Преместването в самостоятелна стая – откога, как?

• 25 677
  • 266
  •   1
Отговори
# 120
Светулчице hahaha hahaha горката снаха.

# 121
Ако от дума не разбира, има и други начини.

Например?

# 122
Е, скоч лента, здраво въже Whistling

# 123
  • София
Светулчице hahaha hahaha горката снаха.

В началото я съжалявах, вече не. Като кума и като приятелка се опитах да ѝ влея поне малко акъл - не, обичала си го и не искала да го зарязва. А забележи - той си ходи на почивка на санаториум (не, че е болен,но маминка настоява), сам,  а тя остава в града да гледа детето. Редовно. Всяко лято е при мама и татко на морето (от морски град е), тя ходи  само през отпуската. И да не си помислиш, че иначе живеят заедно. Тя живее с детето в град, близък до София, а той е сам в Студентски град, защото, цитирам: "Иска да си е сам". Тя работи в София и ежедневно пътува, е някой път взима детето, за да е с баща си. За 7 години сигурно 10-на пъти е бил при нея. Обаче са семейство.
А, чакай,  на човека не му се работи и мама и тате му пращат издръжка Simple Smile

# 124
Тъкмо щях и аз да питам  Crazy !
Съмнявам се, че майка, на която й се налага да кърми 5-6 пъти на нощ ще си хвърли детето в друга стая! Няма такъв свърчовек, въпреки, че по-напред в темата една се изкарваше такава!!!
Синът ми продължава да се буди и да реве, че го боли крака, че иска вода, че му се пишка и т.н. Освен да държа вече тиксото на нощното шкафче  newsm78 ?

# 125
Тъкмо щях и аз да питам  Crazy !
Съмнявам се, че майка, на която й се налага да кърми 5-6 пъти на нощ ще си хвърли детето в друга стая! Няма такъв свърчовек, въпреки, че по-напред в темата една се изкарваше такава!!!
Синът ми продължава да се буди и да реве, че го боли крака, че иска вода, че му се пишка и т.н. Освен да държа вече тиксото на нощното шкафче  newsm78 ?
Thinkingа ако й залепя устата преди лягане, май е идея да не иска нищо.
Светулке Shocked така ще е, като не го е гледала майка му като малък. hahaha сега му липсва майчината ласка и си я взема като голям

# 126
Защо си учите бебетата, че трябва да бъдат кърмени нощем? От 11 до 6 защо? Като му дадеш гърда, то за секунди заспива, така или иначе не суче особено... Толкова ли за първите 2 седмици вкъщи не можете да го отучите за през нощта?

То, вие се разправяте с памперси до 3-годишна възраст, аз за кърмене питам дали нещо се прави ooooh!

# 127
  • София
Защо си учите бебетата, че трябва да бъдат кърмени нощем? От 11 до 6 защо? Като му дадеш гърда, то за секунди заспива, така или иначе не суче особено... Толкова ли за първите 2 седмици вкъщи не можете да го отучите за през нощта?

То, вие се разправяте с памперси до 3-годишна възраст, аз за кърмене питам дали нещо се прави ooooh!

Ами аз лично не съм я учила. За мен беше важно да получава енергията и топлината на майчината гръд, не толкова дали ще суче. Всъщност около 2г., може би дори преди да я отбия напълно спря да се буди нощем. Но пък детето ми знаеше, че мама е до него и беше психически спокойно. Да не говорим колко пъти съм ххващала Т и болести именно поради причината, че е до мен. Не мога и да си представя да бълнува, да ме търси и да не съм до нея.
 Направихме ѝ стаята, с желание иска да си спи в нея, не виждам да страда.
А, памперса го махна на 1 гходина и 10 месеца. Какви ти 3 години!
П.С. Пролетта имаше едно момченце в градината на  4г и 9-10м, още беше с памперс за следобедния сън. Между другото майка му  много пътуваше и то много страдаше по нея. Та съм склонна да вярвам (освен, че съм учила), че децата, не получаващи майчина топлина имат повече проблеми и се адаптират по-трудно.

# 128

Защо се пънеш да пишеш в теми и да се изказваш по въпроси, по които нямаш никакви познания? Ставаш смешна и досадна. А всъщност понякога даваш адекватни съвети, но как да те вземе насериозно някой?
Първия месец научих бебето си да го кърмя нощем, през втория да не спи през деня, третия да реве постоянно, четвъртия да го нося на ръце, петия месец да спи при мен, а шестия да не иска да яде твърда храна.А сега обикалям по темите и се жалвам от него. Е какво ми е виновно детето, че не ставам за родител  Naughty !

# 129
Първия месец научих бебето си да го кърмя нощем, през втория да не спи през деня, третия да реве постоянно, четвъртия да го нося на ръце, петия месец да спи при мен, а шестия да не иска да яде твърда храна.А сега обикалям по темите и се жалвам от него. Е какво ми е виновно детето, че не ставам за родител  Naughty !
Не е за всеки...
За какво ти беше да го оставиш да свикне с нощно кърмене? И спането при теб? И защо не го отучи от нежеланието да яде твърда храна?
Спането само през нощта е чудесен навик, постоянното реване на тази възраст не зависи от теб, след първата годинка вече зависи от теб.

# 130
Сподели начин за отказване от нощното кърмене? Рева не е опция. И ако е възможно опита да е от първа ръка, за кърмаче, което ядеше през час и половина в началото. Благодаря!

# 131
Сподели начин за отказване от нощното кърмене? Рева не е опция. И ако е възможно опита да е от първа ръка, за кърмаче, което ядеше през час и половина в началото. Благодаря!
Е, ревът не бил опция... и екстри искаш. Без рев и преносния му смисъл (неприятни усилия и труд) нищо в живота не се получава със 100% гаранция.

