Парфюмни размисли и страсти-203

• 127 944
  • 727
  •   1
Отговори
# 645
Ами, veka, не е от обикновените Drole de Rose. Започва странно, като прашна роза и чак след това се успокоява и става като аромат на някаква помада.
А Nuit на Ести, според мен не си струва да си хабя мястото за писане за него....

# 646
И пудрени виолетки вдигат главици в Drole de Rose, нежни и въздушни, със зелени стъбълца и леко оросени. Има нещо водно в този аромат, но не е акватично. Сипка пудра и лек ветрец от отворения прозорец след летен дъжд. При мен стои нежно и романтично, много го харесвам.  Heart Eyes

# 647
И пудрени виолетки вдигат главици в Drole de Rose, нежни и въздушни, със зелени стъбълца и леко оросени. Има нещо водно в този аромат, но не е акватично. Сипка пудра и лек ветрец от отворения прозорец след летен дъжд. При мен стои нежно и романтично, много го харесвам.  Heart Eyes
Абсолютно съм съгласна за виолетките, наистина ги има в началото, но бадеми и мед не усещам.

# 648
  • Germany
Бел, радвам се, че имаш химия с Мулен руж  Hug Със здраве да го пръскаш. Rouge Nocturne не го отписвай още. Остави го за студ и хубаво го напръскай. Никак не е лесен, но със сигурност е много забележим. Дай му пак шанс. Ако и тогава не става, явно не е за теб.

Аз пробвах за пореден път http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/L-Envol-de-Cartier-39885.html и за пореден път въобще не мога да го схвана този парфюм, въпреки че наистина се опитвах. Консултантката очакваше да изпадна във възторг от него и ми подаде закачливо: "Вкусно, нали", обаче аз нищичко вкусно не откривам в този парфюм  newsm78 Нито дървото му е мой тип, нито съчетанието му с пачули, и ако трябва да посоча един мрачен парфюм за намръщен мъж 40+, то това ще е моя избор. Дадох му достатъчно шансове и повече няма да го пробвам. Явно той влиза в графа парфюми, които на мен нищо не ми говорят и не разбирам  Crossing Arms

Другият парфюм, от който останах потресена е http://www.fragrantica.com/perfume/Chloe/Chloe-Fleur-de-Parfum-39632.html Започва забележително красиво, нежно и флорално. Най-нежната млада майска роза, въздушна, ефирна, красота. Нищо общо с типичната Chloe роза. Тази по-скоро започна като в парфюм на Биофреш, млада роза, със звънящи цитруси, има и някакви бели дребни цветчета, изключително женствен.  Има една невинност, слънчевост, едно пролетно и ведро усещане в него. Мисля си, как ще го препоръчам на всички любители на розата, даже го напръсках три пъти, да го усещам по продължително време и да го проследя. След първоначалното отлично впечатление, този парфюм се превърна в истинско цветно чудовище за мен  Sick Свежестта и цитрусовата роза изчезнаха, вместо това основата се затопли, усещам силно синтетични нотки на розов шампоан тип Ренета, както и натрапчива помадена и пудрена основа, заради мускусът, който тук въобще не ми харесва. А пък съчетание на ужасна роза с ужасен мускус е ...  Sick. Освен синтетичната роза, съм убедена, че има и тубероза в този парфюм, защото стомахът ми започна да се бунтува силно от аромата и въпреки, че на четвъртия час от нанасянето го мих, той не се махна, та се наложи да пробвам и метода на Йоан Владимир с двуфазния дегримьор Mr. Green (Благодаря за споделеното Hug, спасих положението  Mr. Green, но накрая пак душът оправи лошото настроение  Wink) Излишно е да казвам, че беше чудовищно траен.

Докато стоях пред щанда на Atkinson ми беше интересно да наблюдавам двама араби, които пробваха четирите уда в златните опаковки на марката и коментираха усилено, но единственото, което разбрах, е че говорят за уд  Mr. Green Пръскаха, мислиха, спориха на висок глас и накрая и отделиха само Кинг и Куин  Mr. Green, явно и те като мен предпочетоха първите удове, и след това и двамата се напръскаха обилно с Куин. Между другото, досега не бях възприемала Oud save the Queen като унисекс аромат, но много хубаво им стоеше и прилягаше идеално, така че ако някой от мъжете обича топли ууд ориенталци, и нестандартно съчетание на уд и бели цветя, може би трябва да го пробва. Аз лично съм впечатлена.

След такива екстремни експерименти ми се носят абсолютно природни и ненатоварващи аромати, затова аромат за вечерта ще е http://www.fragrantica.com/perfume/Jo-Malone/Carrot-Blossom-Fennel-35881.html, който изненадващо все повече ми харесва, за разлика от първите проби през пролетта, когато въобще не ми хареса  Thinking Жалко, че е лимитиран и се налага да го издирвам, но мисля, че си заслужава усилията. Друг път ще пиша какво му харесвам, че днес съм кисела  Mr. Green

# 649
Аз също не мога да възприема добре Rouge Nocturne. Имам проба от Ковачева и чакам голям студ за да го пробвам отново, но като цяло е наистина много труден аромат. Блестящо шише и сок вътре, но като аромат нещо ме дразни.

