Есен на вратата чука, ОКТОМВРИйче на мама ще загука!

• 52 386
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
През нощта я хранех на 4 часа, след баня ядеше в 9, после в 1 и после в 5 - в началото беше голям екшън.
След баня седеше при баща си, в началото не спеше или заспиваше, но после се събуждаше. Като яде в 1 ч в началото по час след хранене се гушкахме и я носех на ръце и люлеех, за да се успи, после ме будеше през час и пак гушкане и люлеене и така на всеки час. После в пет ядене и пак същото до сутринта - беше страшна работа. Спях по четири часа на нощ - от банята до първото хранене през нощта.
След пет дни обаче започна да заспива 15 мин след ядене през нощта, пусках и успиващи мелодии на телефона и те много я успиваха и малко по малко започна да заспива само 10-15 мин след хранене и да спи първо по два часа, а после и по три между храненията, а тази нощ за пръв път изкара и пълните 7 часа сън.
Тази мелодия много я приспиваше - пускам я на телефона си, дано подейства и при вас
https://www.youtube.com/watch?v=qVDgVe1yGOg

# 676
Много е хубава, ще я пробвам.

# 677
  • Пловдив
Ухааа, 1500! Да е жива и здрава  Simple Smile

На мен и педиатрите, и неонатолозите ми мрънкат, че бил качил много - 1200. Нормата била до кило Rolling Eyes

И нашия качи толкова, но личната му нищо не каза. А другия педиатър каза, че нормата е 20-30 грама на ден, но това е средна стойност, и както не всички бебета се раждат еднакво, така и не може да качват еднакво, той се роди 4030кг, така че е нормално да хапва и да качва повече. До колкото си спомням и твоето момченце се роди голямо, та не им се връзвай Peace
За храненията, този същия педиатър ми каза да му давам под час, за да му създам режим, защото сами не могат толкова малки , а с режима стомахчето им има достатъчно време да обработва храната, както трябва. За кърмените бебета може режим на поискване понеже не е сигурно колко приемат, а и на гърда по-лесно свикват да търсят, колкото им е нужно, не повече.

# 678
Опитвам се днес да е режимен и направо ми се разказа играта. Да видим как ще изкараме нощта. Ако утре не пиша, значи съм си прегризала гърлото сама Mr. Green

# 679
  • Пловдив
Опитвам се днес да е режимен и направо ми се разказа играта. Да видим как ще изкараме нощта. Ако утре не пиша, значи съм си прегризала гърлото сама Mr. Green
Joy Joy Joy
Успех тогава  Peace

# 680
Благодаря  Simple Smile

# 681
Ухааа, 1500! Да е жива и здрава  Simple Smile

На мен и педиатрите, и неонатолозите ми мрънкат, че бил качил много - 1200. Нормата била до кило Rolling Eyes

Аз пък незнам защо тези там педиатри и неонатолози как веднъж не изказаха едно мнение. Моята щерка като я водих за преглед на 2 месеца и установиха, че е качила 1400 и Масларска и сестрата Елена се опулиха. С усмивка на лице ми казаха: много добре си гледате детето, повръща ли? Не!
Айде сега много било 1200, пък аз съм си гледала добре детето......на всичкото отгоре обещаха да ми звъннат понеделник преди две седмици за да ми кажат кога да отида. Е, чакам още и като стане месец ще звънна аз да им кажа, че стана на 3 месеца....... абе нещо съм им афектирана.

