Разликата щеше да е при съдебната делба, доказването на вина, доказването на приходи и разходи по домакинството, морален и емоционален статус на съпрузите, един куп свидетели, цяла армия от адвокати и хонорари, хонорари, хонорари....
А сега е толкова просто и спокойно изобщо не разговаряме на тази тема, единствено ако трябва да се правят крупни разходи обсъждаме нещата и вземаме решенията заедно. Ако не дай Боже той или аз изпаднем по една или друга причина във финансов колапс, никой не може да припари до имуществото или спестяванията на другия, нито банки, нито други кредитори, нито държавата. Така семейството ми винаги си има резервен вариант, който ако имаме брак на практика липсва, ще ни вземат всичко и ще ни изхвърлят на улицата, а ние не можем да си го позволим. Сега, ако двама души работят за минималната и нямат никакъв потенциал или перспектива пред себе си няма нужда да се задълбочават толкова те просто могат да постъпят както намерят за добре - с брак без брак все тая. В тези несигурни времена в които живеем все ми е тая какво ще кажат хората дали имам или нямам брак, ние да си оплетем кошницата, пък другите нека ми се сеят.
Само след година започват таксите за образование в чужбина, жилище там... Жив, здрав и умен да ми е
И какво стана? Майката не е ли родител също? Честно казано така ми е по-лесно, на вълка му е дебел врата защото сам си върши работата Иначе майка му ще каже ,,е,за какво ти е да учиш в чужбинаможе и в НБУ,,. До начин на миелене е, битието определя съзнанието.

100 лв. издръжка, нашия бивш баща е осъден на 30 лв. издръжка преди повече от 10 г., за тези години обаче не знам колко пъти е платил със сигурност от 2 г. и нещо не е платил нито лев. Да не говорим за Коледа, рожден или имен ден, първи учебен ден, лекарства, почивки..... няма цент. Няколко пъти й купува някакви дрехи (често казано миришат като от втора употреба), иначе на детето все разправял как изкарвал по 5 хил. евро на месец в чужбина.