Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 999
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Дренки на компот против диария,голямо лекарство.
Да, пазя два буркана.
Колко време се варят кестени?
Кестените се варят докато водата помътнее силно. Става кафява. Кестените трябва вече да са омекнали. Преди да ги варя никога не ги цепя, те сами си се нацепват от горещината на водата.
Ако водата по някое време е поизвряла, може и да се добавя, нека да са с вода един пръст над кестените, даже два.

# 181
  • София/Испания
Здравейте, нахлувам в темата с един въпрос. Според вас с какъв точно уред мога да меля ориз, елда и др. на брашно? Благодаря предварително за отговорите.
[А/quote]
Аз меля с кафемелачка. Peace

# 182
Не помня дали съм ви питала за рецепта за много пухкав кекс.  Embarassed Но сега ви питам  Hug

Рецептата на майка, чашата е 250 мл. Белтъците първо разбивам без захар до сняг и тогава добавям на порции в процеса на разбиване захарта.

Ефектен кекс

# 183
Здравейте, нахлувам в темата с един въпрос. Според вас с какъв точно уред мога да меля ориз, елда и др. на брашно? Благодаря предварително за отговорите.
[А/quote]
Аз меля с кафемелачка. Peace

И аз използвам кафемелачка за малки количества, за големи - кухненски робот Peace

# 184
  • Русе
Не помня дали съм ви питала за рецепта за много пухкав кекс.  Embarassed Но сега ви питам  Hug

# 185

Пейч наистина е страхотен кекса! bouquet
Миналата година го правихме, и беше супер, но не запаметих рецептата. Познах го по номера с печенето. Grinning
Вдругиден на въглехидратен ще накарам мъж ми да го направи. Laughing

# 186
Благодаря на всички за рецептите за кексове  bouquet
Записвам си всички и ще ги направя, точно сега в къщи сме на кексова вълна  Laughing
Всеки път ще изненадвам с нов кекс  Heart Eyes

marchеva14, искам рецептата, ако може  Hug

# 187
  • Пловдив
Привет момичета и момчета  bouquet Имате ли диея от къде мога да си намеря подправката зелен пипер? търсих по почти всички големи вериги,но има само меланж... ще съм благодарна,ако някой сподели  Blush

# 188
  • Русе
Привет момичета и момчета  bouquet Имате ли диея от къде мога да си намеря подправката зелен пипер? търсих по почти всички големи вериги,но има само меланж... ще съм благодарна,ако някой сподели  Blush

http://droga.bg/index.php?main_page=product_info&products_id=685

# 189
Хапва ми се домашен течен шоколад.  Blush Проблемът е,че в момента нямам сухо мляко вкъщи.Имам една кутийка сладкарска сметана. Мога ли с нея нещо да забъркам?  Blush

# 190
  • София
Хапва ми се домашен течен шоколад.  Blush Проблемът е,че в момента нямам сухо мляко вкъщи.Имам една кутийка сладкарска сметана. Мога ли с нея нещо да забъркам?  Blush

Загряваш сметаната на котлона без да завира. Махаш я и добавяш натрошен натурален шоколад. Бъркаш, докато се получи гладка смес. Съотношението е 1:1 в грамове. След като изстине можеш да го прибереш в хладилника за няколко часа.

# 191
  • München, Deutschland
Включвам се да ви попитам следното - за другия петък вечерта ще ми трябва фонданова торта. В четвъртък ще съм до малките вечерни/нощни часове на събитие, което няма да ми позволи да правя нищо на този ден. Как да процедирам?

Моята идея беше:

сряда - печене на блатове + правене на кремове; слепване на тортата
четвъртък - нищо  Confused
петък - облепване с фондан преди обяд + украси (няма да има фигури, освен един нотен лист, на който ще нарисувам нотички...), по обяд и ранния следобед имам ангажимент и после съхранение до вечерта - КЪДЕ??? В хладилник ще се овлажни, вкъщи е топло (22-23 градуса), на терасата също ще е влажно...

Идеята е да я разрежем вечерта...
Помогнете с разпределението на времето, защото имам немалко опит с торти, но много малко с фондан, а той ми е големият проблем/въпросителна...

П.С. Пуснах питането и в тортената тема, но там четат други хопра, затова го помествам и тук.

# 192
Здравейте! Можете ли да ми кажете тайната на вкусен печен патладжан. Като се опитвам да си го изпека вкъщи, все става жилав или сух, но не и вкусен.

# 193
Правили сме мармалад от дренки, но тъй като ни е доста тръпчив, добавяхме към него домати. Те омекотяват вкуса. Не мога да посоча пропорции, защото беше много отдавна. Но миналата година, поради липса на домати, пробвах да добавя зелени тиквички. Стана също добре. Ако тази година имах дренки, щях да добавя домати или ябълки, или и от двете.
Така ги изхвърлих дренките, поради липса на желаещи. Миналата година правих желе и конфитюр/мармалад, така си стоят.
Не съм се сещала да комбинирам с нещо друго пък.

# 194
  • München, Deutschland
Съни 29, как печеш? Жилав патладжан не ми се е случвало досега.

Аз взимам тавата на фурната, слагам алум фолио (за да си спестя миенето после) и поръсвам със зехтин. Нарязвам патладжаните на половини, слагам ги с вътрешността нагоре и пека на около 200 градуса с вентилатор на почти най-високото място на фурната за около... 40 минути може би... После само с лъжичка издълбавам вътрешността от кората и ползвам за каквото искам. Wink

Общи условия

Активация на акаунт