Отслабване – 16-годишна

• 22 171
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
  • MI
Е да де,ама като не съм гладна newsm78
Скрит текст:
Днес например ядох към 10,30 салата са училище ще си взема ябълка и вечера ще ям вкъщи това,което е сготвила мама(не знам какво ще е ).В момента съм в застой тъй като започнах училище,но смятам да започна да правя от тренировките на руми за начинаещи+коремни преси
Ще се насилиш в началото но трябва да ядеш по=често. Не ти казвам да се тъпчеш, може да е нещо малко но трябва да ядеш по-често и повече зеленчуци. И като казвам зеленчуци нямам предвид салата, може да ядеш всичко сезонно - сега например карфиол, зеле и т.н. И вода пий достатъчно, ще свикнеш. Освен упражнения и коремни преси започни и да ходиш повече. Да, за хляба яж черен. Не всичко тестено е вредно, зависи какво и по колко ядеш. Черният хляб например ако не се тъпчеш с него е ОК (но чети етикетите, да няма нищо освен черно брашно, вода и сол, че при някои е страшно положението). По малко паста от твърда пшеница също няма да ти навреди, но всичко с мярка.

# 151
Не смятам, че е редно да спират хляба. Та те са още деца и растат сега! Може ръжен или пълнозърнест...

Точно защото са деца не трябва да свикват да ядат картофите с хляб! 100 пъти е по-полезно вместо хляб да се изяде една пържолка или нещо бобово или каквато и да е НАТУРАЛНА ХРАНА, която не вдига инсулина до небесата.

# 152
Не смятам, че е редно да спират хляба. Та те са още деца и растат сега! Може ръжен или пълнозърнест...
Честно казано, ако купуват от масовия хляб от магазина, по-добре без него.   Laughing
Много преработено брашно, милион добавки, обогатено за "разкош" с мнооого глутен....нищо полезно няма в такъв хляб.Ни за млади, ни за стари.
А особено второто момиче, ainshtain2 , щом "расте" на корем, гаранция, че не усвоява добре глутена.
Нека пробва една седмица без никакъв хляб, да види дали няма да й спадне стомаха.

# 153
  • MI
Че какво му е ненатуралното на хляба? То вярно че в половината има такива боклуци че не е за говорене, но чак да го демонизираме.  Laughing Затова й казах да чете етикетите и да не прекалява. От една филийка няма да й порасне нищо. А и тя е яла омлета с хляб, не картофите. За омлета си е напълно ОК.

# 154
Че какво му е ненатуралното на хляба? То вярно че в половината има такива боклуци че не е за говорене, но чак да го демонизираме.  Laughing Затова й казах да чете етикетите и да не прекалява. От една филийка няма да й порасне нищо. А и тя е яла омлета с хляб, не картофите. За омлета си е напълно ОК.

Натрупванията на сланинки в областта на корема са знак за начало на проблеми с инсулиновата резистентност. В такъв случай въглехидратите са най-големият враг.

# 155
  • MI

Натрупванията на сланинки в областта на корема са знак за начало на проблеми с инсулиновата резистентност. В такъв случай въглехидратите са най-големият враг.

Не винаги. Пропускаш факта, че тя е на 14 и най-вероятно се вижда като барбарон без наистина да е точно така.  Laughing А и има такава конструкция, просто натрупва именно на корем и паласки, със стройни крака. Нека не й даваме диагнози без изследване. Малка е, да се храни здравословно и да се движи и ще се оправи. ако не, тогава да иде на лекар. Но при условие, че пропуска обеда, не яде зеленчуци и не се движи, най-вероятно никаква ИР не е а просто обездвижване и неправилно хранене.

# 156
Че какво му е ненатуралното на хляба? То вярно че в половината има такива боклуци че не е за говорене, но чак да го демонизираме.  Laughing Затова й казах да чете етикетите и да не прекалява. От една филийка няма да й порасне нищо. А и тя е яла омлета с хляб, не картофите. За омлета си е напълно ОК.

Ако на един човек това меню му е добре и не пълнее, то на друг ако пълнее, значи не е ок с храната.
Наистина като за начало нека смени хляба с по-качествен и да го намали. Да включи зеленчуци и да види след месец какви резултати ще има.

