Забременели след ин витро - тема 30

• 57 419
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
  • От Луната
Шоши, предписва, даже предимно на хапове предписва. Ето тези са Vitamin code raw b12 , понякога изписва по схема 2-3 инжекции, после хапове... явно при мен дефицита е много по-сериозен и затова до декември съм на тази схема (именно 84 е в момента).
Не отричам ползата от тази форма на лечение, просто мисля, че нямам време за тестове и най-сигурно на този етап са инжекциите. Наистина му вярвам, за тези неща специално, някак ми омръзна да съм "четящия и знаещия" ... той поне ми следи тези неща, за разлика от много други лекари Sad
Хелиус, така е  Peace , но аз никога нямаше да изследвам някои неща, ако той не ми ги беше назначил. Не фаворизирам никой, нямам доверие на нито един лекар на 100%, чета и се информирам, до колкото мога, но в даден момент не можем да знаем всичко и трябва да се доверим.

# 706
Синеока, действително при теб стойността е доста ниска, така че лечението в момента ти е адекватно. В никакъв случай не оспорвам казаното от Сигридов, дори напротив - както вече казах, правя му евала, че си изисква тези 2 витамина, докато другите не ги искат. Инжекциите са именно за такива случаи като твоя, където трябва да се реагира задължително. Аз просто споменах лечението с хапчета за тези, които са с ниски  стойности, но в норма, като мен, и то в случай, че предпочитат хапчета, а не инжекции. Не искам и да чувам за инжекции, не че ме е страх или нещо, ама вече година съм на инжекции и ми писна, а скоро пак трябва да ги почвам.

# 707
Честито бебче на Йоли!
За секциото и мен ме боля първия и втория ден най-много.Основно при ставане.В болницата която раждах също беше с морфин. Корема ми се прибра още след операцията и даже все едно не съм раждала, а ми беше огромен, качих само 3-4 кг. и то само на корем, нямам нито една стрия както всеки ми казваше, че ще получа от големия тумбак Simple Smile.Така, че си е до организъм и при всеки е различно.

# 708
  • От Луната
Шоши, така те разбирам, от декември насам, няма да ти казвам какво дупчене падна ... но само мога да се радвам, че имах късмет и се разминах само с една ин втитро процедура и 3 инсеминации. От декември, не съм броила, но сигурно десетки бодения имам за какво ли не, всеки месец, но важна ни е целта в крайна сметка. Като чуя за инжекции и ми настръхва косата Sad , не съм мазохист, но реално в момента ми е дори радостно че ги бия, понеже знам, какво може да е без тях.
Аз наистина съм уморена от мислене, четене и прочие ... нямам времето да се почувствам бременна, все нещо има дето ме притеснява.  Tired
Краси, браво, аз стрии си имам от преди Б, изобщо не ми дреме за тях ... но исключително се радвам, на хора които са минали без Grinning
Бонзай, и на мен ми е интересно за тези пелени. Дано мине някой с повече опит, или да питаме в темата на родилите мами.

# 709
Бонзай, виждала съм такива пелени в един магазин за мами и бебета в скай сити в гео милев. Те имат и училище за бременни, но в момента ми бяга името. После ще погледна и ще пиша. Може да звъннвш и да питаш.

# 710
Нати-то ги има в почти всички онлайн магазини. Дори в e-mag ги има.

# 711
  • София
По повод пелените за многократна употреба,тази тема я дискутирахме в отчетната и някой мами твърдо ще ги ползват.Споделям това,което те споделиха:
http://www.estestveno.com/node/140
http://www.mamanatural.com/cloth-diapering/

# 712
  • София
Бонзай, виждала съм такива пелени в един магазин за мами и бебета в скай сити в гео милев. Те имат и училище за бременни, но в момента ми бяга името. После ще погледна и ще пиша. Може да звъннвш и да питаш.
" И за мама " се казва магазина  Peace

# 713
И за мама имат и магазин в една пряка на Витошка   Grinning

# 714
Да, това е магазина, но сега погледнах сайта. Нямат такива пелени, за които говорите. Явни някъде другаде съм гледала. Но тук във форума май имаше ттема за многократните пелени. Може там да се пита.

# 715
Шоши, изобщо не е толкова страшно секциото. Дори не помня колко ме е боляло, само знам, че много бързо се вдигнах на крака. Не се притеснявай.  Hug

# 716
Синеока, права си, че е изморително само да търсим, четем, сравняваме, обмисляме! Аз доктор Сигридов не съм го срещала, но от тези форуми знам доста за него! И съм му фенка! Той е един от малкото лекари в България, които се интересуват и наблягат на витамините и минералите, и имат познания в тази област! Та дори съм си ползвала негови съвети, давани на други жени  Hug Само където казват, че понякога много плашел мамите, та каквато съм паника, не посмях да се пробвам да отида при него Simple Smile
А този витамин Б12 , който си постнала май е от най-добрите възможни! Чела съм само хубави неща за Row Code Simple Smile

# 717
  • София
Б12 на Row Code е наистина много добър. Аз съм ползвала и други витамини на марката. Сигридов ми каза да пия бирена мая. Аз си взех от един био магазин, даже и на кучето ми давам от нея,  защото и за него е полезна  Heart Eyes
Като цяло месец и половина след инжекциите с  Б12 ми беше около средата. Той каза да го вдигна на максимум и аз се боцкам от 3 седмици пак. Не ми е драма, слава Богу никакви други инжекции не слагам, а и кръсницата ми я слага много внимателно - въобще не я усещам.
Относно витамин Д. Моя беше много добро ниво и Сигридов не ми предписа нищо. Това е така, защото аз пиех витамин Д на капсулки сигурно година преди това почти ежедневно. И сега ми е добро нивото на витамина.
Да предложа още нещо полезно и вкусно  Laughing
Неактивна хранителна мая, обогатена с Б12 и съдържаща всички полезни витамини от Б групата. Много е приятна на вкус. Аз си поръсвам салатата, слагам в супата, върху картофки. Леко солена и има вкус на чипс  Joy Ето тази е
 http://www.zoya.bg/%D0%A5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0 … _BC_D0_B0_D1_8F-s

Относно книгите на Памела Друкерман, която аз прочетох се казва "100 ключа как да си родител по френски маниер" и ми е изпратена от едно от момичетата в темата за Ноемврийките, която я е превела от френски на български. Тя е френски филолог и превода е страхотен. Понеже това е интелектуален труд нямам право без разрешение на автора да я давам. Но тя ме запали по този начин на възпитание на децата. И смятам, че разумния разговор дори още с бебето е важен. Смятам, че то разбира. Аз от лятото постоянно си говоря с корема, дори и на публични места  Joy Виждала съм хората да ме поглеждат странно, но не ми пука. Откакто съм бременна аз никога не съм сама. Винаги си имам компания и си говорим. Аз с думи, тя с ритници  hahaha

# 718
Здравейте, мамчета Hug
Навихте ме и витамин Д да пусна - утре съм в клиниката на ФМ и ще се бодна, дано е наред, че не ми се добавят още неща към шепата хапове Mr. Green

Един въпрос - мисля да попътувам на растояние от София до Пазарджик горе долу, но един наш приятел казал на мм, че било рисковано вече да пътувам Crazy А аз имам спомен, че съм чела, че точно в тези месеци (втория триместър) е най-удачно да се пътува Thinking

# 719
чак пък рисковано за 120 километра, не мисля  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт