Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 95 600
  • 751
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Искам да направя салата от зелен боб, ще го пасирам и какво да му добавя - картоф, майонеза, приемам идеи за вкусна рецепта  Hug

А защо ще го пасирате?

# 271
Искам да направя салата от зелен боб, ще го пасирам и какво да му добавя - картоф, майонеза, приемам идеи за вкусна рецепта  Hug

Вкусен е със заливка от кисело мляко, копър и чесън. А иначе може да го направиш и с цедено кисело мляко, копър и майонеза, но по-скоро така става като пастет. Grinning

# 272

А защо ще го пасирате?

Така съм го яла и беше много вкусен. Всъщност всякакви идеи за салати от зелен боб ще ми бъдат от полза Peace

Вкусен е със заливка от кисело мляко, копър и чесън. А иначе може да го направиш и с цедено кисело мляко, копър и майонеза, но по-скоро така става като пастет. Grinning

Да, точно като пастет искам да го направя  Peace

# 273
  • Sofia
Имам изчистени варени кестени и искам нещо сладко,вкусно и лесно да направя...но какво Thinking

# 274
Имам изчистени варени кестени и искам нещо сладко,вкусно и лесно да направя...но какво Thinking

Пюре или бонбони. Това се хареса. Пробвахме и парфето и сладкиша с банани, но не бяха одобрени.
Много си падат и по пиленцето с кестенов сос. Mr. Green

http://recepty.bg/rec_za_r6-1554-Vkusotii-s-kesteni

# 275
Глупав въпрос,но тези ядливи кестени нали не са от дърветата в паркове и улици?Защото има край  нас доста дървета,но им викат конски кестени  не съм помисляла  да стават за храна.

# 276
От пасирани варени кестени може да се направят бонбонки-вари се гъст захарен сироп,в който се слага кестеновото пюре,добавя се и прясно мляко +някаква есенция-ром или ванилия и се бърка постоянно,да стане гладко.Като изстине се оформят кръгли бонбонки и се овалват в нещо по избор-какао,пудра захар ,шоколадови пръчици и т.н.Ако ти допада мога да дам по-точни пропорции.
Аз да питам за питка,че досега само содена съм правила и отиваше за кучето.
Харесала съм Болярската от форума.Обаче не пише в какво се пече.Имам форма за торта с диаметър 24.Може ли да я ползвам?И печката ми е стара с градуси 100,200 и 300.А в рецептата  се пече на 210 и после на 150-170 Sad На колко да пека и на кое ниво или направо друга рецепта да търся.

# 277
  • Sofia
Ще направя бонбони от кестените,мерси за идеите bouquet
Искам да са малко по-здравословни и смятам да добавя чия и кокосово масло,ядки и ще ги овалям в кокос.
Ще споделя после какво се е получило.

# 278
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Глупав въпрос,но тези ядливи кестени нали не са от дърветата в паркове и улици?Защото има край  нас доста дървета,но им викат конски кестени  не съм помисляла  да стават за храна.

ядливите кестени също растат на дървета, но са други, не са конските.

# 279
На  дървета са,но някак като лешници по форма,така си и мислех.Благодаря!

# 280
  • Sofia
По-големи са от лешници.
Виреят в по-топъл климат.Има ги в Южна Бг-Сандански,Петрич...

# 281
  • Варна
Момичета, дайте рецепта за моряшка супа като в детската градина.
моите супи не се харчат, а тази била чудно прекрасна.
Помагайте и благодаря!
Simple Smile

Laughing Таз пуста моряшка супа ме втрещи преди години. Така и не разбрах кое точно е моряшкото, но синът ми още си я обича.
Общо взето съдържа лук, морков, картоф и кайма - зеленчуците ги задушаваш, заливаш с вода, и когато са почти готови пускаш парченца неовкусена кайма. Зелениите накрая са по избор на хлапето.
Това е  Simple Smile
Благодаря ти!!!
Ще опитам да я направя, пък дано я докарам до "градинския" вкус. Simple Smile

# 282
  • На брега на реката

http://www.supichka.com/рецепта/282/топла-салата-с-киноа-и-броколи

# 283

http://www.supichka.com/рецепта/282/топла-салата-с-киноа-и-броколи

bouquet Благодаря!

# 284
Doli, моля сподели после за бонбонките от кестени. Аз намерих две рецепти за десерти с кестени и мисля да ги пробвам.

http://yoli-www.blogspot.bg/2010/11/blog-post_19.html

Общи условия

Активация на акаунт