С какво ви дразнят свекървите- 71

• 92 141
  • 798
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Кали, много, ама много се преекспонира, аз лично се дразня. Банана алерген, картофа и той бил алерген, скоро и водата ще я обяват за такъв. Мед след годинка е ОК, на много места има инфо.
Не се преекспонира. Децата стават все по-алергични за съжаление.
Болднатото определено е вярно. И съм съгласна, че когато има изявен проблем или дори съмнение за възможна поява (като например, ако е алергичен родителя), трябва много да се внимава. Но ако няма никакви индикации и всичко е наред, не виждам смисъл да не се дават определени храни, само защото били алерген. Ами нали това е идеята - да се въвеждат постепенно и по малко, за да се види дали има проблем. Какво ще спечелиш, ако не даваш мед до 5 години, а се окаже, че детето няма никакъв проблем с меда?
Алергии могат да се проявят и в много зряла възраст към нещо, което цял живот не е било проблем. Имам такава алергия. Към боя за коса. Прояви се когато бях на 30 години, а преди това се цапотех с всякакви евтини и долнопробни бои повече от 10 години...
Мисълта ми е, че когато има причина, естествено, че ще има и мерки. Но когато няма такава, не виждам смисъл да се ограничават 100 храни, които сами по себе си са много полезни. Разговора тръгна от внучката на КАГ, за която не е споменавала да има алергии, а е много над бебешката възраст, в която трябва да се внимава с меда. В случая явно просто КАГ иска да се съобрази и да не дава преди да е питала, за което респект...

# 76
Деми, няма нужда да се пляскаш по главата! По трудно ще намериш привърженици на тезата мед след 3 г., отколкото на такива след 1 г. Моята информация е от лекари, в нета се потвърждава, не ми трябва повече. Ако твоята е от тетки и учинайки, ще трябва да я актуализираш. Първата статия в Гугъл на въпроса, казва след 1 г.
Ма Ко, често си пишеш ей така, да тракаш по клавиатурата! Кажи ми къде в темата прочете за майка на дете с алергия, която си мълчи пред свекървата, относно храната???
А, да не забравя и Джонито, на никого не правя сметка на парите, когато обаче искат да ми дадат, имам право да изказвам мнение.
Кали, напълно съм съгласна с теб.

# 77
Да бе, не правиш. Колко пъти сме чели, че свекърва ти не си прави сметка на парите, за тенджери и тигани от не'нам си колко евро, как купувала еди какво си, как нямала нито един лев настрани и не помня какво още.  Laughing Правиш и още как. Жената ти дала някой лев да си купиш рокля ти пак й върза кусур.
Тука на всяка втора четеш морал, дето дръзне да се оплаква от свети Свекървите, а ти като се оплакваш не трябва да коментираме. Ако може само да ти пляскаме ще е супер.  Sunglasses

# 78
  • София
Факт, че не са се сблъсквали Peace
Който се е сблъсквал, не смее да даде дори солета на чуждо дете без да пита
Лошото е, че е трудно да им се набие в главата, като просто не го проумяват, и току се скрият. Като фикс идея им става.
Всеки се е сблъсквал с алергии, но на времето бяха доста по- малко, тъй като изкуственяците и химиите, с които сега се сблъскват бебетата още от първия си ден, са на 90% и стават алергични към всичко.
Никой човек, нормален, не би причинил съзнателно увреда на дете, та твърдението, че на бабите му им ставало идея- фикс да тровят децата, е направо безумна.

# 79
Специално за меда не става въпрос за алергия, а за отравяне с ботулинов токсин, който е смъртоносен за неразвита имунна система, каквато имат бебетата и малките деца. Това е причината да не им се дава. Може 10 пъти да е яло мед детето и, пази Боже, 11-тия буркан е да фатален.

А за алергиите и преекспонирането им- който не се е сблъсквал с тях, само той може да го каже това. Всеки да си храни децата както иска, достатъчно информация има навсякъде...въпросът е в това, че когато родителите решат да въвеждат плавно и постепенно общата храна, епизодични гледачи или радващи се околни да не решават да се намесят рязко и да дадат "щото баба ми едно време само без глутен е яла"  Whistling

# 80
По-добре презастраховане отколкото да стане беля. За съжаление, растат лавинообразно алергиите. 40 години не съм имала алергия към нищо, а в последните 3-4 години се появиха разни алергии и при мен. Върхът беше като ме ужили пчела ли беше, оса ли ( не я видях добре) и езикът ми надебеля и се подух като балон. А 40 години преди това са ме жилили и нищо.

# 81
По-добре презастраховане отколкото да стане беля. За съжаление, растат лавинообразно алергиите. 40 години не съм имала алергия към нищо, а в последните 3-4 години се появиха разни алергии и при мен. Върхът беше като ме ужили пчела ли беше, оса ли ( не я видях добре) и езикът ми надебеля и се подух като балон. А 40 години преди това са ме жилили и нищо.
Същата съм.Като дете са ме жилили и нищо, ама от около 10 г. се поддувам като слон , та и лошо ми става.

# 82
  • Варна
...въпросът е в това, че когато родителите решат да въвеждат плавно и постепенно общата храна, епизодични гледачи или радващи се околни да не решават да се намесят рязко и да дадат "щото баба ми едно време само без глутен е яла"  Whistling
Абсолютно подкрепям това. Явно и КАГ го подкрепя, щом си го спазва жената и без да пита, не дава. Надявам се да има много свекърви като нея...

# 83
Абсолютно подкрепям това. Явно и КАГ го подкрепя, щом си го спазва жената и без да пита, не дава. Надявам се да има много свекърви като нея...

Peace

Моята С. и тя винаги пита. Примерно "да му дам ли краставица?" Казвам- "Да, бе, той много обича". И я гледам-отваря буркана с киселите краставички  Crazy
Тя беше много притеснена, че малкият не пиеше вода, докато не беше захранен. Той самият не искаше, предлагала съм му веднъж-два пъти и после спрях. Беше притеснена, защото "не познавал вкуса на водата"  Rolling EyesКакъв вкус има водата и до сега не знам, но вече си пие детето, значи не е било фатално, че е бил в неведение.

# 84
  • Оптимист по принуда
Специално за меда не става въпрос за алергия, а за отравяне с ботулинов токсин, който е смъртоносен за неразвита имунна система, каквато имат бебетата и малките деца. Това е причината да не им се дава. Може 10 пъти да е яло мед детето и, пази Боже, 11-тия буркан е да фатален.

Това имам и аз предвид. Но да твърдиш, че вече е безопасно след годинката, Зои, е доста смело.
Детето ми яде мед от около едногодишно.

# 85
Джони, защо коментираш като не помниш?
Една леля на Мм дала на свекърва ми 100 евро сватбен подарък, да ни ги даде. Тя пък решила и ни купила тенджери с тези пари. А, сега нямам ли право да коментирам пари предназначени за нас?
Демми, https://www.google.gr/search?q=%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D … amp;client=safari
Първото, което хванах в Гугъл.
Ботулиновият токсин е проблема в меда, разбира се, но не е вярно това за заразения буркан. Просто за дете под една може да е фатално.

# 86
аз нямам свекърва, обаче се дразня на една на приятелка, влиза още и започва детето да се завие, че ще истине, после е гладно ( тази майка  какво прави цял ден ,че не с е кърмят  Joy ) , да отбележа,че и е трето дете, на мен ми кипва

# 87
Джони, защо коментираш като не помниш?
Една леля на Мм дала на свекърва ми 100 евро сватбен подарък, да ни ги даде. Тя пък решила и ни купила тенджери с тези пари. А, сега нямам ли право да коментирам пари предназначени за нас?
Демми, https://www.google.gr/search?q=%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D … amp;client=safari
Първото, което хванах в Гугъл.
Ботулиновият токсин е проблема в меда, разбира се, но не е вярно това за заразения буркан. Просто за дете под една може да е фатално.

Ботулизъм може да има само в стерилизиран буркан. Бактерията се развива при липса на въздух. Медът, сам по себе си е алерген. Не е нужно да се рискува, макар, че половината деца няма да реагират.

# 88
Копирано от Интернет:

Жените програмирани да мразят свекървите си
Не един и два брака са приключили с развод заради вражда между свекървата и снахата.
Психолози от Австралия намериха отговора на въпроса защо майките на мъжете и техните съпруги се недолюбват. Оказва се, че жените са програмирани да не харесват свекървите си.
До този извод специалистите стигнали, след като изследвали 200 души, сред които 49 двойки. Две трети от жените признали, че са във война с техните свекърви.

Психологът от колежа "Нюман" във Великобритания д-р Тери Аптън твърди, че жената дори и да има вътрешно желания да завъди приятелски отношения с майката на мъжа си, в по-голяма част от случаите това е невъзможно.
"Възможно е проблемите между съпругата и свекървата да произтичат от неразрешени въпроси между майката и сина. Те остават неизяснени, когато мъжът започва нова връзка и се прехвърлят в отношенията между двете жени. Съпругът, вместо да се намеси в разрешаването на спора между тях, стои настрана и ги оставя да водят битка", обяснява Ан Холъндс от изследователския екип на университета в Нов Южен Уелс, Австралия.

Психолозите твърдят още, че един от проблемите между съпругата и майката на мъжа е, че всяка от тях смята, че другата я подценява. Не на последно място е и съперничеството коя от двете е най-важната жена в живота на мъжа.

# 89
Тогава да приберем меда в шкафа и да се върнем на свекървите.
 Днес се видях с моята, говорихме си нещо, на кой приличали децата (жизненоважна тема, всеки път се коментира!). Някой си казал малкият колко прилича на баща си външно и тя въздъхна - Дано и характера да му е взел!  Whistling
КАГ, последният абзац ми се струва най-точен.

Общи условия

Активация на акаунт