Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 424
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Който има пари и няма нужда от имот - да си ги харчи за каквото му харесва.
В такъв случай бих пътувала, бих разглеждала нови места.

# 346
  • София
Едното не изключва другото, но по-скоро питах дали инвестицията си струва.

На мен, лично, цените от последната година ми се струват прекомерно завишени. Офертите, които получавам са много над 1000 евро/м2  за не особено добри квартали (в случая говоря за чиста жилищна площ) и не знам доколко са реални.

# 347
Едното не изключва другото, но по-скоро питах дали инвестицията си струва.

На мен, лично, цените от последната година ми се струват прекомерно завишени. Офертите, които получавам са много над 1000 евро/м2  за не особено добри квартали (в случая говоря за чиста жилищна площ) и не знам доколко са реални.

Цената от 1000 евро, за която говоря, е за "мръсна" жилищна площ Joy Т.е. цената за чиста площ ще е някъде 1100-1200 евро. Говоря за ново строителство в качествено изпълнение (брокерите му казват луксозно) и на прилично място. При старото строителство май е по-трудно да се сложи някаква норма, защото там вариациите в цената за сходни неща са зашеметяващи.

# 348
  • София
Пак опирам до вас, продължавам да се боря с пускането на скица онлайн, за което трябва да заредя парите като кредити в сайта, за да успея да си я платя. Да, но платежното е по-различно, защото се води плащане към бюджета и трябва да въведа и някакъв "вид плащане", звъня на телефоните за да попитам какво трябва да попълня, но от вчера никой не ги вдига.. Някой знае ли какво трябва да въведа аджаба?

# 349
  • София
jenn_kata, ако никъде не е даден видът на плащането, остави празно. Кодът обикновено е от рода на 511000 и т.н. При внасяне на осигуровки и ДДС се ползват тези кодове.

# 350
  • София
За съжаление не може да мине платежното, това стои като задължителен атрибут.

# 351
  • София
Странно, аз преди няколко дни през онлайн банкирането извършвах плащане към бюджета, без да въвеждам код.

# 352
Преди се пишеше някакъв КНИК номер, който отговаря на регистрацията ти в сайта.

# 353
  • София
Когато опитам да попълня обикновено платежно ми казва, че това е плащане към бюджета и трябва да попълня платежно към бюджета, където има поле "вид плащане", в което се попълва въпросния код. Мъжът ми намерил в интернет, че кода за това конкретно е 999999 (други), като аз не съм го проверявала, пуснал е платежно с този код. Извинявам се за разводняването на темата, но пък може да е полезно за някой..
Скрит текст:
По същото това време, аз вече лекинко изнервена от факта, че уж мога да ползвам електронна услуга, но на практика не мога  и понеже не вдигат телефона им пиша мейл, отправяйки запитването си, в което слагам линк към информацията от сайта им, която се явява непълна и получавам отговор, който е copy-paste на въпросната информация (която аз съм им изпратила) и информативния текст отдолу:
"КНИК номера е записан във Вашият профил, горе в ляво до името Ви.

Приятен ден,
ЕКИП КАИС"

Не съм ги питала за КНИК, ясно ми е, че всеки потребител получава персоналед код и този КНИК е този код, питам ги съвсем различно нещо.
Поне ми отговориха и сега чакам да ми потвърдят и че кода, който сме ползвали е същия код.

Отделно, доколкото разбирам, потвърждаването на сумата може да отнеме до 3 дни и на практика до тогава не мога да си платя заявлението, нищо че в профила ми вече пише, че уж разполагам с въпросната сума, но на практика не разполагам, защото ми казва, че нямам достатъчна наличност, за да го платя.. Просто се чудя кой ги прави тия системи и дали да зависиш пред Кадастъра не е равносилно на това да се опиташ да подадеш онлайн..

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 11:46 от jenn_kata

# 354
  • София
Странно, аз преди няколко дни през онлайн банкирането извършвах плащане към бюджета, без да въвеждам код.

За такова нещо ли беше, започвам да се чудя аз ли не съм наред.. И моето интернет банкиране поиска да попълня платежно към бюджета с няколко допълнителни атрибута (вкл. въпросния "вид плащане"), и на мъжа ми.

Отговорът на тези е: "Здравейте,

Такъв код за плащен при нас няма! Плащането е към бюджета и се прави с обикновен банков превод по посочената сметка."

Полудях ли покрай разправиите с държавни институции, къде е грешката?

# 355
Пробвайте с шест нули, платежното трябва да излезе, като са отговорили, че нямат код.

# 356
  • София
За такова нещо ли беше, започвам да се чудя аз ли не съм наред..
Не, за съвсем друго, но принципът мисля, че е същият.
След като няма код, просто не се въвежда код. Не знам какво друго да те посъветвам. На мен банкирането си ми го прие така.

# 357
  • София
Ясно, оправихме се, писахме 9-ки (т.е. код 999999), но интересното е защо интернет банкиранията на ПроКредит и Алианц не позволяват попълване на обикновено платежно с тази сметка конкретно, по същия начин в клон на Алианц ни искаха кодове при плащане на едни нотариални такси. Бих се учудила да зависи от банката, но може и така да е.

# 358
   Момичета, живея в шестия по големина град в България. И от няколко дни си правя проучване  какво жилище ще мога да купя в София, че в най скоро време се налага преместване там. След евентуалната продажба на тристаен в центъра на града, на 3-ти етаж, тих, слънчев в малка кооперация от 2000-та година. И какво установих - както се казва на народен език ще бъде кон за кокошка - стар двустаен в краен квартал на София. Както за всичко и за строителството цената е определяща от търсене и предлагане. Но разликата в този отрасъл столица-големи градове е просто шокова. Сякаш там се гради със златни основи и диамантени тухли /в момента ме е яд и затова разсъждавам така/.

# 359
Така е. Имаме 4-стаен апартамент в провинцията, около 110 кв.м - и не струва повече от 70 000 лв.
Такъв апартамент в Младост ще струва 160 000 лева. Но заплататите също са несъпоставими

Общи условия

Активация на акаунт