Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 187
  • 732
  •   1
Отговори
# 75

Някой има ли лични впечатления от яслите с Монтесори метод на обучение ? bouquet

Поне тук при нас преди година като избирах такава за дребния, разлика между сегашната и Монтесори беше само и единствено в цената. Методът на гледане на децата е същия, както и в градините на още 2 приятелски деца.

Най-добре иди на място в няколко градини. Не винаги Монтесори,Outstanding и по-висока такса означават по-добри условия за децата Peace

# 76
Благодаря Pampers, аз все още не ги проучвам толкова задълбочено, имаме време. Просто буквално на съседната улица има една Монтесори, видях че оценката е "good", но не четох доклада от инспекцията. Цената е 44 на ден и 190 на седмица, после за 2 и 3 годишните има други цени, заради безплатните часове. Не съм сигурна че ще оставаме и в този квартал, просто ми се искаше ако някой има база за сравнение, примерно едното му дете е било в Монтесори, другото в "нормалния" тип Simple Smile

# 77
  • Cambridge, UK
когато четете докладите имайте предвид, че те се правят на всеки 3 години и може оценката да не отговаря на моментното състояние на учебното заведение
най-добре е да се отиде на място и да се види
знам и за училища за деца със специални нужди, знам и за деца със такива нужди, които се обучават в нормални училища, може би родителите избират къде да го запишат?

# 78
  • Bristol
А на мен Бирмингам ми харесва. Не е красив град, но има повече възможности за работа в различни сфери. Имотите там също бяха на прилични цени. Ние живеехме в покрайнините и беше спокойно и зелено, Solihull (Shirley и Olton). Имаше удобна връзка с автобус и влак до центъра на Бирмингам. Покрай работата ми скоро ходих и до Dorridge, също много приятно и зелено място и бързо се придвижваш с влака от центъра на Бирмингам. Но казват, че там било по-скъпо. Вече от няколко човека чувам, че Sutton Coldfield било хубаво място, а има и момичешко grammar school там  Grinning

# 79
Solihull  и Sutton Colfield наистина са хубави, но не са ни по джоба, има и приятни малки градчета в близост до Бирмингам. Бяхме наскоро във Worchester на гости на приятели и ми хареса, каквото успяхме да видим за един ден. Планираме и разходка до Leamington - Spa и Stratford upon Avon. За момента сме близо до центъра на Бирмингам, но като изтече договора ще се оглеждаме за по-голяма къща, че тук отесня само от играчките на малката Crazy
За възможностите за работа си права, ние и затова от Лондон дойдохме тук...и веднага започнахме, но не се виждам да купувам имот точно в Бирмингам.... Tired

# 80
  • София
Чета ви отдавна, защото обмисляме преместването на детето в английско училище и бих искала да ви попитам  - дете родено на 15,09,2006, през учебната 2017/2018 кой Year ще е ?

# 81
  • постоянно
Чета ви отдавна, защото обмисляме преместването на детето в английско училище и бих искала да ви попитам  - дете родено на 15,09,2006, през учебната 2017/2018 кой Year ще е ?

Ще е в Year 6 от септември 2017. Не съм сигурна обаче дали  ако незнае езика ще го сложат в 6-и клас , трябва да се попита.

# 82
  • София
her_76 Благодаря!
 Тоест, да не гледам тези училища от 11г. до 18г. secondary ? Обърках се заради тези 15 дни в септември / на 15,09 навършва 11 г./ . За 2017 учебна година тя ще се води 10 годишна..

# 83
Здравейте!

Аз да се похваля, моят син най-после тръгна на училище. Сега са ваканция една седмица де, но ходи два дни  Mr. Green
Оказа се, че в неговия клас има още 4 българчета. Не знам дали това е повод за радост или не, но той е доволен.

Още на втория ден имахме инцидент. Някаво дете се е опитало да го избута от пейката докато са били на физическо. Бутнал го е на земята и е опитал да го ритне. Слава богу, размина се без сериозни наранявания и другото дете е наказано, но честно, изкарах си акъла като ми се обади да ми каже, че е имало инцидент.  ooooh!

