Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 962
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Направих меденки, рецептата беше с пудра захар, но не ни бяха сладки, макар че имаше и мед. Ако  сложа кристална захар,дали ще се стопи  newsm78 ??

# 556
  • при моите любими
Как съхранявате вече срязана тиква? Примерно за някои рецепти трябва 200 гр или 500 гр, а тиквата е 3-4 кг. Как да съхраня останалата част без да ми се налага да я пека насила само, за да я използвам ?

Почиствам и нарязвам тиквата в желаната големина/кубчета, слагам в пликчета пак в желаното количество за една доза готвене и замразявам във фризера. Не ядем много печена тиква, но я ползвам за супа, сладки/сладкиши и тиквеник.  Peace

# 557
  • при моите любими
Направих меденки, рецептата беше с пудра захар, но не ни бяха сладки, макар че имаше и мед. Ако  сложа кристална захар,дали ще се стопи  newsm78 ??

Моята рецепта за меденки е със захар и си стават идеални.  Peace

# 558
cydonia, би ли споделила рецептата си за меденките???  Thinking

# 559
  • при моите любими
Ето по тази рецепта. http://djemmasvetlana.blogspot.bg/2010/01/blog-post_2670.html Освен канела слагам и една джинджифилова смес за меденки. Така се продава по магазините. Моите деца ги обожават и си ги правим целогодишно.  Peace

# 560
# 561
Задължително ли за домашна майонеза яйцата трябва да са със стайна температура или може и от хладилника? Благодаря!

# 562
  • München, Deutschland
Ние ги вадим директно от хладилника и така правим. Гаф досега не е имало.

# 563
  • на Мелмак
Ние ги вадим директно от хладилника и така правим. Гаф досега не е имало.
+1

# 564
Мерси! Аз преди съм я правила само с миксер и също не съм имала проблеми, но последния път пробвах с пасатора и не стана. Та си мислех, че е от температурата на яйцата.

# 565
  • София

Nadya_95, би ли споделила рецептата за майонеза с миксер?

# 566
2 яйца 400 мл олио, 1 к.л. сол и 1 к.л. лимонена киселина. Бъркаш първо яйцата и постепенно добавяш олио. Накрая добавяш солта и лимонената киселина. А веднъж нямах нито миксер, нито пасатор и я бърках с... вилица. Получи се, но после имах мускулна треска на китката. Wink

# 567
  • Бургас
Някой има ли идея за домашен чипс тип тортиля как да спретня  newsm78

# 568
Някой има ли идея за домашен чипс тип тортиля как да спретня  newsm78
Правя го с арабски питки. Разделям двата пласта, нарязвам и поръсвам със сол и чили. Пека върху хартия за печене десетина минути.

# 569
Търся изпитани и вкусни рецепти за дивечово месо.Приготвила съм глиганско за винен кебап.Нали ще се получи?До сега не съм готвила нищо от такова месо,само на кайма сме пробвали. Hug

Общи условия

Активация на акаунт