Westworld

• 75 172
  • 790
  •   1
Отговори
# 375
 Първото, което провокира тяхното осъзнаване беше паметта.Въпреки че триеха преживяванията им те все пак си спомняха елементи. Този "бъг" може да е заложен от Арнолд. Той не желаеше да се раздели със спомена за детето си.

Peace

# 376
  • София
и аз съм твърдо, че не е програмирана за това, а сама се осъзна и се върна за детето си.
В началото и аз така си помислих, но гледайки 2ри път серията, в момента, когато Мейв и Бернард разговарят за нейната заблуда относно свободната й воля, та там Бернард споделя точно стъпките, които Мейв се очаква да мине, включително качване на влака и когато стигне там... В този миг тя чупи таблета  Wink

Всъщност, тя се явява най-умния, находчив, устремен и хладнокръвен хост, което би трябвало да ни наведе на мисълта, че тя осъзнава ясно лъжата за сюжета майка-дъщеря. Това ме кара да мисля, че тя се връща по програма, а не по някакви пробудени чувства и усещания за свободен избор.

Колкото до Логан - не мисля, че оцелява, с оглед на постигнатото от Уилям.

# 377
Мейв през цялото време осъзнаваше и отричаше сюжета майка - дъщеря, но според мен накрая се зароди в нея майчинското чувство.

Аз онзи ден пак гледах серията, видяхте ли сцените след финалните надписи Laughing

И ето какво открих за Lady with the white shoes

"Shall we drink to the lady with the Wyatt shoes?"

Скрит текст:

# 378
Мейв през цялото време осъзнаваше и отричаше сюжета майка - дъщеря, но според мен накрая се зароди в нея майчинското чувство.

Аз онзи ден пак гледах серията, видяхте ли сцените след финалните надписи Laughing

И ето какво открих за Lady with the white shoes

"Shall we drink to the lady with the Wyatt shoes?"

Скрит текст:

Мда, и аз така го чух (няколко пъти).  Grinning За втория сезон нямаме май никакво инфо или бъркам?

За майчинското чувство - то пак е спомен. Дали е изплувало и е надделяло за да слезе от влака или е предварително програмирано слизането й от влака - по-скоро съм за второто.
На мен чупенето на таблета от Мейв не ми допада, т.е. не ми е добър избор от страна на сценаристите. Уж е хладнокръвна, а чупенето - много силно изразена емоция и то на неправилното място. Ако такава емоция беше изразена във връзка с някой от спомените й или поне в защита на друг хост по бих го приела.

# 379
За мен емоцията е логична тъй като Мейв от самото начало искаше да се освободи, не можеше да повярва, че всичко в нея е програмирано и не тя направлява живота си.

Тъпото беше, че тя някак бързо се осъзна и взе нещата в свои ръце, а Долорес 30 години се лута като куку из този парк.

# 380
  • София
Вчера гледах това клипче и ако погледнете внимателно (най-добре с пауза) в минутите между 9:13 и 9:16, може да се види сравнително добре програмата на Мейв. Там след Recruit; Escape и Manipulate доста добре се виждат следващите редове, които са:
Narrative: Mainland Infiltration

https://www.youtube.com/watch?v=D839Ga8zWAU&t=554s

Така че според мен е съвсем сигурно, че тя е била програмирана да излезе от парка и връщането й беше самостоятелно нейно решение, с което завърши изграждането на съзнанието й.

# 381
За мен емоцията е логична тъй като Мейв от самото начало искаше да се освободи, не можеше да повярва, че всичко в нея е програмирано и не тя направлява живота си.

Освен и ако това не е било зададен сценарий  Laughing Знае ли човек какво ще се окаже...

# 382

Освен и ако това не е било зададен сценарий  Laughing Знае ли човек какво ще се окаже...

Точно!  Laughing

# 383
  • София
и аз съм твърдо, че не е програмирана за това, а сама се осъзна и се върна за детето си.
В началото и аз така си помислих, но гледайки 2ри път серията, в момента, когато Мейв и Бернард разговарят за нейната заблуда относно свободната й воля, та там Бернард споделя точно стъпките, които Мейв се очаква да мине, включително качване на влака и когато стигне там... В този миг тя чупи таблета  Wink

Всъщност, тя се явява най-умния, находчив, устремен и хладнокръвен хост, което би трябвало да ни наведе на мисълта, че тя осъзнава ясно лъжата за сюжета майка-дъщеря. Това ме кара да мисля, че тя се връща по програма, а не по някакви пробудени чувства и усещания за свободен избор.

Колкото до Логан - не мисля, че оцелява, с оглед на постигнатото от Уилям.