# 682
Важно е бебчетата да са спокойни и да са ни живи и здрави,пък с няколко грама повече качени...На мен нищо не ми казаха като видяха килограмите.Все пак и тя се роди 3800,но ни изписаха 3600.Тази нощ и ние направихме голяма пауза.Последното ядене беше в 9ч и се събуди гладна чак в 2:30 през нощта.Щеше ми се да беше пропуснала яденето в 3ч. ,но пълно щастие няма  Grinning.Вече и аз не сменям памперс през нощта освен ако не е наакан,че като ги отвори тези очи и седи будна чак до другото ядене.Сега се опитвам да създам навика,че щом си е в кошарата и лампата е изгасена е време за сън и няма гушене и люляне на ръчички.Мисля ,че за сега посвикна.Само помрънква като й падне бибата.Щом я оставя в леглото вече не мрънка, а примигва с очички сънено.Но гледам да седи будна повечко вечерта преди банята.То с баткото у нас вечер е лудница и доста шумно та няма как да спи спокойно.Вчера така заспа за 10мин без гушкане,люшкане,рев и истерия или пък коликите ни намалявят и става спокойна принцесата  Heart Eyes.Така имам време да се занимавам с баткото и него да приготвя за сън.Понякога се чувствам като Многоръката Шива  Laughing.

# 683
Пробвай да смениш памперса преди хранене. Като я нахраня след това пак си заспива. Преди това е страшно дране обаче - хем от глад, хем не обича да я събличам.

# 684
Пробвай да смениш памперса преди хранене. Като я нахраня след това пак си заспива. Преди това е страшно дране обаче - хем от глад, хем не обича да я събличам.
Мухахаха, и при мен е същата работа  Mr. Green

# 685
И ние снощи имахме пауза от 9 до 3ч, но то нямаше как да е другояче, изхабиха му се батериите след толкова вилнеене през деня.
Оказа се, че Уел Муув сиропа не се произвежда вече. Мъжът ми купи Блевит чая за разхлабване. По колко пият вашите бебета от него на ден?

# 686
Да докладвам - тази нощ също направи пауза от 7 часа, яде в 8 ч и се събуди да яде в 3 сутринта, като си продължи 4 часовите интервали.  Flutter Явно си им е дошло времето да си пропускат вече едното нощтно.
Винаги сменям памперс с пълни атрибути преди ядене, защото тя много пиша и той е винаги пълен. А вече сме на 2 ката , също и мия очите от гурели, правим и бързо масажче, понякога и сополи вадя и слагам разтвор в носа, ако имаме, абе нощ не нощ правим си пълна програма. НО преди ядене, реве, мрънка, но наяде ли се, след 10 мин гушкане в мама е заспала. Коликите не я мъчат толкова вече и за това като се наяде спи.
Днес бяхме на ортопед, казаха си, че има съвсем лека луксация на едната става и да правим и тук упражнения / според мен нищо и няма, но хайде .../ и да отидем на контролен преглед след 2 месеца.
Само пустите очи много ме мъчат, вчера беше добре, но днес пак секретира много гурели.
Надявам се до месец масажите и реването да скъсат тия ципи и да не се налага сондиране.  Praynig

# 687
И ние сме в петък на ортопед, да видим как ще мине. Щях да ви питам колко градуса поддържате у дома и как обличате бебоците вкъщи. Аз по принцип слагам едно боди с къс ръкав и едно цяло върху него, но не знам дали не е прекалено и дали да не се огранича до боди с дълъг ръкав и ританки само. А навън колко го обличате? Все се чудя топло или студено му е на малкия.

# 688
Аз съм с дълго боди и ританки, на 23 градуса. Навън е същото плюс зимен чувал, който е с качулка. Вчера беше много студено сутринта и му сложих тънка шапка под качулката и одеялце над чувала.

# 689

И ние снощи имахме пауза от 9 до 3ч, но то нямаше как да е другояче, изхабиха му се батериите след толкова вилнеене през деня.
Оказа се, че Уел Муув сиропа не се произвежда вече. Мъжът ми купи Блевит чая за разхлабване. По колко пият вашите бебета от него на ден?
Аз за сега давам 2 пъти по 50мл, защото на това количество си ака по 2 пъти на ден и ме е страх да ме прекаля и да отиде кън другата крайност. Днес мисля да вземи на Blevit лайка и копър, защото през останлото време нямам какво да давам. А аз се чудех общо какво количество е нормално да пият течности?

Общи условия

Активация на акаунт