Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 781
  • 373
  •   1
Отговори
# 120
Румцайс, сигурно си права, но аз наистина не понасям някой да ме притиска за нещо. Това ми е най-голямата фобия. Аз никога не увещавам, изнудвам и не притискам човек, много мразя да принуждавам някого насила за нещо. А ако някой тръгне към мен с такъв подход, направо ми избиват чивиите.
От там и много мразя да завися от някого. Crazy Crazy

Как да е, наистина с разговор всичко се постига и мисля, че ще са наред нещата. Той явно е по-добрия половин.

Последна редакция: пн, 31 окт 2016, 22:46 от OX'AMAH

# 121
Не е нормално с  отношение "не ми е до него " , "не съм в състояние да огранича личното си пространство" да очакваш да изплащат личното ти жилище . Не си позволявам да критикувам или съдя , но аз лично не бих изплащала абсолютно нищо , освен ако юридически не си оформя позицията по тези вноски - това е по отношение на финансовата част от връзката в този определен момент . Все пак не става въпрос за минимални ежедневни разходи , а за вноски за жилище . По отношение на емоционалната част от връзката -мама и тате са до време и след като съм партньор с някого ще трябва да направя известни компромиси и да напасна начина си на живот към новите обстоятелства.

# 122
Съвсем нормално е ако си в дупка, дори за най-близките да ти се иска повече дистанция. Особено ако точно в тоя момент искат "повече време заедно". Но за да го дадеш това време, нали самата ти трябва да си изцедена? На теб ти се иска да се завреш в дупка и да се заредиш, обаче тооочно в тоя момент някой решава, че си му затрябвала да се веселите заедно.

Това е адски досадно.

# 123
Досадно е да искат да се веселите , когато си в дупка , но ако и той е в дупка .. защо да не направиш компромис и споделиш излизането от неговата и твоята емоционална дупка ,  както той споделя разходите по твоята финансова дупка . Ако не искаш да влизаш във взаимоотношения  на споделяне , сключваш договор за заем с него  за изплащане на вноските ти и си ОК. Никой не изисква нищо.

# 124
Не ще да работи, не ще да е с него. Иска само да я издържа, да е до него, когато на нея й се ще и да й плаща имота.
Ами...

# 125
Не ще да работи, не ще да е с него. Иска само да я издържа, да е до него, когато на нея й се ще и да й плаща имота.
Ами...
И да е донор, ама после без претенции към детето. А за мама и тати няма да коментирам просто. Чудя се само как Сирената  защитава жена, която има тийн поведение и на 30+ не е родила поне 3 деца, а в други теми начуква канчетата, м?
Съвсем нормално е ако си в дупка, дори за най-близките да ти се иска повече дистанция. Особено ако точно в тоя момент искат "повече време заедно". Но за да го дадеш това време, нали самата ти трябва да си изцедена? На теб ти се иска да се завреш в дупка и да се заредиш, обаче тооочно в тоя момент някой решава, че си му затрябвала да се веселите заедно.

Това е адски досадно.

# 126
Тя е в Германия, там са други нещата, ние да си гледаме българското битие.

# 127
  • София
Ами...
И да е донор, ама после без претенции към детето. А за мама и тати няма да коментирам просто. Чудя се само как Сирената  защитава жена, която има тийн поведение и на 30+ не е родила поне 3 деца, а в други теми начуква канчетата, м?

Това е адски досадно.
А аз се чудя па що пишеш като Анонимна!

# 128
И на мен ми е чудно мъже в женски форум и то в подфоруми от типа на СО или Клюкарника, ама ей го на!

# 129
  • София
И на мен ми е чудно мъже в женски форум и то в подфоруми от типа на СО или Клюкарника, ама ей го на!
Нищо, ама нищо толкова чудно няма.  Peace

# 130
Нищо, ама нищо толкова чудно няма.  Peace

еми ако моят мъж пишеше в семейни отношения и в тоя форум, щяхме да прекарваме повече време заедно. Поне да гледаше вип брадър...

(шегувам се, да не ми скочите пак)

# 131
Е , добре де , в крайна сметка оправихте ли ги финансовите и емоционалните чуденки ?

# 132
дааа, засега всичко е наред!  Hug сега трябва аз да си оправя бакиите.

# 133
БГ мама отдавна не е женски форум, и особено споменатите подфоруми.  Абстрахирайте се от името на сайта.

# 134
Румцайс, сигурно си права, но аз наистина не понасям някой да ме притиска за нещо. Това ми е най-голямата фобия. Аз никога не увещавам, изнудвам и не притискам човек, много мразя да принуждавам някого насила за нещо. А ако някой тръгне към мен с такъв подход, направо ми избиват чивиите.
От там и много мразя да завися от някого.
Crazy Crazy

Как да е, наистина с разговор всичко се постига и мисля, че ще са наред нещата. Той явно е по-добрия половин.

Много добре те разбирам. Същата съм и аз.

Общи условия

Активация на акаунт