Честно казано, ако купуват от масовия хляб от магазина, по-добре без него.   Laughing
Много преработено брашно, милион добавки, обогатено за "разкош" с мнооого глутен....нищо полезно няма в такъв хляб.Ни за млади, ни за стари.
А особено второто момиче, ainshtain2 , щом "расте" на корем, гаранция, че не усвоява добре глутена.
Нека пробва една седмица без никакъв хляб, да види дали няма да й спадне стомаха.

Не знам дали с глутена има проблем, но не един ендокринолог ми е казвал, че трупането на корем е почти 100-ва гаранция за ИР.

# 157

Точно защото са деца не трябва да свикват да ядат картофите с хляб! 100 пъти е по-полезно вместо хляб да се изяде една пържолка или нещо бобово или каквато и да е НАТУРАЛНА ХРАНА, която не вдига инсулина до небесата.
Стига повтаряхте този инсулин като мантра. Ако човек няма инсулинова резистентност какъв е проблема да яде храни, които вдигат инсулина? Тялото е така устроено, че да може адекватно да отговори в такива ситуации.
Ако обаче има проблем с инсулина тогава да, нека намали или спре хляба. Но в случая не е така, доколкото авторката не е споменала обратното.

# 158
  • MI
Хора, моля ви се, момичето е на 14 години, като нищо ще й объркаме съвсем главата.  Confused ОСтавете я на мира, нека почне да се движи повече и да яде по-често по малко и повече зеленчуци, то ще си покаже. Ако и така не свали нищо е ясно че трябва да се посъветва със специалист. Но най-вероятно просто й липсва движение и се храни зле. Не я плашете така!

# 159

Стига повтаряхте този инсулин като мантра. Ако човек няма инсулинова резистентност какъв е проблема да яде храни, които вдигат инсулина? Тялото е така устроено, че да може адекватно да отговори в такива ситуации.
Ако обаче има проблем с инсулина тогава да, нека намали или спре хляба. Но в случая не е така, доколкото авторката не е споменала обратното.

След като Ева има ИР, аз също, смятам че сме в правото си да си пишем мненията.
Ако човек няма ИР, значи не би трябвало да качва от въглехидрати. Просто е.
А дали има огромен корем, не знам. Тя така казва, но като ги знам тийновете...

# 160
Елора естествено, че всеки може да пише и да си изрази мнението.

Прочети ме внимателно. Аз казах същото като теб  Peace

# 161
Елора естествено, че всеки може да пише и да си изрази мнението.

Прочети ме внимателно. Аз казах същото като теб  Peace

Оки  Peace
Обаче ако тя наистина трупа в областта на корема, значи има нещо с обмяната.
Но наистина трябва да включи зеленчуци.
Имала съм съученици в детските години са били пълни, но някак си са го израствали. То организма се развива, хормоните играят.

# 162
  • тук и там
Мимичето каза че баба и имала такава фигура,за каква ИР говорите-може структурата и да е такава?!Не знам как се водят този тип фигури-май ябълка,но не съм сигурна.Имам такива приятелки-убийствени крака,каквито аз не бих могла да имам никога,крака за завиждане-но нагоре нямат талия,Някой беше дал съвет-да наблегне на подходящо облекло,подчертаващо краката-това във случай,че няма да сваля килограми наистина. Peace

# 163
  • MI
Мимичето каза че баба и имала такава фигура,за каква ИР говорите-може структурата и да е такава?!Не знам как се водят този тип фигури-май ябълка,но не съм сигурна.Имам такива приятелки-убийствени крака,каквито аз не бих могла да имам никога,крака за завиждане-но нагоре нямат талия,Някой беше дал съвет-да наблегне на подходящо облекло,подчертаващо краката-това във случай,че няма да сваля килограми наистина. Peace
Ябълка, да.  Peace Но то и момичето сега започва да се развива, още колко има да й се променя тялото. Най-вероятно коремът й далеч не е като на бременна, но на нея й се вижда огромен.

# 164
Направо снимка да дава и ще кажем дали има или не.

Общи условия

Активация на акаунт