Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 796
  • 373
  •   2
Отговори
# 135
Съвсем диагонално зачетох мненията. Не ме и интересуват особено. Възхитих се, че тук има човек като ОХ'АМАН - получава и харчи собствени пари. Малко са тези жени.

Оставам с впечатление, че всяка втора жена (тук и в реалния живот) чака на мъжа си да я издържа. Или и да работи, то е за малка заплата, имаща за цел да подпомага дребно общия семеен бюджет, дотолкова доколкото да не иска от съпруга си за дреболии около детето. Основните неща в дома купува и подсигурява съпругът. А тя просто гравитира.

Лошо няма. Стига животът да не поднесе някаква изненада. Като например - мъж, искащ развод. Тогава около какво ще гравитира не знам.

Скрит текст:
Преди време позната от форума, наближаваща 30, ми споделяше как си търсела работа. Но все не намирала. На интервюта не ходеше. Оказа се, че кифлата просто ровичкаше веднъж-два пъти в месеца в jobs.bg. "Добре бе, човек, в каква област си се насочила, какво ти се работи" - я питам веднъж. А тя: "Ами тооо... ами не бе... ще видим. Засега работим за бебче. То те заплатите са толкова ниски... Моят приятел получава добра заплата и засега честно казано не ми е спешно да работя".
Аха. Ясно.
Аз съм в обратната ситуация и не бих казала, че ми е много хубаво. А може би мъничко завиждам на жените, които могат да се отпуснат блажено на силно мъжко рамо. Моят не работи от години и не познавам това удоволствие. Но се съмнявам, че чак толкова ще ми допадне роля от типа:
- Милооо, харесала съм там една фурна... Може ли да идем да я видим?"
- Не може, сега нямаме пари.
- Добре, мило.

# 136
Съвсем диагонално зачетох мненията.
Да, постът ти показва, че е било наистина съвсем диагонално.

# 137
Аман, според мен имаш напълно сбъркана представа какво е семейство
Не знам за чий ... сте се взели, ама ако не си промениш възгледите, ще е за кратко

Аз лично веднага бих изритала мъж, за когото семейството не сме аз и децата ни, а мама, тати, братя и сестри

# 138
Съвсем диагонално зачетох мненията.
Да, постът ти показва, че е било наистина съвсем диагонално.
Мхм. И съвсем недиагонално споделих, че не ме интерсуват. Възхити ме общия профил на авторката.

# 139
Или и да работи, то е за малка заплата, имаща за цел да подпомага дребно общия семеен бюджет, дотолкова доколкото да не иска от съпруга си за дреболии около детето. Основните неща в дома купува и подсигурява съпругът. А тя просто гравитира.

Лошо няма. Стига животът да не поднесе някаква изненада. Като например - мъж, искащ развод. Тогава около какво ще гравитира не знам.

Сериозно?
Я ми напиши тук какво значи: дреболии около детето?
Обувки, яке, няколко клина или два чифта дънки, униформата-200 лв. Дреболия, да.
Да видим нататък - джобни или за сандвич през деня на това дете-по 2 лв да му даваш, това са 30 лв. Дежурните събираници на пари в училище за това или онова (например нямаха маркер за дъската-купете; нямаха украса за празник-купете,.....)-50 лв+15 лв за училищното настоятелство=65 лв.
Такааааа, поне по един рожден ден на месец я на съученик, я на приятелче-20 лв.
Всеки месец се ходи на преглед за зъбите, да се следят брекетите - 20 лв. Дребна работа, да.
Хм, да видим, трябва да сипя дизел/бензин/газ (ама не съм на газ, защото съм гъзарка, хаха), че да мога да излизам в обедната или бързо след работа да се тича на преглед, урок, и занимание.
Ха, урок ли казах? По 15 лв на урок за едното дете, за другото няма да споделям. Дребна сума, всяка седмица, нали е дребна, не се усеща. И заниманията-тъй като в България е грешно децата да се учат на музика и инструменти в училище-та се занимаваме отделно-за култура така, и за забавление-120 лв месечно. Дребна сума, да.
Сложи по лечве-два за паркинг, когато го доставям това дете тук и там.
Спорт. Ама как забравих, спорт в училище нормален няма, затова за здраво дете се ходи на спорт-90 лв. Дребна сума, нали само веднъж месечно я даваш, какво толкова.
Ооооо, утре са на екскурзия. 35 лв. Дребна сума, да.
Общо всето всичко до тук е дребна сума, така смятам.
За справка - режийните по апартамента, които покрива мъжа ми, защото съм нахална да го изискам, са по-малко и от половина от изреденото до тук. hahaha
Та така, относно динамиките и зависимостите. Дали пък нямам да си платя и едни 200 лв за сметки, голямо сметкаджийство, голяма работа.
Ооо, ииии за капак, дреболията ежемесечно за три жени в къщата, щото и това уж дребен разход, ама разход.