Сега се напръсках хубаво от виал по врата с новият La Panthere Edition Soir Cartier. Пробвах го няколко пъти на ръка и  реших да поискам проба го разнося, защото при мен е хубав и класен, силно женствен аромат. Мъжа ми го хареса също много. Красива бутилка с мъгливо разпръкване. Много силен и траен при мен. Усещам го силно цветен с малко животински нотки и муск. Мъхове нямам и това ми допада.
Нямам нито една Пантера, не ме съблазняват за покупка, вероятно няма да придобия и този, защото не може да се купи всичко на този свят, а аз имам няколко сериозно обмислени и дългочакащи парфюма, но доста ми допадна. Пищен е.

Да ви кажа, някой търсеше, но не си спомням точно кой, в Дъглас 2 в Сердика има заредени количества от спрения вече L'Instant Magic Guerlain 50 мл. на цена 182 лв.
Не забравяйте и намалнието от -15% всяка делнична вечер от 20-22 часа до края на месеца.

# 650
На моя мъж Oud Save the Queen му приляга идеално,обожавам го!Има някаква приглушена сладост на която удът се развива отлично,не е аптекарски,а изискан и дискретен.Също така трайността и шлейфът на парфюмът са много добри,неочаквано,но много радостно попадение  Hug

# 651
Оу, не искам мъжа ми въобще да докосва Oud Save the Queen, след като ми прибра Santal Royal Guerlain и се пръска здраво всеки ден. Гледам, че и към шишето на Ambre Eternel Guerlain посяга.
Много харесвам Oud Save the Queen и си го нося често сега през есента и не ща да го деля.

# 652
  • Варна
А аз изключително много харесвам Руж Ноктюрн и се учудвам, че го гласите за много студено време. Когато се запознах с него се оглеждах за парфюм за пролет-лято и беше доста топло. Точно при такива обстоятелства се влюбих в него. И при мен беше малко тих, но с много добра трайност и напълно ми пасва на начина, по който обичам да се държи един парфюм през последните години - елегантно, изящно и без да се заявява гръмогласно.

# 653
  • Чукарландия
Не казвам, че не харесвам Rouge Nocturne, може би грешно съм се изказала. Напротив много ми харесва даже, но върху кожата ми е страшно нетраен и това е нещото в него, което ме разочарова. И все си мисля, че при топло време може би ще се разгърне повече, а при студ съвсем ще залинее. Ще пробвам отново като застудее. Но при тази цена, очаквах да е по-по-траен. Ако някой ми го подари, ще го приютя с удоволствие, няма да го върна и тогава ще мога да си го пробвам кооолкото си искам. Mr. Green

# 654
А аз изключително много харесвам Руж Ноктюрн и се учудвам, че го гласите за много студено време. Когато се запознах с него се оглеждах за парфюм за пролет-лято и беше доста топло. Точно при такива обстоятелства се влюбих в него. И при мен беше малко тих, но с много добра трайност и напълно ми пасва на начина, по който обичам да се държи един парфюм през последните години - елегантно, изящно и без да се заявява гръмогласно.
На същото мнение съм и аз. Тих и ефирен е при мен, но аз съм в пъти по-влюбена в Rose Infernale.

# 655
Момичета, можете ли да ми кажете Christina Aguilera Christina Aguilera  ЕДП
прилича ли ви на Манифесто ЕДП или  Escada INCREDIBLE ME ?

# 656
Има ли някой, който е ползвал парфюмите на Цептер? http://www.fragrantica.com/designers/Zepter.html
Разгледах показаните във Фрагрантика, но не откривам един, който тествах на едно тяхно парти. Било е някъде към 98-ма или 99-та година. Спомням си, че страшно ми хареса, като трайност също биваше, но не го откривам тук. Смътно си спомням, че течността имаше почти кехлибарен цвят. За съжаление, никакви нотки не мога да си спомня, но бях много впечатлена тогава от него. Цената му беше доста висока за тогавашните ми доходи и това ме спря от покупка. Някой, който да се сеща кой е бил?

# 657
Има ли някой, който е ползвал парфюмите на Цептер?
Да, но не е описан във Фрагрантика. Ето този е
http://www.img-share.eu/f/images/311/20161107_183012bspStsb_sredna.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/311/20161107_183041YEkFa1a_sredna.jpg
Струваше навремето $45, мнооого го харесвам. Шипър е, мъжки.
Дамският беше "М".

# 658
Има ли някой, който е ползвал парфюмите на Цептер?
Да, но не е описан във Фрагрантика. Ето този е
http://www.img-share.eu/f/images/311/20161107_183012bspStsb_sredna.jpg
http://www.img-share.eu/f/images/311/20161107_183041YEkFa1a_sredna.jpg
Струваше навремето $45, мнооого го харесвам. Шипър е, мъжки.
Дамският беше "М".

Благодаря! А някаква идея как мога да се снабдя с него сега? Имам приятелка, представител на Цептер, питала съм я, но не е чувала за него.

# 659
Никаква идея. Смятам, че не се предлага никъде(търсила съм го) и вероятно не се произвежда.
Може би е копие на известен парфюм, както често правят тези марки, но аз не знам на кой, ако е копие.

Общи условия

Активация на акаунт