Ок, искаш от първа ръка, ето от първа ръка. Приемаме, че нощта е от 11 до 6 и че през нощта основно се спи и се реве от време на време. В 11 си го хранила. Ако е на чиста кърма, ще се озорите, защото вероятността да се е нахранило е малка, съответно - много ясно, че ще огладнее след малко. Което не означава, че трябва да яде тогава. Това се решава като след кърменето го донахраниш с по-гъсто АМ. Не огладнява след половин час. Когато се събужда, още при първото хлъцване и признаци, че вървим към разреваване, му сложи биберон в устата или му дай гърдата си. Важно е да не се е разсънило, затова се действа веднага. Как ще го направиш - твоя работа, но направиш ли го, детето няма да се разреве, а с биберона или гърдата ти в устата му ще заспи отново почти веднага. Няма да започне пак да суче, ако си бърза и не се е досъбудило. Ще сукне 1-2 пъти и ще се унесе (и категорично няма да се "нахрани"). При следващото разбуждане - по същия начин.

Ако го чакаш да ревне качествено, за да направиш каквото и да е - ще те оревава още дълго време.

След няколко такива нощи, ако правиш всичко както го описах, ще е свикнало с две неща - да спи през нощта и да не яде през нощта. Което е целта ти.

Да допълня само нещо - това съм го правила с бебе в съседната стая на отворени врати - ставам и отивам. За седмица-две влязохме в крачка и свикнахме, че през нощта се спи. Синът ми спеше при сестра си от ден първи. Нито веднъж той не е събудил нея с рев. Та, щом имате навика да си спите в леглата едни на други, и бебето е при теб, цялата процедура става изключително лесна и имаш възможността да си бърза в 100% от случаите.

# 132
Ти как мислиш - аз глупачката не се сещам да му бутна биберона и той кротко да заспи?  Бебето яде здраво през нощта, от ден първи до момента. Не се събужда да помрънква, събужда се и ако не получи ядене се разярява. АМ за мен не е опция, та със съветите до тук Simple Smile.

# 133
  • сред маслини и портокалов цвят

Пълни глупостти. Децата са различни. Що си мислиш, че тия фатки не сме ги пробвали.
Майките и те са различни, за мен рев, АМ, биберон не са опции.
Отделих децата си в детската стая когато синът ми беше на почти 7, а дъщеря ми на 4,5.
Дотогава, о ужас, всички си спяхме накуп. Децата ми растат самостоятелни, щастливи, спокойни и борбени. Спането ни заедно не ги е увредило трайно, слава Богу. Не винаги ми е било лесно,  но това време не бих заменила за нищо на света.

# 134
Е, ревът не бил опция... и екстри искаш. Без рев и преносния му смисъл (неприятни усилия и труд) нищо в живота не се получава със 100% гаранция.

Ок, искаш от първа ръка, ето от първа ръка. Приемаме, че нощта е от 11 до 6 и че през нощта основно се спи и се реве от време на време. В 11 си го хранила. Ако е на чиста кърма, ще се озорите, защото вероятността да се е нахранило е малка, съответно - много ясно, че ще огладнее след малко. Което не означава, че трябва да яде тогава. Това се решава като след кърменето го донахраниш с по-гъсто АМ. Не огладнява след половин час. Когато се събужда, още при първото хлъцване и признаци, че вървим към разреваване, му сложи биберон в устата или му дай гърдата си. Важно е да не се е разсънило, затова се действа веднага. Как ще го направиш - твоя работа, но направиш ли го, детето няма да се разреве, а с биберона или гърдата ти в устата му ще заспи отново почти веднага. Няма да започне пак да суче, ако си бърза и не се е досъбудило. Ще сукне 1-2 пъти и ще се унесе (и категорично няма да се "нахрани"). При следващото разбуждане - по същия начин.

Ако го чакаш да ревне качествено, за да направиш каквото и да е - ще те оревава още дълго време.

След няколко такива нощи, ако правиш всичко както го описах, ще е свикнало с две неща - да спи през нощта и да не яде през нощта. Което е целта ти.

Да допълня само нещо - това съм го правила с бебе в съседната стая на отворени врати - ставам и отивам. За седмица-две влязохме в крачка и свикнахме, че през нощта се спи. Синът ми спеше при сестра си от ден първи. Нито веднъж той не е събудил нея с рев. Та, щом имате навика да си спите в леглата едни на други, и бебето е при теб, цялата процедура става изключително лесна и имаш възможността да си бърза в 100% от случаите.
#Crazy 1. опитах с рев, не стига че заспиваше към 1ч сутринта, ами и рев до откат, докато не й дам храна/кърма/ 2. опитах и с вода вместо кърма, с идеята да се отучи, ама се буди след 15-20 мин и пак си иска яденето 3. опитвах да давам АМ, но то пък не го е срам не искаше да яде това чудо 4. Само не съм опитала да й дам манджа вечер на възраст 1м примерно, по очевидни причини 5. Това го забравих, същото това дете, не искаше биберон-залъгалка до към 3м възраст, но след като тогава се сетих да опитам 15-ия поред съвсем обикновен ми мина номера, та почна да реве и защото е изпаднал биберона, та се вкарах сама в още проблеми
5. След като сама си отказа нощното хранене около 9м възраст продължи да се буди през нощта, и така е вече 3г и 3м, все си има по някаква причина.
Ти май не си попадала на ревливо бебе, за твое щастие, и акъли така е лесно да се дават.
Други методи не съм опитвала, защото просто не бях прочела иначе и на мен ми се иска да спи, ама не ми се получава.
И как сестра ти спяла с бебето, нали според твоята теория от ден 1 трябва да спи в отделна стая?! На нея не даде ли съвет?

Общи условия

Активация на акаунт