Имам питане, знаете ли какво се учи по предмет Values и по Personal Development. В програмата също има Tutorial P което също не знам какво означава. Имат го всеки ден първия час без петък когато е този Values  newsm78

# 84
  • UK
Миоки, честито! Много успехи желая! Съжалявам за инцидента, дано не се повтаря, при нас такива не е имало досега и като цяло съм останала с впечатление, че тук децата са доста по-кротки и неагресивни. Жалко, че е "заслужил" такова отношение още в първия си ден на училище.
Аз бих се радвала ако има българчета в класа, детето с месеци ходи на училище в началото без да пророни и дума на някого. Ако се сприятелят ще му помагат с това-онова. В нашето училище в праймъри няма нито едно българче освен моето.

# 85
  • UK
Намерих ви  Mr. Green
Чудя си се, как така никой не пише, а то си имало, нова тема  Joy
Ние сме вече на англ земя и иии не съм очарована  Crazy
Предполагам защото градчето е малко, всичко в него е от 'време оно', а аз идвам от големия град. Единствено като плюс мога да отчета тишината, спокойствието и подредените къщи с дворове, останалото обаче търпи пълн критика.  Незнам колко време мога да изтрая на гази самота.

# 86
  • UK
Добре дошла, Кокона  Grinning
Кое е останалото, което търпи пълна критика? Аз много искам да се изместим някой ден в по-малко градче Simple Smile
Може с времето да ти хареса, ако не, ще се изместите. Нали и там живеят хора, човек и в големия град може да се чувства самотен.

# 87
  • UK
Dejie Благодаря  bouquet
Иначе е доста спокойно като цяло, но на мен свикнала със забързан и ритъм в бг ми е доста скучно.  Като прибавим и стоенето по цял ден вкъщи с децата, съвсем изнервящо ми действа на мен, това  Joy
Имам впредвид заведенията тук, както и магазините им. Ами, тук са от 'средновековието' сякаш. В сравнение с 'тузарските' у нас, тук ми се струват едни ..

# 88

kokona20, добре дошла!
Това, което разказваш и на мен ми звучи много примамливо  Mr. Green
На мен първият ми кошмар беше как така няма "експресна услуга" и тукашните такива нямат нищо общо с българските.  hahaha И бях тотално разочарована от gumtree - тукашният Продавалник, но се оказа, че реално не ми трябва. Бърза адаптация ти желая. Нещата не са така лоши както изглеждат в началото. Все още ти е прясно и сравняваш.

Потърси около вас групи за игра да се разведрите малко с децата и да се запознаеш с местните мами. Аз от тях доста неща научих.
Сега е сезонът на мероприятията, разтърси се какви забавления имате наоколо. Повечето дори са безплатни за децата или със смешен вход от типа на £1-2. Всички музеи и библиотеки организират детски сбирки.
Може да се регистрираш в https://mummysocial.com/, еквивалент на нашия форум с майки, търсещи компания организирайки си сбирки за излизане. Имат и страница във ФБ.

За магазините - в кварталите и малките населени места има по някой и друг, колкото да отбият номер, защото всичко е концентрирано по МОЛ-овете. Тук почти всички са с кола и не ги бърка да шофират 20 мин да стигнат до еди кой си голям МОЛ и да изкарат половин ден по  магазини, заведения, детски кътове, фризьори и т.н.
В нашия град с размерите на Пловдив имаме само два магазина за дрехи, един хранителен, аптека, няколко чарити, Аргос и магазин за килими.  #Crazy На 20мин с метрото в двете посоки имам МОЛ-ове, а с кола изборът е от 10-на МОЛ-а, кои закрити, кои открити.

Миоки, радвам се за вас и дано няма повече инциденти в училище!

# 89
  • Bristol
Кокона, ако си ходила на работа и си имала активен социален живот, шокът е голям  Laughing И аз така се чувствах, времето беше спряло. Водех и прибирах детето от училище и никого не познавах, то и английски едвам сричах, че да се запозная. И всичко наоколо супер износено и старо, особено се бях впечатлила от тези дървени огради на дворовете, голяма мизерия. Но постепенно си намерих мястото, а сега дори ценя това старо и износено, защото придавало атмосфера на мястото  Crazy  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт