Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 94 639
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Преди седмица сложих кисели краставички. В единия буркан маринатата е побеляла и капачката се беше издула. Вчера го отворих, опитах една краставичка - леко кисела е.  Преточих маринатата и оставих капачката отворена. Дали, ако се претаква известно време ще станат краставичките и после го държа в хладилника докато го изядем? Или да ги хвърлям? Маринатата е  сол, захар, оцет, ракия, има и синап. Допълнено с гореща вода. Снощи добавих още малко синап.

# 61
Така става без консервант.После трябва да се утаи   побелялото.За мен това е в процес на ферментация,не се плаши от думата,и  гроздето ферментира във вино.Ако са приятни за ядене ги почвайте.Но  такова правя много рядко.

# 62
Преди време приготвих пържоли с картофи на фурна и отгоре им започна да излиза нещо бяло, това ми се случи за първи път. Онзи ден в плик за печене правих  картофи с наденица и пак бялото нещо се появи. Месата са купени от един и същи магазин и вече си  мисля , че е със съмнително качество  ooooh!. А според вас така ли е?? А какво е това бялото, което се появява  newsm78???
 Извинявам се  за този въпрос!!!

# 63
  • на Мелмак
Бялото е месен сос, не би трябвало да те притеснява.
Когато се вари месо - това е т.нар.- пяна .

# 64
  • София
Не знам дали въпросът ми е за тук, Но ,правя тиквеник и тиквата ,която остава бих искала да я направя на фенер.
Как по -точно да заздравя кората,за да не омеква?
Скрит текст:
глупав въпрос зА кулинарна тема.

# 65
  • München, Deutschland
Дороти, потвърждавам за месото, не се притеснявай.

Уинд, съветвам те първо да си издълбаеш фенера, а после от отрязаното и издълбаното да си направиш каквото искаш / тиквеник примерно.
Всяка година правя така, като с издълбаната тиква правя тиквен пай за Хелоуин. Фенерът ми изкарва около седмица, после завяхват краищата. Не "заздравявам" кората с нищо... Нз това ли ти беше въпросът.  newsm78  Thinking

# 66
  • София
Благодаря ти!
Тиквеника е направен,издълбана е .
Да това ми беше въпросът,просто искам да издържи малко по-дълго от 4-5дни като фенер. Явно ще правя нов за Хелоуин,много ти благодаря пак Simple Smile

# 67
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
има един малки тиквета, декоративни ги водят.
миналата година взех една такава и я нарисувахме с акрилни бои да прилича на фенер. издържа доста, поне 3-4 месеца. Mr. Green
подобна на тези

# 68
  • München, Deutschland
Сещам се, че може би може през деня (докато не сте вкъщи) може да държиш фенера отвън, на студа. Така може би няма да завехне така бързо... Но после и самата тиква може би няма да става за ядене, защото ще замръзва през нощта...

# 69
  • Благоевград
Не успях да благодаря на пеп-4о относно съветите за свинското във фурната. Стана изключително крехко и вкусно.  Hug bouquet

# 70
  • София
има един малки тиквета, декоративни ги водят.
миналата година взех една такава и я нарисувахме с акрилни бои да прилича на фенер. издържа доста, поне 3-4 месеца. Mr. Green
подобна на тези
Е, който може да рисува така хубаво си прави красиви фенери! Браво, чудесни са!

# 71
 Момичета, благодаря за успокоението!!  Hug

# 72
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Е, който може да рисува така хубаво си прави красиви фенери! Браво, чудесни са!

не е чак толкова трудно, колкото изглежда  Wink

Сещам се, че може би може през деня (докато не сте вкъщи) може да държиш фенера отвън, на студа. Така може би няма да завехне така бързо... Но после и самата тиква може би няма да става за ядене, защото ще замръзва през нощта...

престояла, издълбана тиква няма как да става за ядене...
освен, ако не е в хладилника де.
навън най-малкият проблем е замръзването - прах полепва, плесени и т.н.
понеже изглежда изключително зле, затова не дълбая, а рисувам цели...

# 73
Пепчо, мисля да правя твоята Бисквитена торта с маскарпоне и боровинки, но понеже имам само 250 гр.маскарпоне се чудя дали няма да ми стане малко крема. Не ми се увеличава количеството на заквасената сметана.

# 74
Баничките-мъфини ще станат ли с по - дебелите кори ?

Общи условия

Активация на акаунт