Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Витамин B12 и витамин D през бременността

 • 60 236
 • 466
 •   2
Отговори
# 15
 • Мнения: 30 802
Всяка бременна, която може да се дореди за Сигридов, е късметлийка. С първата ми бременност правеше ФМ и си спомнях с години за какви неща гледаше. След това куцо и сакато се "изучи" да прави ФМ и се налагаше да ги питам и да им вадя с ченгел неща, които Д-р Сигридов ги разказваше подробно без специално запитване. Д-р Сигридов е от малкото, които знаят какво виждат, като гледат с ехографа.

# 16
 • Мнения: 18
Здравейте!
Кои стойности на Б12 и желязото се приемат за ниски при бременни? При мен резултатът за B12   е 338.30 при референтни стойности: 197 - 866.
Албуминът в кръвта ми е 38.79, при реф. стойности: 35.00 - 55.00.
Общ белтък - 66.05, при реф. стойности: 64.0 - 83.0.
Желязо - 16.57, при реф. стойности: 6.60 - 26.0.

Докторът каза, че хемоглобинът ми е нисък (113) и най-вероятно ще трябва да пия B12 и някакво желязо и за това ми пусна горните изследвания. На вас при какви стойности ви изписваха желязо и B12?

# 17
 • Мнения: 364
sunny_lady , предполагам лекарите преценят  кога да включат вит Б 12 и  желязо на фона на общата картина от всички кръвни изследвания  комплексно . ЗА това едва ли някой ще ти отговори - ами моята стойност беше толкова и  изписаха .Това не е е като ТСХ , което при бременност категорично трябва да е под 2 и дори 1 и пак дозите с е регулират индивидуално .
 Зависи и в коя седмица си  -защото с напредване е нормално хемоглобина да пада   . Ние коментирахме  как са се развили нещата при предишната  бременност  , тогава при раждането рязко ми падна хемоглобина - искаха и да кръвопреливат дори.

Албуминът и общия белтък и при мен също са  на долна граница ,  д-р Сигридов каза да наблегна на високобелтъчна храна - извара , белтъци и т.н. и да видим след месец как ще са резултатите   -ако се налага каза ще включи  протеинова добавка . Мен все още ми се  повдига  и  гади и  не мисля , че  се справям с  препоръчания режим на хранене   .


Само да вметна за  прегледите в ЖК по ЗК - коментар на сестрата   : "  Е , за  какво пък ви ги искат и изследват тези витамини ?"   - казано с  пренебрежителен тон , все  едно  колко  некадърно  някакви си лекари се чудят какви изследвания да си измислят ... Коментара на лекаря от ЖК беше , че  са почти ок  изследванията и нямало нужда да пия нищо   от тези -Сорбифер , вит Д , вит  Б12 .Моят избор си е  да слушам д-р Сигридов  .
Така , че се  радвай , че лекарят ти е назначил тези изследвания и обръща внимание .

# 18
 • Мнения: 1 664
А знаете ли дали се препоръчва почивка/стоп на приема на желязо преди термин, зашото различни лекари, различни възгледи.  Shocked

# 19
 • Мнения: 364
..., зашото различни лекари, различни възгледи.  Shocked
Точно -различни лекари , различни мнения  .
При първата бременност ,  ако помня правилно  около  седмица преди раждането- планово секцио  - мисля , че спрях всякакви лекарства,   без Тироксина разбира се .  Непосредствено след раждането пак ми включиха желязо  , заради спад в хемоглобина.

# 20
 • Мнения: 2
А при какви стойности док ви е назначил б12 , защото моите са 285 при реф. ст. 141-489 и ми включи мускулно по веднъж в седмицата

# 21
 • Мнения: 364
sunny_lady , предполагам лекарите преценят  кога да включат вит Б 12 и  желязо на фона на общата картина от всички кръвни изследвания  комплексно . ЗА това едва ли някой ще ти отговори - ами моята стойност беше толкова и  изписаха ....
Само пост по- горе съм писала  , че    лекаря си преценя  според изследванията.

Това не е витамин , които масово се следи при всички бременни , че да имаме  наблюдения и стойности , при които трябва или не трябва да се приема допълнително .
Самия   факт , че лекаря  е поискал  това изследване , достатъчно  говори за компетентността му . Така , че ако не му вярвате , търсете второ мнение .
ПО ЖК най-много да получите отговора  , който аз -" Ъм , те пък  за какво ви искат да изследвате тези витамини ...."

