Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 110
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Можете ли да ми кажете тайната на вкусен печен патладжан. Като се опитвам да си го изпека вкъщи, все става жилав или сух, но не и вкусен.

Най-вкусен ми е цял като го пека. Хубаво надупчен с вилица го слагаш на решетката на фурната. Под него слагаш тава покрита с фолио да събира сока. Пека го на 200 градуса около половин час и още 15-20 минути на 180. Само без вентилатор, че с него стои като варен. Simple Smile

Най-най-най-вкусен според мен е опечен в чушкопек  Laughing, цял, само с махната дръжка. Единственият недостатък е, че трябва внимателно да се избират патладжаните, защото ако са твърде дебели, няма да влязат в чушкопека. И да са надупчени с вилица непременно, гърмят  Laughing
Ще пробвам и във фурна  bouquet

# 226
  • София
Здравейте, моля за изпитана рецепта за карфиол на фурна с яйца.Много ми харесва, а в къщи не ми се получава.
Благодаря bouquet

# 227
  • София
Здравейте, моля за изпитана рецепта за карфиол на фурна с яйца.Много ми харесва, а в къщи не ми се получава.
Благодаря bouquet
Не е само карфиол и яйца, но може да Ви хареса.
Съвсем леко сварен във вода с малко оцет и сол, накъсан на розички. Пуска се за около 5 минути във вряща вода. След това се прехвърля в тава, полива се със сос бешемел - масло, малко брашно, разредено с прясно мляко. Бърка се докато се сгъсти леко. Дърпа се от котлона и му се добавя кашкавал. На около килограм карфиол добавих около 200 гр. кашкавал. Когато леко поизстине се добавят и  пет яйца. Запича се във фурната.
Ако е само с яйца, може след като се дръпне от котлона да се добавят разбитите яйца с малко мазнина /олио или масло/ и малко брашно, не повече 1 с.л.

# 228
Благодаря bouquet

пробвай с това http://batimiti.blogspot.bg/2015/10/blog-post_2.html
тука е с броколи, но те са от една група и с карфиол ще стане

# 229
  • София
Благодаря bouquet
Не е само карфиол и яйца, но може да Ви хареса.
Съвсем леко сварен във вода с малко оцет и сол, накъсан на розички. Пуска се за около 5 минути във вряща вода. След това се прехвърля в тава, полива се със сос бешемел - масло, малко брашно, разредено с прясно мляко. Бърка се докато се сгъсти леко. Дърпа се от котлона и му се добавя кашкавал. На около килограм карфиол добавих около 200 гр. кашкавал. Когато леко поизстине се добавят и  пет яйца. Запича се във фурната.
Ако е само с яйца, може след като се дръпне от котлона да се добавят разбитите яйца с малко мазнина /олио или масло/ и малко брашно, не повече 1 с.л.
Много благодаря bouquet

# 230
Имам омесено тесто за пица от вчера,но днес няма да му дойде ред.До утре да го замразя ли или няма да му стане нищо в хладилника?
Не го замразявай, нищо му няма. Утре когато ти е удобно само го премеси , защото то е продължавало да втасва и по този начин ще изгониш мехурите и въздуха и продължавай работа с него.

Мерси!  Hug

# 231
  • София
Благодаря bouquet

Снощи правих по ТАЗИ рецепта и стана страхотен. Хрупкав отвън и сочен отвътре. Цялата тава се омете. Гарнирах с домашна майонеза с чесън. Peace

# 232
Благодаря bouquet

Измиваш и оцеждаш хубаво карфиола. Накъсваш на розички и овалваш хубаво в олио. Посоляваш на вкус.  Слагаш в фурната да се запече до готовност. Тогава прибавяш разбитите яйца. Запичаш още буквално за 3 минутки и готово. Така е хем леко хрупкав, хем сочен.

# 233
  • Варна
Момичета, дайте рецепта за моряшка супа като в детската градина.
моите супи не се харчат, а тази била чудно прекрасна.
Помагайте и благодаря!
Simple Smile

# 234
  • София
Какво да правя с една кофа бяло (десертно) грозде? Rolling Eyes Не можем да го изядем, а ще се скапе.

# 235
  • Sofia
Сок,шира,гроздови бонбони,желе от грозде

# 236
Ракия  Laughing
За да не е спам - има сладкиши като рецептата е за обикновен кекс , но се слага вътре и нарязано на половинки грозде  Crazy

# 237
  • София
Нито едно от тези не мога да правя. Blush

Ракия  Laughing
За да не е спам - има сладкиши като рецептата е за обикновен кекс , но се слага вътре и нарязано на половинки грозде  Crazy
Грозде в сладкиш???? Не съм чувала досега. Може ли да предложиш рецепта?

# 238
Нито едно от тези не мога да правя. Blush

Ракия  Laughing
Грозде в сладкиш???? Не съм чувала досега. Може ли да предложиш рецепта?
Този ми се получава винаги Simple Smile
грозде - 400 г, по възможност без семки
яйца - 3 броя, големи
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
олио - 1 ч.ч.
кисело мляко - 1/2 кофичка
брашно - 2 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
сода - 1 ч.л. равна
канела - 2 шипки
ванилия - 2 прахчета

Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко, бакпулвера и олиото. След като разбиете добре, сипвайте постепенно брашното и бъркайте до хомогенизиране.
Сипете сместа в предварително намазнена и набрашнена форма. Оваляйте гроздовите зърна в малко брашно и разпределете равномерно. Може някои от зрънцата да притиснете надолу.
Сложете лесния кекса в предварително загрята на 180 градуса фурна.

# 239
  • София
Мерси! Peace
Ще го направя, поне да спася част от гроздето. Сега ще търся и някаква рецепта за сок. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт