Грижа за лицето и грим за дами в прекрасната възраст 40+ No. 4

• 128 965
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Wild_rabbit, защо пък 50 лева за крем за ръце, например на Гарние в червената туба е супер крема и с него кожата на ръцете изглежда много добре. Пробвала ли си го?

Аз не харесвам този крем.

# 631
Wild_rabbit,
мажа синята класическа Нивеа в момента
от време на време  крем за лице от неуспешна покупка, бях взимала Невен на Фитокод - хубав е, един крем на Алверде, до касите е мини опаковка, но сега пътува някъде  Laughing него и на лицето съм го слагала, вазелин Морава /мазах синини тия дни/ и после размазвам по ръцете....
няма нужда да е 50 лв. честно казано ме съмнява, че за 50 лв ще прави някакви чудеса
важно е като има много домакинска работа да се ползват ръкавици  Simple Smile

# 632
  • София
Ха, и аз от години съм клиентка на салон Ефект. Собственичката Диди е много добър професионалист.
Въобще само хубави неща мога да споделя за козметичните услуги в салона.
Относно кремовете за ръце ползвам Atrix и Neutrogena. Вторият по-трудно се разнася и попива, но през зимния сезон за моята суха кожа  е изключително подходящ.

# 633
  • Бургас
За зимата мен само  Neutrogena ми спасява ръцете, и то този

http://www.enzo.bg/neutrogena/hand-care-krem-za-rce/

# 634
Много хубав зимен крем е конопеният на Боди Шоп.
https://www.thebodyshop.com/en-gb/favourites/bestsellers/hemp-ha … otector/p/p000461
Купувах го една зима специално за напукани, та чак разранени ръце /не моите/, страшно помага. Но и аз го ползвах и съм доволна, хидратира и предпазва добре. Гледам, че е с нова опаковка, дано не са го развалили вече и него - като половината им бестселъри, след като Лореал купи компанията.
Иначе и аз не ползвам специален крем за ръце, защото често сменям кремовете за лице и каквото остане от стария, това ползвам когато има нужда. А след душ ползвам за цялото тяло масло, но само зимата, лятото нямам нужда. Виж, лятото, задължително някакъв слънцезащитен крем на ръцете, понякога даже плажно масло  Laughing Въобще ползвам най-вече подръчни средства, преди ми се размотаваха някакви кремове за ръце, ама нещо не се сработихме.

Последна редакция: сб, 17 дек 2016, 01:51 от Тъмнозелена

# 635
Моят любим крем за ръце е на Локситан с карите. За мен тове е перфектният крем  Peace

Скрит текст:

# 636
  • София
Моят любим крем за ръце е на Локситан с карите. За мен тове е перфектният крем  Peace

Скрит текст:
+1 и ухае страхотно  Heart Eyes

# 637
[quote author=Wild_rabbit link=topic=945708.msg34228886#msg34228886
Предпочитам някакви домашни маски, не мога да се пречупя да дам 50 лв за крем за ръце.  Без особени проблеми, но...издаващи възрастта. Омекотяване и заглаждане ми трябват.

Маска с гъша мас и масло от невен или друго по ваше осмотрение.
Маска с желатин /животински/.
Маска с парафин.
 КРЕМ за ръце -колд крем на Авен;SVR;Биотрейд.

# 638
на Локситан има коледни комплекти "прегръдки и целувки" и ще купя за подарък

миналата година ми подариха такъв комплект с аромат на мандарина и мед - невероятен аромат

# 639
Аз някъде написах за това как прабаба ми преваряваше свинска мас с мляко и невен. Не знам рецепта, но сигурно има в нета. Майка ми си мажеше ръцете и краката и спеше с чорапи и ръкавици. Казваше, че няма по-добро от това.
Лично аз ползвам la roche posay cicaplast mains. Не омазнява, но има консистенция на мас.
Скрит текст:

# 640
С приятелка установихме, че кремовете за лице, от по-евтините се отразяват чудесно на кожата на ръцете, а и на други части на тялото. Много по-добър ефект дават от кремовете специално предназначени за кожата на ръцете.
А и като се сетя, смесвам малко третиноин с друг крем и мажа ръцете.

# 641
  • тук-там
Благодаря за отговорите. Ще пробвам от непробваното. Simple Smile  В момента съм на Здраве - за ръцете. Добре действа, но не е уау. Кожата на ръцете ми си е съвсем нормална за възрастта, просто изостава от лицето.  Peace
Правя от време на време затоплен зехтин или лимонов сок и мед. Действат супер, но нямам нерви да стоя омазана. В последно време слагам и ръкавици отгоре.  За свинска мас не съм се сетила, не е като да няма. Локитан също звучи добре.

# 642
  • Бургас
Веднъж седмично правя маска на ръцете от 1 ч.л. захар и 1 с.л бадемово или някакво друго масло, каквото имам в момента (много често зехтин). Масажирам леко, за минута, две, захарта идеално ексфолира  и изплаквам с топла вода. Оставам още 5 -10 минути с маслото и след това измивам и него. Следва хидратиращ крем.
Това поддържа кожата гладка и мека, но забелязвам и едно отпускане напоследък, та за него не знам какво да правя.

# 643
за ръцете аз знам следното - мажа козметиката, с която се грижа и за лицето.Същото и за шията и деколтето. Така че мажа си третиноин и прочие от терапията, цикапласт и естествено не излизам без защита от слънцето, такава каквато и за лицето.
В домакинската работа - винаги с еднократни нитрилови ръкавици - подобни на хирургичните, но не са стерилни.
Когато искам допълнителна защита  ползвам GLISOLID - 40% глицеринов крем. Идеална защита. http://www.bestclippers.com/gljar4ozglcr.html

Peace

# 644
   Миналата седмица беше толкова напукана кожата на ръцете ми до кръв и между пръстите ми беше един ужас. Толкова много болеше. Майка ми ми даде един крем и за два дни спря да ме боли и след още два-три дни вече бяха се затворили раните. Вълшебен крем е това. Обикновен меден вазелин.

Общи условия

Активация на акаунт