С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 128
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
Дали  характерът на детето прилича на нечий родителски характер, може да се разбере като мине юношеството. По принцип характер трудно се променя и ако стане, то е в резултат на голяма доза самоконтрол.  До определена възраст само  се повлиява от обкръжението  в училище, в университет, от приятелския кръг.
Моите синове външно приличат на мен, но са съвсем различни по характер. Те са си със свои характери.
Затова аз не  коментирам  за внуците ми на кого приличат. Има някои навици, които са сходни с навиците на баща им, но това не е характер, а навици, които с времето се менят.

http://www.icp-bg.com/temp-harakter.php

# 106

Моята оня ден се набрала нещо и оправяше едно от децата ни, че приличало на свекъра на дядо му, за когото само е слушала предполагам.
Не вижда, че брат ѝ, синът му, неговата дъщеря и нашето си имат този косур/черта от характера, меко казано инат/, ама вижда или сравнява с другия н-ти пра-пра дядо, ама нали не е от нейния род, а от свекъра.

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 16:04 от Tatti

# 107
  • Ямбол
Ужасно борбена - родила секцио, за да си спестяла мъките.
Много съм далеч от идеята да защитавам Zoi, но откога раждането секцио е аргумент относно борбеността на когото и да било на този свят?
Акцентът не е видът раждане, а спестените мъки. При положение, че след това мъките има вероятност да са много повече, една борбена натура би избрала да премине през еднократни мъки и да си гледа бебето, пред риска от дълги мъки и невъзможност да се грижиш за детето си.

# 108
Е, риск от дълги мъки, невъзможност да се грижиш за детето си и т.н. има и при двата вида раждане. Твърде много фактори влияят върху това, за да генерализираме.

# 109
  • Ямбол
ОК, така мислиш ти. Аз продължавам да мисля иначе.
Можем вече да се върнем на свекървите.

# 110
Оф, пак се почна с тая досада!
Моето раждане и избор, по никакъв начин не кореспондира с темата за свекървите. Така, че можеш да се спреш вече със сгрешените си дефиниции и да се съсредоточиш по темата!

# 111
ОК, така мислиш ти. Аз продължавам да мисля иначе.
Можем вече да се върнем на свекървите.
Можем. Как е твоята? Все още ли ти лази по нервите или намери начин да се справиш?

# 112
  • Ямбол
В очакване съм. Доскоро можех да се запиша в темата за похвали към свекървата, но откакто се преместихме близо до нея, стана малко сложно и започна да ми влиза в пространството. Сега е на хиляди километри и за месец и нещо дишах по-свободно, но скоро се прибира и не знам как ще ме изненада. Когато я няма, цари абсолютен мир и спокойствие, но когато е наоколо, ми действа невротизиращо. Меси се индиректно, подмолно и много обича да лъже.

# 113
Доживях да осъзная  нещо.Изненадана съм доста.Говорих случайно с позната,която е свекърва. Ами не се чувства  добре заедно със  семейството на детето си,като наближава и четвърто поколение  да се появи-правнуче.Има жилищна площ,но тропането и съобразяването е  дразнещо.Каза дословно,че никой  не е виновен ,животът е  напрегнат,заниманията   и нуждите на поколенията -различни. И би искала да е сама като мен ,посъветва ме да се радвам.
Новото за мен е   мисълта,че и моята и на всеки свекървата и  била  под стрес в общото съжителство.
Дребните реплики може да се подминат,когато не си под един покрив. Жената каза,че отделно в един двор не е отделно напълно.
Та  да не прехвърляме върху свекървите си всичкото недоволство,те също са недоволни.

# 114
Лиляна, може и да греша, но вие не деляхте ли и общо работно място? Магазина имам пред вид. Защото, ако е така, се смесват не само семейни, но и делови отношения.

# 115
  • Ямбол
Да, точно там е допирната ни точка. Но по отношение на деловите отношения няма много проблеми или поне за там си затварям очите за някои дреболии. Проблемите идват, когато тя еднолично взема решения, от които обаче зависим и ние, уж за наше добро, но непоискано. Стават недоразумения и обстановката се невротизира. Когато я няма, макар да ни е по-трудно, всичко е спокойно и се оправяме идеално.

# 116
При вас е малко трудно да направите генерална промяна- за близо 20 години брак най-вероятно вече сте си наместили позициите. А, ако свекървата тепърва пробва да променя позиции, малко е късно за това, та не си струва нервите.

# 117
  • Ямбол
О, позициите ни са отдавна ясни. Само е дразнещо понякога, когато се налага да се съобразявам с нещо, което е извън плановете ми.

# 118
Ако е понякога, става. Така и така, от време на време се налага да се съобразим с някого. Ако е редовно, кофти.

# 119
  • Ямбол
Не е редовно, защото не си мълча.

Общи условия

Активация на акаунт