ЮНЧЕТО върти се вече, става палаво човече.

• 31 314
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Мами, днес и ние направихме ваксините. Но, имам питанка. На миналата консултация Софи беше 5,600 и 60,5 см, а сега 6,100 и 61,5 см. Не е ли качила малко, имайки предвид, че беше пишкала в пампата? Изцяло на кърма е. Попитах докторката и ми отвърна " супер е " , но тя принципно е дебил и й нямам вяра.

# 76
И ние за месец и половина сме качили кило и 100. Обаче тя напоследък не иска дя яде, направо ме побърква. Яде по 70 мл с триста зора и много рев. Не знам от зъби ли е или иска да ме побърка ей така за забавление  #Crazy baby_neutral #Crazy

# 77
  • София
maginka7, мисля че е нормално. Вече в месеците, в които сме, темпът на растеж се забавя и не е както в началото. Общо взето, на годинка се счита за нормално теглото при раждане да се е утроило с +/- някакъв, разбира се Simple Smile

# 78
  • България
Благодаря за новата тема, не очаквах,че така бързо ще се разпишем Simple Smile
Браво за зъбчето Simple Smile Ние след още една нощ на будене през 15-30-60мин.все още зъби нямаме -иначе се виждат, но не са пробили.
Кити, да сменим бебетата за една нощ да се наспя Sunglasses
Теди е много активна по принцип и още на 2мес.правеше опити да се обърне, но още не може напълно, остава й ръчичката отдолу.Много обича по корем да стои.На Стели по-бързо и омръзва ,а за обръщане отскоро започна да прави леки опити, но не си дава зор.
Ирен, много бързат бебките  Grinning Моя човек няма още никакви признаци на зъби, освен, че иска да си изяде ръцете  Joy
Давам това, когато се изнерви от зъбите - действа.

http://apteka.framar.bg/30001499/%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BC% … 1-15-%D1%81%D0%BD
A как му го даваш?Пие ли вода?

# 79
  • София
Днес за пръв път си пробвахме дъждобрана на количката. Взехме си по-големи бибки, но тъй като тече кална вода още не сме ги измили и пробвали. Вече си имаме и ръкавички, но не съм много сигурна, че ще ги търпи Simple Smile
Втори ден бебо не ака, а много се напъва, тъй че се принудих да му направя клизмичка. Няма такова акане, няма такова чудо Simple Smile Чак имам чувството, че коремчето му се прибра Simple Smile Като свършихме с процедурата се ухили и почна да ми гука Simple Smile
Намерих много готини книжки с играчка, която си мушкаш на пръста. Беборан много им се израдва в книжарницата, тъй че може да се каже, че сам си я избра. Не е фен на магазини, но книжарници явно харесва, тъй като днес още с влизането вътре започна да гука, да се усмихва и да размахва ръчички. Това бебе имам чувството, че има детектор кога ще харча пари за него Simple Smile
Нормално е да започват да качват по-бавно. Ние по мой сметки ще качим този месец не повече от 700-800 грама.

# 80
И ние утре сме на консултация та да видим как се движим с мерките. Пак се почна с притеснението покрай тези ваксини, предполагам ще сложим втората двойка и пак ме тресе паника... Вечер след банята правя АМ 6 лъжички, като слушам колко хапват вашите бебоци се плаша. Но през деня сме на кърма и ядем малко, но често. В 20:00ч се нахранва и се будим после към към 3:30-4:30 та понякога и в 5:00 кърмим се малко в просъница и пак заспиваме в най-добрия случай до 8:30 и това е. През деня хич не спим няколко дремки по 20 мин. И искаме постоянно внимание някой да и приказвА,дрънкалки, носене и така. Не мога да свърша нищо просто сме по 24h залепени една за друга. Как се оправяте вие и с другите деца и с домакинството шапка ви свалям. Пера на беба дрехите отделно, не гладя и не стерилизирам. В стаята поддържам 22-23 градуса и така. Бебка започна много да си приказва, но все още не се обръща по корем. Вашите бебчета посягат ли към играчките вече? Аз когата допра нещо до ръчичката го сграбчва и веднага към устата, но ако и го размахвам само пред нея не прави опити само започва да маха с ръчички и крачета с бързи темпове.

# 81
Вчера имах "подарен" ден,в който бебока първо спа чак до 9, а след консултацията откара до 18. Само дето няма как да ги знаеш тези неща предварително и продължаваш да вършиш всичко с бясна скорост Simple Smile. При нас някакви колики се върнаха от вчера вечерта. Обикновето като го изкъпя и накървя и веднага заспива. Снощи се гъна час и половина и голям рев падна. Днес на следобедния сън много проплакваше,пропищяваше на сън,та цял следобяд лежах до него и му държах ръчичката. Вечерта тъкмо задряма и пак се почна гънене,пръцкане и мъки. Утре мисля да взема един Инфакол да имам под ръка,че нищо нямам в момента за такива случаи. Нещо май мупростудявам коремчето като го къпем. Ужким много добре затоплям,но водата вече бързо изстива,а той все повече се заиграва. Баткото го къпех с душа в София,но тук сме на бойлер и водата бързо се променя и не смея. По отношение на возенето в количката напред,струва ми се,че са малки. Ако не виждат возещия,може да решат,че са сами. Все още не правят връзката,че като не тевиждат,не значи,че те няма.
За килограмите - все по-малко ще качват.
Посяга към играчките,хваща ги и ги тика в устата.Обикновено не са му вкусни и ги мята нанякъде.Общо взето като хване нещо и не знае какво да го прави.Иначе пипа,общува си,а ако държа нешо да виси и да се клатушка,рита с крака и ръце. Голява радост настава.
Напоследък все по-малко гука обаче. Гледа ве и мести устнички и езика го върти като мелница,но не "приказва". Преди чуруликаше постоянно,когато е сам с играчките. Пред мен и преди много много много не е приказвал,но поне насаме се отпускаше. Явно самокритичен ще бъде младежа. Гледам го тайно как се опитва да пирне нещо,например, прави няколко опита и като не му се получи веднага сменя интереса... Той и батко му,ако нещо не се получава о раз и го зарязва или мрънка чудовищно. Явно нещо в моя ген има сбъркано,пък аз ужким не съм такава Simple Smile Ще видим Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 окт 2016, 23:05 от Hipo