# 22
 • Мнения: 1 094
Здравейте. Изравям темата,тя ми излезе като най-скорошна в търсачката по темата. Онзи ден д-р Сигридов и на мен ми каза да пусна тези изследвания-в12,в6, желязо,албумин,общ белтък..
Тук в  моя град лабораториитв май всичките пращат  в12 в София,тоест не работят кръвта на място(витамините пращат другаде за резултат) ,а доктора ме предупреди,че най-добре някъде където на място си я изследват.
Ами яз живея близо до София,така че ако трабва ще пътувам утре сутринта там да ги пусна. Мисля си за Бодилаб,чувала съм хубави отзиви за точност.
Само вит. В6 не виждам в списъка им. 🤔
Вие ,които ги изследвахте къде пускахте/ба място ли работеха пробите или пропътуваха?ако знаете,разбира се,аз след запитване тук разбрах кое се работи на място и кое не. Пъл за В6 си мисля,че даже в чужбина го пращат навсякъде.мерси предварително

# 23
 • Мнения: 14
Здравейте,
аз също следя бременността си при д-р Сигридов. Моят В12 беше 96 в  21 г.с. С инжекции мускулно вдигнахме стойностите до 330, а сега пия витамини с В12, които той ми препоръча да поръчам от чужбина.
Изследванията си правя в Цибалаб или Бодимед в София. И на двете места са акуратни и може да се разчита.
Ако на още някой са му изписани тези сурови витамини В12 мога да споделя английски сайт, от който ги поръчах и дойдоха с доставка на адрес много бързо, за 10тина дни. Бяха ми казали, че ако се поръчат от Америка с DHL се освобождават от митница, което отнема доста време.

# 24
 • София
 • Мнения: 1 411
Здравейте,
аз също следя бременността си при д-р Сигридов. Моят В12 беше 96 в  21 г.с. С инжекции мускулно вдигнахме стойностите до 330, а сега пия витамини с В12, които той ми препоръча да поръчам от чужбина.
Изследванията си правя в Цибалаб или Бодимед в София. И на двете места са акуратни и може да се разчита.
Ако на още някой са му изписани тези сурови витамини В12 мога да споделя английски сайт, от който ги поръчах и дойдоха с доставка на адрес много бързо, за 10тина дни. Бяха ми казали, че ако се поръчат от Америка с DHL се освобождават от митница, което отнема доста време.

Има ли вариант да се поръчва с друга фирма освен с DHL? Вие с коя поръчвате и по колко опаковки, за да дойдат на адрес?

# 25
 • София, London
 • Мнения: 16 768
Желязо се изписва, ако феритинът е нисък.

# 26
 • Мнения: 14
Аз поръчах 3 опаковки по 30 капсули. Използвах доставчик Aramex и  общата сума на поръчката ми беше 43 GBN/ 100 лв  с доставката до адрес в София.
Пристигнаха за 10 дни, платих с кредитна карта.

Ето линк към сайта и описание на витамините:
http://www.the-natural-choice.co.uk/Vitamin-Code-RAW-B12-30-Capsules.html

# 27
 • Мнения: 1 094
Rockybow,излязоха ми и на мен резултатите ,само вит.б6 чакам още. Всичко пусках в Цибалаб,а б6 в Бодилаб,че в Цибалаб не го пускат.
Б12 излезе 130,което е под норма,вчера ми направиха първата инжекция.
А Сигридов ми изписа и желязо да пия ,въпреки че то е 20.4,каза че хемоглобина ми е нисък (124 последно),тъй като преди бременноста ми вървеше 140 и нещо.
Изписал ми е шепа неща.
Искам да питам,имаше ли симптоми ти/или някой друг в темата/ на дефицит на б12?

# 28
 • София
 • Мнения: 1 411
Rockybow, благодаря, ще разгледам.

Carrie br, Б12 ти е ниско, да. Моето преди месец в 13 г.с. беше 115 и д-р Сигридов ми изписа 2 инжекции Б12 по 500 мг и да си поръчам Б12 от Iherb. След 1 опаковка пиене вече е 264. Другата седмица съм на втората фетална при него и знам, че няма да е доволен, иска го към 400. Иначе азг изследвах в Бодимед, стават за ден, но Б6 не ми е казвал да изследвам.
Лошото е, че хемоглобинът ми не се вдига - 100 е и няма мърдане. А желязото е ок - 22. Така, че аз само мога да си мечтая да имам като твоя хемоглобин. Simple Smile

Иначе аз се чувствах много зле преди да разбреа, че имам голям дефицит на Б12 - беше ми лошо, виеше ми се свят, спеше ми се постоянно, бях като парцал.  Embarassed След 2 хапчета от Б12 симптомите драстично намаляха. Simple Smile

# 29
 • Мнения: 1 094
Денизара,ми чудно ми е тогата при хемоглобин 124 и желязо 20,защо човека ми изписа и желязо. Сигурно като превенция,че каза че тепърва ще ми пада,щом върви все надолу като го изследвам.
Страх ме е да не го предозирам ,ама честно казано имам му доверие на Сигридов и ще си го пия,пък след 10-тина дни като излезе и б6 ще говорим пак с него.
И аз се чувствам като парцал-замаяно,нервно. Още преди бременноста имах такъв период и тогава ми  откриха хашимото и даже и с антидепресанти ме лекуваха,че хашимотото отключило депресивен епизод. Сега от скоро пак се чувствам както казах-замаяна,изнервена, лошо ми е. Дали пък не е точно заради ниския б12. Той и Сигридов още преди резултата ми каза,че е сигурен че б12 няма да е в ред 🤔

Общи условия

Активация на акаунт