Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 995
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • WonderLand
Става и с миксер, но когато е с него отнема страшно много време - 10 - 15 мин някъде. Зпочва се с яйцето и малко олио и после олиото се добавя постепенно на много тънка струйка. Някъде по средата се добавят солта и лимоновия сок / лимонтозу и се продължава с разбиването.

Предполагам, че може и в блендер да стане, но не съм пробвала и не знам как ще се получи.
Благодаря! Явно ще се пробва и този вариант. Иначе - 70 лв за пасатор за едната майонеза....

Пробвай, аз съм правила доста пъти по тоя начин когато нямах пасатор  Peace Колкото до пасатора какво 70лв, в ЛИДЛ често пускат едни хубави метални и тежки пасатори, които са много мощни и вършат чудна работа, а са около 25лв. Майка ми ползва такъв и е доволна вече доста време  Mr. Green

# 466
  • София
дядо хаджия  Каква марка е твоят?

# 467
  • София
дядо хаджия  Каква марка е твоят?

Амчи де да го знам. Някаква световно неизвестна от Тайлант или някъде там по азиатско. Купих го в Т-маркета

# 468
  • München, Deutschland
Питах в тортената тема, но да питам и тук.

Къде в София има магазин за фондани и сладкарски бои? Трябва ми офлайн, защото няма да успея да поръчам... Освен ако не знаете онлайн магазин с доставка за един ден... По Еконт ли се пращат такива неща... Никога не съм се интересувала, защото не живея в Бг, но сега се налага да направя една торта в София и ще съм благодарна ако някой знае.

От едно време помня едни Илчовски, някъде по Симеоновско шосе бяха, имаше и нещо в Редута...
Трябва ми оцветен фондан в малки количества / разфасовки.

# 469
http://hitrini.com/. взимала съм от тук. намират се зад Била в Люлин.

# 470
Сладката къща и Арома хауз имат магазини, последните май са на Македония, виж им адресите в нета

Също и Змееборец,  на ул Кадемлия 6

# 471
Днес ядох ориз с кокосово мляко, стафиди и орехи, солен
Искам да си приготвя у дома, в оризоварка
Идеи за рецепта като за идиот? Или да ми пообясните тук  Grinning

# 472
  • на Мелмак
Майонезата Не става в блендер, пробвах.
Смесиш ли продуктите като мен - само пасатор.
Имам питане - може ли да за мразя печени чушки?
После дали ще се разкашкат?

# 473
  • München, Deutschland
Благодаря ви много.   bouquet

ети775, баба всяка година замразява, вече не слага в буркани. Никога не са се разкашквали.

# 474
Майонезата Не става в блендер, пробвах.
Смесиш ли продуктите като мен - само пасатор.
Имам питане - може ли да за мразя печени чушки?
После дали ще се разкашкат?

Половината село ги прави така.Печени и замразени ,после ги белят.Като всичко  непрясно има друг вкус,различен от прясно опеченото,но не е  разкашкано.

# 475
ети775, баба всяка година замразява, вече не слага в буркани. Никога не са се разкашквали.

И вкъщи всяка година замразяваме, преди години небелени, отдавна вече - обелени. В пликчета във фризера по 10-12 бройки, чудесни са зимно време или когато потрябват. Peace

# 476
  • София
i_peych, verabel, благодаря за идеите! Ще импровизирам , пък дано стане вкусно!
Относно магазина на Хитрини- вече не е зад Била, преместиха се. В сайта има точен адрес.

# 477
  • на Мелмак
Благодаря Ви момичета  bouquet

# 478
  • Варна
Здравейте!

От едно печено пиле са останали гърдите ,понеже са сухи и никой не иска да ги яде.
Какво мога да направя с тях  newsm78
Искам нещо вкусничко Flutter
Гледах по-нагоре тук в темата една рецепта със спанак ,сирена ,сметана .За съжаление нямам млечни продукти в момента.
Някакви рецепти ,други? Praynig

# 479
Здравейте!
Някой може ли да сподели рецепта за пъстърва, приготвена във фурна? Предпочитам да е лесна и бърза, че времето за вечеря наближава  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт