Лотария "Зелена карта" 2018

• 346 699
  • 2 923
  •   1
Отговори
# 645
Мауче, наясно съм, че финансовата част е от огромно значение, но мен това не ме притеснява, може би защото нямам деца и мога да си позволя известен риск при подобно начинание. В случай че бъда изтеглена, смятам да не заминавам с голяма сума и за мен е реалистично да успея за около година да я спестя. А дори и да не успея, аз също обмислям кредит в краен случай - и дори така да се стекат нещата, сумата, която бих изтеглила, ще е минимална.

Нещата са и въпрос на късмет, и на това човек да успее максимално да мобилизира силите и уменията си - и двете неща се влияят от обстоятелствата, в които ще се озове.

# 646
  • Down south
Да те изтеглят от лотарията, останалото е лесно Simple Smile
Де да беше... Peace Peace Peace
Ти си различен случай, ако те изтеглят повторно, можем да те сложим в графата "уникални случаи"
Имаш опит в идването тук и съм сигрна, че ще ти бъде от голяма полза. Да, знам, че тогава сте били без деца.
Моята дъщеря беше само на годинка и пак се справихме.

# 647
  • София
Ти си различен случай, ако те изтеглят повторно, можем да те сложим в графата "уникални случаи"

Има някакво изследване, според което нещо, случило се веднъж на даден човек, с по-голяма вероятност може да му се случи втори път, вместо на някого другиго за първи.  Laughing

# 648
  • offshore & overseas
Има някакво изследване, според което нещо, случило се веднъж на даден човек, с по-голяма вероятност може да му се случи втори път, вместо на някого другиго за първи. Laughing
Ще се гътна от смях. Joy
Във всеки случай, дано не ми се случи по същия начин, ще бъде пълно фиаско тоя път.

# 649
Момичета, ако спечелиш зелена карта, заминеш и примерно след година имате бебе. Това бебе с какво гражданство ще е? Дава ли тази ситуация някакви привилегии?

Всяко дете, родено на американска територия, е американски гражданин. (както и за повечето държави) Е поне докато Тръмп не го промени  Mr. Green Mr. Green

Това е абсолютно невярно. Изключвам условието ако, родителите са със зелена карта защото не съм наясно с лотарията.  Ако беше така всички мексиканци щяха да си узаконят пребиваването раждайки по едно дете на американска територия. За Европа пък изобщо не е валидно. Детето получава гражданството на родителите си.

# 650
  • Beyond the stars
Момичета, ако спечелиш зелена карта, заминеш и примерно след година имате бебе. Това бебе с какво гражданство ще е? Дава ли тази ситуация някакви привилегии?

Всяко дете, родено на американска територия, е американски гражданин. (както и за повечето държави) Е поне докато Тръмп не го промени  Mr. Green Mr. Green

Това е абсолютно невярно. Изключвам условието ако, родителите са със зелена карта защото не съм наясно с лотарията.  Ако беше така всички мексиканци щяха да си узаконят пребиваването раждайки по едно дете на американска територия. За Европа пък изобщо не е валидно. Детето получава гражданството на родителите си.

Може би първо трябва да четем?  Peace
 " The 14th Amendment to the United States Constitution provides that "all persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States and of the State wherein they reside."The phrase "subject to the jurisdiction thereof" excludes children born to foreign diplomats and children born to enemy forces engaged in hostile occupation of the country's territory."

Дори същестува така наречения Birth tourism (но детето по никакъв начин не легализира статута на родителите) Peace По принцип чистият вид на гражданството по месторождение "jus soli"  наистина не е практика в много страни, но САЩ е една от тях. В Европа от 2004 има превес произхода на родителите, но например има изключения за родители с имигрантски статус.  Peace

П.С. Имам позната с дете, родено в USA - американски гражданин. Двамата със съпруга й са били с туристически визи.  Peace

# 651
П.С. Имам позната с дете, родено в USA - американски гражданин. Двамата със съпруга й са били с туристически визи.  Peace
А това дете (и въобще всяко дете родено в USA) връщайки се в България има ли си и българско гражданство, българско егн и т.н.?

# 652
  • САЩ
А това дете (и въобще всяко дете родено в USA) връщайки се в България има ли си и българско гражданство, българско егн и т.н.?

Да, разбира се - при родители българи, всяко дете може да си извади и българско гражданство  Peace

# 653
  • Down south
Цитат
Това е абсолютно невярно.
Тук обсъждаме САЩ, за Европа не съм наясно.
Преди изказване на категорични мнения по въпроси, с които не сте наясно, вземете попрочетете малко.
Статута на родителите няма значение, родено ли е тук детето, то придобива американско гражданство.

# 654
От сайта на посолството няма ли подробности за всички тези неща.

# 655
  • Down south
Лотарията няма общо с посолството.

# 656
Не, но нали те са връзката между българите и тяхната държава на наша земя. Предполагам, че от там може да се иска информация за всичко свързано.

# 657
  • Down south
Посолството е в услуга на американските граждани.
Консулството е връзката между българските граждани и САЩ.

# 658
Цитат
Това е абсолютно невярно.
Тук обсъждаме САЩ, за Европа не съм наясно.
Преди изказване на категорични мнения по въпроси, с които не сте наясно, вземете попрочетете малко.
Статута на родителите няма значение, родено ли е тук детето, то придобива американско гражданство.

Ок, извинявам се. Просто не мислех, че е толкова лесно някой да получи американско гражданство. Какво се случва с родителите, които са със статут нелегални? Питам от любопитство Peace

# 659
  • Down south
По-горе обясних. Това, че детето автоматично получава американско гражданство, по никакъв начин не се отразява на статута на родителите. Когато американското гражданче стане на 21 години, може да спонсорира родителите си за зелени карти. Ако са нелегални, остават такива, но пък могат да си заведат и отглеждат гражданчето извън САЩ.

Общи условия

Активация на акаунт