Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 968
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ох, така обичам постни лозови сърмички с булгур и стафиди и млечен сос, а ме е страх да ги направя. Купила съм едни листа, стоят в хладилника и само ги гледам и им се точа. Много се надявах този уред да работи, но щом е боклук....няма да се мъча, ще пробвам с показаното на клипчето, дано ми се получи  Rolling Eyes Rolling Eyes
Аз не разбрах обаче какъв точно е найлоновият лист - струва ми се, че е доста дебеличък.

# 541
  • София
Започнах да правя трюфел бисквитките. Добавих брашното, но тестото не става за месене на ръка. Разбърках с лъжица да поеме брашното и прибрах в камерата. Така ли трябва да се получи?

# 542
  • София
 Simple Smile тестото само си показа, става за работа като стегне.

# 543
да, заради маслото и шоколада вътре.  Peace

# 544
  • София
Останали са ми два леко покафенели банани. Я дайте идея на какво да ги направя. Преди правех бананов кекс, но затрих рецептата.

# 545
бисквитки с банан и шоколад http://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html - мекички са от банана, не са хрупкави
шоколадово бананови мъфини, в оригинал с 3 банана  Laughing но откакто първия път, като ги правих ми изчезна единия,п равя с два банана http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post_26.html

и този шоколадово бананов сладки,ш ,   много сочен http://pep-4o.blogspot.bg/2014/10/blog-post_1.html

# 546
Здравейте!
Въпросът ми не е кулинарен, но пак е свързан с кулинарията.
Търся да си купя или да ми изработят /дъска/ за точене, която са я използвали в миналото. Ще я префасонирам с рафтчета, но не знам, как точно се нарича тази дъска. Представлява кръгла, дървена дъска с около 1 м. диаметър. Има и дървена дръжка с дупка за закачане /предполагам/. Виждала съм такива по музеите. Някой с идея за наименованието?  newsm78

# 547
Здравейте!
Въпросът ми не е кулинарен, но пак е свързан с кулинарията.
Търся да си купя или да ми изработят /дъска/ за точене, която са я използвали в миналото. Ще я префасонирам с рафтчета, но не знам, как точно се нарича тази дъска. Представлява кръгла, дървена дъска с около 1 м. диаметър. Има и дървена дръжка с дупка за закачане /предполагам/. Виждала съм такива по музеите. Някой с идея за наименованието?  newsm78
Синия- това е едно от наименованията

# 548
  • София
Мерси, Пепчо. Шоколадовият сладкиш ще е!

# 549
  • ... рееща се.
Момичета, как правите картофеното пюре абсолютно гладко? И изобщо възможно ли е? Моето се получава много пухкаво и страхотно на вкус, но усещам миниатюрни парченца картоф.

# 550
Момичета, как правите картофеното пюре абсолютно гладко? И изобщо възможно ли е? Моето се получава много пухкаво и страхотно на вкус, но усещам миниатюрни парченца картоф.

Според мен зависи от сорта картофи. Правя го по един и същи начин, става винаги въздушно и пухкаво, понякога е абсолютно гладко, понякога се усещат миниатюрни части от картофите. Peace

# 551
Аз лично картофите ги варя обелени и нарязани на кубчета.Мачкам с метален уред с дупки (не знам как се казва)още горещи с масло и слагам топло мляко до желана консистенция.Не ми се случва да има парченца картоф,но когато го 'мачка'половинът като че ли става една идея по-гладко,бързо и пухкаво.
Мама го разбива с миксера с бъркалките-става супер също.

# 552
  • ... рееща се.
Аз също мачкам с въпросния уред
Скрит текст:
Може би с преса за картофи ще стане?
Ще пробвам следващият път да ги сваря обелени.

# 553
Как съхранявате вече срязана тиква? Примерно за някои рецепти трябва 200 гр или 500 гр, а тиквата е 3-4 кг. Как да съхраня останалата част без да ми се налага да я пека насила само, за да я използвам ?

# 554
Аз също мачкам с въпросния уред
Скрит текст:
Може би с преса за картофи ще стане?
Ще пробвам следващият път да ги сваря обелени.

Варя картофите също обелени и възможно по-наситно надялкани и разбивам с миксер, все едно резултатът не е един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт