Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 992
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте!

От едно печено пиле са останали гърдите ,понеже са сухи и никой не иска да ги яде.
Какво мога да направя с тях  newsm78
Искам нещо вкусничко Flutter
Гледах по-нагоре тук в темата една рецепта със спанак ,сирена ,сметана .За съжаление нямам млечни продукти в момента.
Някакви рецепти ,други? Praynig

Може да направиш пилешка каша или фрикасе, а също и някоя салатка с пилешко.

# 481
Ако имаш пликове за печене, подправяш рибата- лимон, нарязан на кръгчета се слага във вътрешноста, подправки- млян кимион, сол и дафинов лист. Намасляваш рибата и поставяш в плика на 180 С. Това е, хем бързо, хем не се цапа толкова.

# 482
Благодаря, Дороти! Мислех и картофи да наредя около нея. Надявам се да не са сурови или препечени Simple Smile

# 483
Здравейте!
Някой може ли да сподели рецепта за пъстърва, приготвена във фурна? Предпочитам да е лесна и бърза, че времето за вечеря наближава  Whistling

В фолио с сол и кръгчета лимон.

# 484
  • Русе
Здравейте!
Някой може ли да сподели рецепта за пъстърва, приготвена във фурна? Предпочитам да е лесна и бърза, че времето за вечеря наближава  Whistling

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/12/blog-post_5.html

# 485
Ще правя руло от цял свински врaт. След като разстеля и оформя месото, трябва ли да го нaчуквaм ?

# 486
  • Русе
Ще правя руло от цял свински врaт. След като разстеля и оформя месото, трябва ли да го нaчуквaм ?

Не е нужно. Месото от врата е достатъчно крехно.

Тук съм използвал месо от рибицата

# 487
Здравейте!

От едно печено пиле са останали гърдите ,понеже са сухи и никой не иска да ги яде.
Какво мога да направя с тях  newsm78
Искам нещо вкусничко Flutter
Гледах по-нагоре тук в темата една рецепта със спанак ,сирена ,сметана .За съжаление нямам млечни продукти в момента.
Някакви рецепти ,други? Praynig

пилешки хапки

# 488
Супа или пилешки бульон от сухите гърди.
Фрикасе.
Пилешка кавърма.
Пиле жулиен.

А може да ги замразиш в пликче във фризера за следващ път.

# 489
  • София
Питах в тортената тема, но да питам и тук.

Къде в София има магазин за фондани и сладкарски бои? Трябва ми офлайн, защото няма да успея да поръчам... Освен ако не знаете онлайн магазин с доставка за един ден... По Еконт ли се пращат такива неща... Никога не съм се интересувала, защото не живея в Бг, но сега се налага да направя една торта в София и ще съм благодарна ако някой знае.

От едно време помня едни Илчовски, някъде по Симеоновско шосе бяха, имаше и нещо в Редута...
Трябва ми оцветен фондан в малки количества / разфасовки.

Aromas House, София ул" Неофит Рилски"  58, пряка на "Раковски" тел 02 4011020, 0895 376401
e mail info@aromashouse.com
може и поръчка, разгледай ги предварително може и на място, ако отидеш трудно ще си тръгнеш. Има много неща. Аз от там пазарувам и препоръчвам.

# 490
  • Варна
Благодаря ви !

Пиле фрикасе направих,вече си го хапнахме.Съвсем забравих за фрикасето Hug

# 491
  • Sofia
За какво да ползвам пушения червен пипер?
Днес готвих месо с доматено-винен сос. Беше ми свършил обикновения пипер и сложих лъжичка пушен. Много странен вкус се получи.

# 492
За какво да ползвам пушения червен пипер?
Днес готвих месо с доматено-винен сос. Беше ми свършил обикновения пипер и сложих лъжичка пушен. Много странен вкус се получи.

Ползваме го за маринати на меса за скара, при боб в гърне, капама, и при печени маса в фурна. От него се слага наполовина спрямо нормалния, а и се добавя в началото, а не към края на готвенето.

# 493
  • Sofia
Мерси

# 494
Крем супа от картофи ,моркови ,лук .... Дайте други идей за зеленчуци какво мога да добавя ,като накрая слагам малко масло ,черен пипер,прясно мляко и сол Thinking

Общи условия

Активация на акаунт