# 82
Аз определено съм решила да им махам вече кошовете за новородено. Ще бъдат обърнати с гръб към мен, но те и без това са много любопитни и дори в кенгуру не търпят да са обърнати с лице към мен, а на слинга ще си счупят врата да се обръщат. Отдавна спят в самостоятелна стая в отделни легла. Мисля, че им е време да се обърнат с лице към света. Достатъчно дълго се гледаме,  играем и гушкаме през деня.

# 83
Благодаря момичета, по-спокойна съм. Покрай повръщане се бях притеснила.
София отдавна се просяга и хваща играчките си. Гука доста, смее се на глас, макар и рядко. Не се обръща сама по корем и като цяло не харесва тази поза.
Коша за новородено още го мъча, но ще го сменям скоро тъй като й умаля, но не мисля да я въртя с гръб към мен, засега.
Относно спането, всеки ден е различно- един спи, друг не.
Аз да попитам, ние имаме общо 6 ваксини след изписването от родилния дом. Следващата кога трябва да бъде? Педиатърката каза на 6 месеца, но не е и от 7?

# 84
  • Плевен
Аз да попитам, ние имаме общо 6 ваксини след изписването от родилния дом. Следващата кога трябва да бъде? Педиатърката каза на 6 месеца, но не е и от 7?
Май при всеки лекар е различно,  след 6тата ваксина нашата педи каза на 10тия месец,  на моя позната са и казали пък на 1 година.  На 6тия месец ще взимат кръв,  урина и ще ни пращат на профилактичен ехографски преглед на бъбреци.
Ние вече се обръщаме доста често по корем,  вече го няма за нищо това обръщане.  Обръща се,  вдига главата и се оглежда,  та чааак и към тавана се опитва да гледа.  После се измаря и заравя главс надолу,  обръщам го по гръб,  но на секундата е отново по корем,  и така почти постоянно,  докато е на активната гимнастика.  А играчките,  които висят от гимнастиката се опитва да ги хване,  протяга бавно ръчички,  но понякога не му се получава.  Но и той, всичко което докопа,  ако можеше да влезе в устата...   Laughing

# 85
И малката посяга към играчки, върти ги, пъха ги в устата, разглежда ги, "чете" книжки  Laughing
Обаче продължават опитите за обръщане, обръща или краката или ръцете, но не и двете заедно.
Не знам колики ли се върнаха, зъби ли са, но нощния й сън много се влуши.
Вчера цял ден беше голям киселоч, не иска да яде, два пъти сме правили едночасово хранене, защото пищи като съдрана и някрая изяжда 70 мл.и приключва.
През ноща се събуди и голям рев удари, яде и едвам я приспах. Добре, че направи само едно събуждане, че иначе щях да откача.

# 86
  • Стара Загора
Алекс се научи да си смуче палеца през нощта.Биба не иска ама и аз нощем няма да ходя да дразня лъва.През деня му го махам от устата.През деня има обикновено се две максимум три дрямки,които ги прави в количката и за които се приспиване по двайсет минути.Снощи много трудно заспа.През нощта го чухме,че е буден, мляскаше си ръцете,говореше си нещо,гледаше ги,но решихме да не му се обаждаме,че нямаше и да заспи после.

# 87
  • София
Аз определено съм решила да им махам вече кошовете за новородено. Ще бъдат обърнати с гръб към мен, но те и без това са много любопитни и дори в кенгуру не търпят да са обърнати с лице към мен, а на слинга ще си счупят врата да се обръщат. Отдавна спят в самостоятелна стая в отделни легла. Мисля, че им е време да се обърнат с лице към света. Достатъчно дълго се гледаме,  играем и гушкаме през деня.
Вечер ги оставяш самички в детската ли да спят? И аз много искам да се върна да спя в спалнята, но беборан понякога се буди вечер и си даваме бибка и хващаме за ръчичка. Ако като се събуди не съм до него надава зверско рев и много трудно го успокоявам след това. Това се случва и при дневните дрямки. Дресирал ме е като го видя да шава на бебефона да се изтрелвам към детската преди да се е разбудил напълно.
Снощи от много вечери насам спа непробудно от 22 до 6. Сега обаче е много кисел.

# 88
  • София
Урааааа. Току що получих смс, най-накрая ми преведоха парите за 4-те дни от септември Simple Smile

# 89
Урааааа. Току що получих смс, най-накрая ми преведоха парите за 4-те дни от септември Simple Smile
Честито! Simple Smile Тръгвайте към книжарницата Simple SmileНали ви е любимо място Simple Smile Днес по обед щенапраня опит за разходка с количката.Времето ечудно. Изритвам баткото на ечилищи,зарязвам къщата и кучката,която ще изнерви квартала с рев от мъка и излизаме. Пък колкото толкова.

Общи условия

Активация на акаунт