Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-12

• 117 416
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
 Eй, чак пък и на двамата.  То и пълнолетен син ако Ви придружаваше и на него ли паспортни данни трябваше да вземат.

# 376
  • София
Как ли пък не, никакви лични данни съм казала на МП да не дава (той ходи на 1-те огледи и веднъж му искали ЛК Naughty,а тез люде как му доказват,че са администратор на лични данни Crossing Arms,не бяха от Адрес, някаква друга агенция), та я слушах как суфлира отстрани брокерката,че може и само имена и дата на раждане. И сме решили,че никакви протоколи няма да подписваме.Все някога и някъде ще намерим и нашият дом.

# 377
Тия протоколи нямат ли давност? Трябва консултация с адвокат, ми се струва. Иначе, адрес съдят, и печелят ако хванат някой , който ги е прескочил.

# 378
  • София
В тези протоколи е упоменато обикновено точно кое жилище сте гледали. Ако сте се прецакали да подпишете, че ви е представена цялата сграда внимавайте много. "Адрес" следят всякакви вписвания на сделки за имоти за които са единствен брокер и ще си го отнесете в съда.
Чакаме бачкатора да дава имоти с 10% възвращаемост, че КТБ се гътна и сега рибите нямаме друга стръв  Mr. Green

# 379
Благодаря за мненията, явно ще трябва да платим комисионната.

# 380

Чакаме бачкатора да дава имоти с 10% възвращаемост, че КТБ се гътна и сега рибите нямаме друга стръв  Mr. Green

За съжаление изгодните сделки не се срещат под път и над път, chiana2003, че да ги давам на други.
И ето че историята за българския форум се повтори. Някой пита за показател на добра възвращаемост от инвестиция в имот. Давам число и всички се емват да критикуват моето число, без някой да даде друго такова!
Народопсихология, какво да ни правиш  Joy Joy Joy

# 381
Някой има ли идея как вървят данъчните оценки на едностаен апартамент в Студентски град?
И още нещо - при продажба на имот данък печалба се плаща върху разликата между покупната и продажната цена или върху разликата между данъчната оценка и продажната цена?
Апартамента го купихме преди Акт 16 на доста ниска цена.

# 382
  • София

Чакаме бачкатора да дава имоти с 10% възвращаемост, че КТБ се гътна и сега рибите нямаме друга стръв  Mr. Green

За съжаление изгодните сделки не се срещат под път и над път, chiana2003, че да ги давам на други.
И ето че историята за българския форум се повтори. Някой пита за показател на добра възвращаемост от инвестиция в имот. Давам число и всички се емват да критикуват моето число, без някой да даде друго такова!
Народопсихология, какво да ни правиш  Joy Joy Joy
Да, то ако се печелеха 10% от имотите никой нямаше да блъска в бизнесначинания, а щяха да си инвестират парите в жилища и да цоцат по 10% на годишна база. Както и да е. Аз не ти вярвам на "изгодните сделки", а съм сигурна, че съфорумките, които са наемодателки и те не ти вярват.  Mr. Green
П.С. Аз ти дадох три числа - 5%, 18 години, 200 наема - още на миналата страница. Избери си едно от тях - доста по-близо са до реалността  Wink

# 383
И по мои наблюдения това е най-масовия случай. Максимум 6-6.5%, всичко отгоре клони към невъзможно.

# 384
Между 3-5% е реалната печалба при наемите, като има сигурно и изключения. За мен 10% са невъзможни.

# 385
 Bachkator, понеже много напъваш да се даде пример за жилище с 10 годишна възвращаемост,  без упоменаване година на построяване, съответно изплащането му - ето : жилище построено 2003 с цел инвестиция в десетгодишен срок е изплатило вложената сума.  В този момент ситуацията за изплащането му  е 17 години. В eдна  чужда телевизионна продукция амбициозна, можеща жена с интериорен талант основно ремонтира и преобразява къщи, които след това продава. Ей за това някой може да рискува, но трябва много талант, здраво дупе и голяма подкрепа от семейството.  Вероятно отдадени под наем и при тях хипотетичната възвращаемост на вложените средства ще е за доста по-кратък срок. Bachkator, не че съм много умна, но кой знае може под това камъче да се крие и твоят "показател за добра възвращаемост". А...........понеже съм в сферата на гадаенето има и друг вариант, но това се отнася за строители /а дали не си  ти един от тях/ строят евтино, продават скъпо, запазват си 3-4 апартамента за под наем и естествено евтиния /само за теб/ апартамент е с много  кратка възвращаемост. Всичко е в сферата на хипотетичната ми мисъл, дето стига само до тук, и то само сега.

# 386
Bachkator, понеже много напъваш да се даде пример за жилище с 10 годишна възвращаемост,  без упоменаване година на построяване, съответно изплащането му - ето : жилище построено 2003 с цел инвестиция в десетгодишен срок е изплатило вложената сума.  В този момент ситуацията за изплащането му  е 17 години. В eдна  чужда телевизионна продукция амбициозна, можеща жена с интериорен талант основно ремонтира и преобразява къщи, които след това продава. Ей за това някой може да рискува, но трябва много талант, здраво дупе и голяма подкрепа от семейството.  Вероятно отдадени под наем и при тях хипотетичната възвращаемост на вложените средства ще е за доста по-кратък срок. Bachkator, не че съм много умна, но кой знае може под това камъче да се крие и твоят "показател за добра възвращаемост". А...........понеже съм в сферата на гадаенето има и друг вариант, но това се отнася за строители /а дали не си  ти един от тях/ строят евтино, продават скъпо, запазват си 3-4 апартамента за под наем и естествено евтиния /само за теб/ апартамент е с много  кратка възвращаемост. Всичко е в сферата на хипотетичната ми мисъл, дето стига само до тук, и то само сега.

Доста близо си, поздравления.
1. Търси се изгодната сделка. Нещо силно подценено на пазара, но с потенциал.
2. Има специфични канали за достъп до пазара. Преди това бяха и ЧСИ-тата, сега вече няма много сметка там ...
3. Наистина винаги има преустройство + интериорни шукарии след това, зависи колко позволява квартала - някои носят на повече лукс, други не толкова.

Ако прогнозата ми за имот е над 140 наема не се занимавам. Но опитът дотук показва че съм силно консервативен в преценките си, изплащат се под 120 наема ...
Поздравявам те за нюха!

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 12:31 от bachkator

# 387
   Bachkator, кефиш ме. И за ЧСИ се сетих, но според мен риска и нервите не си заслужават. Вървиш в правилна посока. А тези "интериорни шукарии" които се постигат и с минимални средства, хайде не минимални, но не и с повече общоприетите средства за обзавеждане ако са с добро съчетаване и стил,  интересни и модерни цветове дават на всяко жилище уют и чар. И естествено по-голям наем т.е по-голяма възвращаемост.

# 388
  • София
много внимавайте -агенциите публикуват една и съща обява с различни цени и снимки от различни помещения.
има случай, когато в обявата са едни  снимките,а като отидеш на място картинката е друга.примерно в обявата пише,че се продава с обзавеждането  и цената не подлежи на коментар,а вътре всичко е изнесено .това предполагам го правят самите собственици.
успех на всички.

# 389
  • София
Ясно, човекът е строител/инвеститор. Строителството му излиза 300 евро +- 50 евро, обещетението е още 200-250 евро/2 и един апартамент му струва 600 евро. Нормално двустайно жилище от 60м2 да му се изплати със 100 наема. Но не това е темата.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт