Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 957
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
а семките запази и изсуши за отвари за кашлица през зимата  Grinning

ПП Пепи, извинявай, че се изявявам вместо теб. Hug

няма защо Grinning това е най-харесвания дроб у дома, а това за содата всеки път се сещам, че щях да пробвам, след като изпържа вече. Тъкмо извадих едно пакетче за утре, дано не забравя, интересно ми е и на мен.

chrissy, можеш да нарежеш круши, да поръсиш със захар и канела и изпечеш така.

# 526
  • Русе
Имам 5 килограма дюли. Какво да направя с тях - само да не е сладко или мармалад? Някакъв сладкиш, кекс, щрудел, пай? По възможност нещо лесничко и бързо, като за не много опитен готвач.

Гледах в Супичка някакъв сладкиш с ябълки и дюли, дали ще мога да заместя ябълките изцяло с дюли? Кекс с дюли и ябълки от леля Тотка

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/10/blog-post_8.html

# 527

Макарон, Пепчо е права за семките на дюлите. Ако искаш можеш да обелиш с белачка, корите им и да ги изсушиш,  или да ги прибереш във фризера, помагат за кашлица. Една година цели дюли бях замразила, ползвах ги в този вид за чай.

# 528
  • София
Имам 5 килограма дюли. Какво да направя с тях - само да не е сладко или мармалад? Някакъв сладкиш, кекс, щрудел, пай? По възможност нещо лесничко и бързо, като за не много опитен готвач.

.............................
Един вариант е печени дюли. Елементарна рецепта и ако ти харесва ще ти я пусна. Можеш на куп да изпечеш 5-6 дюли, ето ти около 2 кг, ако са големи дюлите.

# 529
каква е разликата между морската сол и обикновената?
може ли морската да се ползва в манджа?
за туршии мисля, че тя беше по-добра?
и променя ли се грамажа на солта ако обикновена се замени с морска?

# 530
  • София
каква е разликата между морската сол и обикновената?
може ли морската да се ползва в манджа?
за туршии мисля, че тя беше по-добра?
и променя ли се грамажа на солта ако обикновена се замени с морска?

Не съм сигурен, но си мисля, че морската сол не е йодирана.

# 531
Вчера за Бог да прости ми подадоха една питка, но аз съм много капризна към хляба и няма да я ям. Някакви идеи какво мога да направя с нея?

# 532
  • София
Вчера за Бог да прости ми подадоха една питка, но аз съм много капризна към хляба и няма да я ям. Някакви идеи какво мога да направя с нея?

Ако у вас няма друг човек, дай я на някой възрастен около вас.

# 533
  • Бургас
Някой с мнение за Машинка за навиване на сърми  newsm78 newsm78 Удобна ли е и от къде да поръчам най-изгодно. Намерих една за 10 лв, в интернет сайт -Домлер  Rolling Eyes?

# 534

Ако у вас няма друг човек, дай я на някой възрастен около вас.

Няма на кого да я дам, пък и ми я подадоха точно от страната на хората, с които живея и неудобно някак си...

# 535
  • София
Някой с мнение за Машинка за навиване на сърми  newsm78 newsm78 Удобна ли е и от къде да поръчам най-изгодно. Намерих една за 10 лв, в интернет сайт -Домлер  Rolling Eyes?
Огромен боклук. Изхвърлих я.

# 536
  • София

Много обичам този Ананасов пай.

Иначе може да го изсушиш и да използваш за крутони, галета, за замесване на различни кюфтета.

# 537
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

Потвърждавам мнението на marchеva14

Гледах този клип и вече така ги правя. Пробвай не е трудно.  Laughing

https://www.youtube.com/watch?v=I7cKhidFWQA

# 538
Бутер кори от Лидъл, върху които нахвърлям паче дюла парче локум, ако ми се намират слагам и стафиди, пека на по силна фурна.
 Става страхотно и бързо.

# 539
  • Бургас
Ох, така обичам постни лозови сърмички с булгур и стафиди и млечен сос, а ме е страх да ги направя. Купила съм едни листа, стоят в хладилника и само ги гледам и им се точа. Много се надявах този уред да работи, но щом е боклук....няма да се мъча, ще пробвам с показаното на клипчето, дано ми се получи  Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт