Великобритания - Тема 66 Много Есенно Зимно Коледна

• 77 237
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • Истински се вижда само със сърцето.
Системите са твърде различни и ни трябва време да се напаснем. В БГ в много отношения и се прекалява според мен, но е по лесно на своя глава да си пуснеш нещо.

Да си кажа за хелт визитъра Simple Smile Вчера звънях на телефона, който ми дадоха от сърджарито и оставих съобщение. Днес ми се обадиха още сутринта и ще ми пратят писмо, както и къде мога да ходя на консултации тук. Казвам го, ако някой се сблъска с подобно нещо като мен, а си държи на хелт визитъра Simple Smile - на мен лично си ми бяха много полезни от самото начало.

Кокона не си създавай впечатления от това което се говори само. Понякога човек се разочарова от определено нещо и го споделя, за хубавите неща по не се сещаме да ги кажем Simple Smile

# 616
  • Bristol
И здравеопазването и образованието са различни от тези в Родината ни. Не трябва да се сравняват едно към едно, невъзможно е. Просто трябва да видим плюсовете и минусите на двете системи и тогава да направим информирано заключение.
Основният минус за мен на NHS е, че са тромави. А минусът на държавните училища е, че наблягат на едно средно ниво на знания и ако си под него, ти обръщат внимание, ако си го достигнал, дори да имаш потенциал за повече, те забравят. Всеки вече сам трябва да реши, дали това е ок за него, могат ли да се компенсират недостатъците, има ли по-добра алтернатива или не, в зависимост от личната ситуация.

Аз съм си в къщи с дъщерята. Вчера ми звъннаха от училището, че не се чувствала добре и ако може да я взема. Не е нещо сериозно, някое вирусче сигурно, но реших и днес да си остане и почине в къщи, пък и аз покрай нея  Laughing

ПП Илейн, писали сме заедно  Grinning

# 617
  • Истински се вижда само със сърцето.
Мери, дълъг уикенд а Simple Smile Да се оправя детето бързо!

# 618
  • Bristol
Мери, дълъг уикенд а Simple Smile Да се оправя детето бързо!
Да, компенсирам недостатъците на системата, когато мога. Как може работната седмица да е 5 дни, а уикенда само два  Twisted Evil
Мерси  Hug

# 619
  • постоянно
Тази седмица ми мина много бързо  Hug
Уикенда ще ходим  на пързалка и да си напазарувам месо за празниците.  Peace Peace

# 620
  Напълно вярвам, че е отказана цитонамазка на 6 месеца. Моя приятелка тук имаше лоши резултати, правиха и лечение, операции и терапия. След послените чисти резултати и казаха, че обратно на три години цитонамазка минава. Тя си ходи до БГ и и откриха ракови клетки отново и дойде тук да им каже и те ми няма да ви правим, след три години, та след доста разправяне и тн и обърнаха внимание отново. Много зависи от това, къде се попада.
  Както съм казвала и преди, за безплатно и толкова е добре. В БГ ако се чака на направление и безплатно и толкова няма да се получи. Много ми е странно, че там всеки си плаща и то на мизерните заплати, тук един скан като трябва да се плати по време на бременност и се уревава света, а стандарта е доста по висок. Да много звучи 60 паунда скан, но се изкарват от общ работник за един ден. В БГ един скан и преглед почва от 50 лева, а определено не са много общите работници, които ги взимат за ден.
  Като цяло дано не се налага...Мъжът ми тука ходи по болници 5 годин, накрая в БГ за две седмици и 5000 лева го оправиха. Доста се бръкнахме, но здравето е преди всичко Sad

# 621
kokona, и аз съм на мнение, че не бива да си водиш прибързани изводи.

Явно здравеопазването е на късмет както навсякъде. Колкото и да са различни системите, толкова са и еднакви. Щом допира до пари, пациентът винаги е ощетен. Но аз в тукашната намирам много повече положителни страни, отколкото в родната. А най-важното, ние имаме шансът да се възползваме и от двете, за да се погрижим за здравето си.

Социалният ни живот е много по-богат и интересен. Дори не можем да посетим всичко, което искаме. Харесва ми как се забавляват тук хората и как от всичко малко правят празник.

Знаеш и колко съм доволна от градината.

Докато търсех познатото бях в културен шок. Когато спрях да сравнявам и търся нещата в познатите им форми, тогава открих един нов свят и сега се наслаждавам на него доколкото мога. За много неща си мислех, че не съществуват тук. Е, намерих ги. Макар да ми отне малко време да прогледна и все повече прилики намирам.

Ние в неделя ще посетим дядо Коледа. Аз май съм по-нетърпелива от детето. hahaha

Мери, дано не е нищо сериозно и да ти е пълноценна почивката! И аз се прибирам по-рано по същите причини. Идеално да подготвим картичките за градината за следващата седмица.

# 622
  • Bristol
Докато търсех познатото бях в културен шок. Когато спрях да сравнявам и търся нещата в познатите им форми, тогава открих един нов свят и сега се наслаждавам на него доколкото мога. За много неща си мислех, че не съществуват тук. Е, намерих ги. Макар да ми отне малко време да прогледна и все повече прилики намирам.
Много хубаво и точно си го казала!

И аз така, като организирам нещо, май повече за себе си го правя, от колкото за децата. А сега, като пораснаха и нямам извинения да посещавам такива места. Ще чакам за внучетата един ден да ги организирам, живот и здраве  Laughing Heart Eyes
Аз не взех билети за коледна пантомима тази година. Гледах, гледах и нещо нищо не ме грабна, но сега пък ми липсва.

# 623
  • UK
Сигурно сте прави, но кэм момента нещо сэм 'ядосана' на цялата тази система тук. Не мога да се докопам до лл тук, ни книжки, ни дяволи  ooooh!
На всичкото отгоре за дг ми отказаха защото нямали място за ресурсен учител.  По дадохме и в тази, която е в едно у-ше, е там пък, също нямало места.
Др училище е в др край на града и за някакви си 3 часа на ден, не мога да ходя пеш в студовете с двете деца. Еми няма как да съм доволна.  Колкото до социалния живот определено съм ощетен тук аз специално.  Ходихме в една толерира група. Децата, са бебета, на моите? не им стана интересно, ние отдавна, сме минали, етапа с лигавенето на играчки и пляскането с ръце Joy
Липсват си, социалните контакти, поне в нашето село на нас, ние скучно и това, не можем да компенсираме, в 2 та почивни дни, на нашият тати  Peace

# 624
Кокона, къде живеете? Май писа преди, но не обърнах внание тогава.

# 625
  • UK
Кокона, сега идвате, започвате живота си отначало, ще мине време докато се установите, стъпка по стъпка стават нещата.  Hug
Книжки не ви трябват, аз нямам, а при джипи винаги можеш да отидеш, ако имате нужда от лекар, дори и да нямате джипи все още, нито от уолк ин центъра ще ви върнат, ни от спешното, дано не се налага.
За детските градини, само като си спомня какво беше кандидатстването за детска градина в София и тук ми се струва рай. Все пак сте изпуснали редовните записвания, идвате в средата на учебната година, нормално е да е по-трудно. За ресурсен учител за градина, аз за първи път чувам. Когато търсихме да наемем квартира основното, което гледах бяха училищата и градините в района, съобразявах да има поне няколко в близост, защото тук не шофирам все още. И в големите градове има райони с по едно училище, масово хората си водят децата с коли.
Имай предвид, че и за училище, когато дойде време, документи за ресепшън клас се подават почти година предварително, следете сроковете за вашата община по-отрано.

Запиши ги в списъците на чакащите по всички градини, в които сега са ви отказали и се въоръжете с търпение, моята щерка започна градина 9 месеца след като я записах да чака на опашката.  bouquet

По плейгрупите са бебета, защото другите са на градина.  Laughing

# 626
  • Варна
Дайте идея за някакво популярно, не много дълго стихче на английски. Щерката /12г/ трябва да научи нещо наизуст за училище. Някакви предизвикателства имат и едно от тях е поема наизуст, изискването за дължината е нейно  Laughing

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 22:11 от Борикс

# 627
Борикс погледни тук
http://www.bbc.co.uk/poetryseason/poems/
На сина ми любимото е If, но незнам как се вързва то с исканата дължина.

# 628
  • Bristol
Дайте идея за някакво популярно, не много дълго стихче на английски. Щерката /12г/ трябва да научи нещо наизуст за училище. Някакви предизвикателства имат и едно от тях е поема наизуст, изискването за дължината е нейно  Laughing
Ох, не мога много да ти помогна, но като каза поема за училище и се сетих. В рeсепшън клас дъщерята трябваше да научи поема по нейн избор. Брат й, тогава на 12 години, се зае със задачата. Намери поема и заедно я повтаряха, докато я научи. Толкова я бяха харесали в училището, че я изкарали малката да я декламира пред цялото училище и й бяха връчили награда. Това беше поемата  Heart Eyes
Цитат
Imaginary Friend

I came to school today
with my imaginary friend.
When everyone said “hi” to him,
I said, “He’s just pretend.”
But no one seemed to notice,
which I thought was pretty weird.
It turns out he’d imagined me,
and, poof, I disappeared.
 --Kenn Nesbitt
Виж тук има още негови поеми, за по-големи деца, всичките са със смешен край. На мен на първи поглед ми хареса World’s Hardest Test и Beavers In the Bathroom, но ако й се струва дълга, има една супер кратка I Saw a Sloth Play Soccer  Mr. Green
Тя седми или осми клас ли е? Аз бях останала с впечатление, че са един клас с моята.

# 629
  • UK
dejie  Hug аз нямах никакви проблеми с приема им в дг във Варна. Ние в бг, ползваме предимство в това отношение , като близначки  Peace
9 месеца ми то няма смисъл изобщо да кандидатстваш тогава. Направо, да им подавам за у-ще, документите в този случай.
НещО,  не си представях, че ще трябва да ги гледам до 1 клас ooooh!
Някой питаше, къде сме, в Rushden, около Нортхамптън  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт