Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 421
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Не може ли да го давате под наем и да си помагате с наема в София?

# 361
И при наемите са несравними числата.
За съжаление, икономически дори големите окръжни градове и София се движат на съвсем различни скорости, и не виждам скоро изгледи това да се промени.

Във Варна обаче имотите също са доста скъпи, и то без каквото и да е основание. (Слаба регионална икономика, ниски заплати.)

# 362
  Не, необходима е продажба. А, Мишелин за  бюджетни заплати в София  и провинция няма разлика. Единствената разлика е, че има по-голяма  възможност за намиране на  допълнителна работа.

# 363
Здравейте, моля за мнение.
Преди 7 месеца с агенция докато правихме огледи, ни показаха тъкомо започващ строеж. Просто спряхме с колата , видяхме за минута , показаха скици и после трябваше да подпишем за огледа. Строителят е доста известен.
Моя грешка, че не звъннах предварително на строителя за оглед. Хем го знаех.
Искаме да купим апартамент сега в същата сграда.   Предполагам трябва да звъннем на агенцията - Адрес и чрез нея да закупим с 3% комисионна? Не сме се чували с тях  оттогава.

# 364
Много ще се радвам, ако дадеш пример с инвестиция в имот с 10% годишна възвращаемост. Може и да има някаква, но е изключение. Говорим за цени на имота/цена на наем към един и същ времеви период.
Единственото за което се сещам е за един съсед, който си купи гараж с топла връзка към входа, впоследствие прегради от него 10м2 и сега взима наем стотина лева за помещението и стотина лева за гаража.
Ако се взимаха 10% печалба от наемите всички щяха да скочат да инвестират в имоти и цените щяха да гръмнат, като например Ню Йорк...
Реално в 99% от случаите възвращаемостта се върти около 5%, 18 години или 200 наема, който както иска да ги смята  Naughty

И аз съм любопитна къде да тия имоти дето за 10години се изплащат сами. Ще се зарадвам на пример.

Какво точно искате като пример, дами?  Адрес на апартамент, договори от покупко-продажба, договори за наем?
Споделих едни цифри, понеже някой питаше за тях. А това, че не всеки ги достига е ясно. Може и да не ги приема всеки. Дреме ми дали някой им вярва. И дали някой ми вярва като пиша тук, че имам не една такава инвестиция. Може само да се хваля и да си вдигам самочувствието пред непознати жени, нали?! А може и да е истина!

# 365
Хайде кажи ми как от двустаен апартамент за 70000Е ще вземеш наем 700Е?

# 366
  • София
Остави го. Аз дадох съответния единичен пример за гараж за 12 000 евро как се взима наем 200 лв, той не е способен на такъв. Единственият вариант е AIRBNB, Booking или нещо такова, но това си е вече търговска дейност.
Иначе аз мога да дам пример за земеделски земи с 20-25% възвръщаемост, но това не е в сферата на жилищното строителство.

# 367
  • София
Здравейте, моля за мнение.
Преди 7 месеца с агенция докато правихме огледи, ни показаха тъкомо започващ строеж. Просто спряхме с колата , видяхме за минута , показаха скици и после трябваше да подпишем за огледа. Строителят е доста известен.
Моя грешка, че не звъннах предварително на строителя за оглед. Хем го знаех.
Искаме да купим апартамент сега в същата сграда.   Предполагам трябва да звъннем на агенцията - Адрес и чрез нея да закупим с 3% комисионна? Не сме се чували с тях  оттогава.

А подписвали ли сте договор с Адрес? Какво пише на този протокол?

# 368
Хайде кажи ми как от двустаен апартамент за 70000Е ще вземеш наем 700Е?

Остави го. Аз дадох съответния единичен пример за гараж за 12 000 евро как се взима наем 200 лв, той не е способен на такъв. Единственият вариант е AIRBNB, Booking или нещо такова, но това си е вече търговска дейност.
Иначе аз мога да дам пример за земеделски земи с 20-25% възвръщаемост, но това не е в сферата на жилищното строителство.

Joy Joy Joy

# 369
bubbata, според мен той искаше да каже, че е успял да направи такива сделки, че цената, на която е купил, предполага възвръщаемост за 10 г. Това е точно обратното на задачата имот за 70 000 да бъде даван за 700.
Купил го е примерно за 60 000 и го дава за 500 (500*10*12). т.е ти виждаш апартаменти само за 70000 , а той успява такъв да купи за 60 и така успешно инвестира. Намира на цена, която му позволява да получи възвръщаемост за 10 години. А не да го смята наопаки, като в твоя въпрос. Аз така го разбрах.
А вече той може и друго да си е мислел  Peace.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 16:46 от пахистахис

# 370
jenn_kata , стандартен договор, който подписват. Не мога да го намеря.

# 371
  • София
Най-вероятно за ексклузивни права. И добре, че пак са ви показали скици, със същия успех можехте да спрете и пред нашата къща  Joy

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 16:53 от Assos

# 372
  • София
jenn_kata , стандартен договор, който подписват. Не мога да го намеря.

Аз нямам опит с това, мои познати си попълват измислено име на тези протоколи, особено като не познават брокера. Мисля си, че едва ли може нещо да се случи, ако вие си вземете апартамента директно от строителя. Сигурно все някой ще се включи с по-конкретна информация. Мисля, че може да е важно дали сте подписвали договор или само протокол.

# 373
  • In the shadows of my mind
Лиса, свържете си се със строителя и си действайте, въобще не ги мисли Адрес Simple Smile И не се поддавай на спекулации.

# 374
Знам, че е глупаво от моя страна , това беше на първите огледи.

Те искат лични карти и на двамата навсякъде, поне при нас. Друг е въпросът имат ли право.

Josellyn, спомням си на един договор съм чела при неизпълнение на договора - за съдене и 6% си вземат от нас.

Общи условия

Активация на акаунт