Това е типично за братята Нолан. Да оставят подобни многоточия, които всеки сам да си ги тълкува.
Да, звучи логично Бърнард да е искал да каже, стигаш до влака и след това се връщаш, за да потърсиш дъщеря си, но ако го беше казал се губеше целия ефект. Така обаче няма как да сме сигурни, че е така. Аз по-скоро по пътя на логиката си мисля, че тя се осъзна, защото това беше мотото на последната серия и всъщност крайната цел/идея на Форд, а Мейв наистина най-много се бори, за да получи своята независимост, много добре си го написал.

Звучи логично Логан да е умрял, но няма как да сме сигурни. Много се дразня така когато има недоизказани неща, особено в сериал, защото мразя чакането с надеждата там да се хвърли някаква светлина.  Laughing

# 384
  • София
Бърди - Много добра находка  Hands Thumbsup

Явно тези, които намират завръщането на Мейв като знак за собствен избор са прави.

Diavolo - да, хубаво го обясни и звучи логично. Hands Thumbsup

И на мен не ми се чака до 2018, особено след епизод като 10ти, но какво ни остава.  Simple Smile

# 385

Това е типично за братята Нолан. Да оставят подобни многоточия, които всеки сам да си ги тълкува.
Да, звучи логично Бърнард да е искал да каже, стигаш до влака и след това се връщаш, за да потърсиш дъщеря си, но ако го беше казал се губеше целия ефект. Така обаче няма как да сме сигурни, че е така. Аз по-скоро по пътя на логиката си мисля, че тя се осъзна, защото това беше мотото на последната серия и всъщност крайната цел/идея на Форд, а Мейв наистина най-много се бори, за да получи своята независимост, много добре си го написал.

Аз се надявам, че в следващия сезон ще разберем многоточието - програмирано ли е или е осъзнат избор слизането на Мейв от влака. Да го зарежат така - сами да си го тълкуваме - изобщо не ми харесва, защото ако го тълкувам грешно, явно разбирам грешно целия сериал, трябва да ме вкарат в правия път. Така де! Това са важни неща, искам да са ми ясни.   Thinking

# 386
  • София
Няма нищо за тълкуване, показаха си, че е осъзнат избор:

в минутите между 9:13 и 9:16, може да се види сравнително добре програмата на Мейв. Там след Recruit; Escape и Manipulate доста добре се виждат следващите редове, които са:

# 387
Няма нищо за тълкуване, показаха си, че е осъзнат избор:

в минутите между 9:13 и 9:16, може да се види сравнително добре програмата на Мейв. Там след Recruit; Escape и Manipulate доста добре се виждат следващите редове, които са:

Бърди, ти нищо не пропущаш. Браво!  Grinning

# 388
  • София
Ето ме и мен в темата Simple Smile. Изгледах целия сезон почти наведнъж. Антъни, Антъни, Антъни... но и актьорът, който влиза в ролята на Бернард, разбира се! Жалко, че следващият сезон е планиран чак за 2018 година.

Иначе попаднах на 2 готини статии - защо да гледаме сериала (на пишещите в тази група не са им нужни причини) и каква е музиката, като последното всъщност ми допадна. Поствам ги като скрит текст, за да не се приемат като СПАМ. Радвам се, че все пак се намират сайтове, които обръщат внимание на продукции, които се случват СЕГА и са наистина актуални.

Скрит текст:

# 389
И аз го изгледах на един дъх. Много ми хареса, много обичам научната фантастика.
Според мен на Долорес бяха нужни 30 години, защото тя сама един вид си отвори очите за света, сама стигна до прозрението, а на Мейв й ги отвориха, образно казано.
Да, но ако сам стигнеш до някакъв извод, силата му е още по-голяма и ти си още по-убеден. Така че според мен Долорес е силният играч, а Мейв, макар че ми е по-симпатична, е и по-лабилна и всъщност далеч по-объркана относно себе си, смисълът на живота си, и кое е тя- като личност, кое е програма.
Антъни Хопкинс в този сериал не просто имаше добра роля, той имаше уникална роля, и я изигра с толкова финес. Въобще всички се справиха идеално, и нямаше сюжетна линия, която да не беше на мястото си.
Направо се чудя дали да гледам сезон 2 като излезе, понеже и True Detective сезон 1 беше направо потресаващо добър и после се поизложиха. Та си мисля няма ли да е добре просто да си остана с хубавото чувство, да си прочета романа, по който е направен сериала, и да продължа напред, вместо да рискувам после да се разочаровам с някакви сълзливи мелодрами и други сапунени глупости, с цел да разводним материала и да получим повече гледаемост.

Общи условия

Активация на акаунт