# 140
Чакай ся... Ти какво искаш да ми кажеш? Че се справяш с тези разходи сама? Добре ако е така. А защо ми подскачаш? Наясно ли си, че огромен процент от жените успяват да покрият малък процент от изброеното от теб?
Или искаш да ми кажеш, че няма такива момичета и жени?

# 141
Хората гледат да си нагласят нещата според това как им харесва да живеят. Ще се изненадаш, но доста мъже нямат нищо против да изкарват пари и си ги харчат семейно с радост (без да им се молиш за фурна ли беше?) и силно предпочитат жената до тях да има времето и възможността да се занимава с децата, да е отпочинала, да ги посрещне усмихната на вратата вместо да работи по 10 часа на ден, в обедната почивка да тича след децата и после да си идва пребита та да подомакинства преди лягане. С това не казвам жената да не работи, но да се очаква да изкарва същата заплата е наивно поне средностатистически.

# 142
Ако е съзнателен избор на мъжа - моите уважения. Мъжко, достойно.

Истината е обаче, че доста мъже живеят по този начин по принуда. Майчинството се удължава с още една година... И още една... И още една. В един момент жената се деквалифицира, неспособна е да си намери читава работа...

# 143
Ако е съзнателен избор на мъжа - моите уважения. Мъжко, достойно.

Истината е обаче, че доста мъже живеят по този начин по принуда. Майчинството се удължава с още една година... И още една... И още една. В един момент жената се деквалифицира, неспособна е да си намери читава работа...
Тогава жената да тръгне на работа, а мъжът да гледа децата. Може дори да кърми, а защо не и да забременява, след като се чувства принуден да работи и да изкарва пари за семейството си.

# 144
Чакай ся... Ти какво искаш да ми кажеш? Че се справяш с тези разходи сама? Добре ако е така. А защо ми подскачаш? Наясно ли си, че огромен процент от жените успяват да покрият малък процент от изброеното от теб?
Или искаш да ми кажеш, че няма такива момичета и жени?

Защото е смешно да наричаш разходите по едно дете смешни. Къде какви жени има не е обект на темата.
Не ти подскачам, лекинко ти обяснявам, да няма изненади един ден, когато/ако имаш деца.
Да, справям се абсолютно сама с изброените "дребни" разходи по деца, умножи по 3 в случая. Затова контрирам, че разходи по едно дете никога не бива да се смятат за "дребни" и смешни и да се омаловажават.

# 145
 OX'AMAH ти въобще за какво си се взела с тоя твой мъж? Не искаш да се жениш, не искаш да препкарвате време с него, цупиш се, че той искал време с теб, ама ти не - мамааааааа и тати. Сефте чувам, че когато някой си търси работа и ходи по интервюта спира да отделя време на половинката защото нямало такова време ?!?! Освен за донор на семенна течност и да ти плаща сметките за твоето и общото жилище + други разходи за какво ти е? Някак си странно ми звучи - не мие  до него, моето си е мое другото общо, в същото време бил стиснат. Аз ако съм на негово място бих ти казал да си одиш при мамам и тати да ти плащат разходите, щом на тях имаш 100% доверие, пък на мъжа си не и щом те са твоето семейсто. Няма нищо лошо да си обичаш родетелите, но да пренебрегваш мъжа си за сметка на тях е ... думи нямам. Личи си, че не само не обичаш мъжа си, но дори не си влюбена в него. Защо съсипваш живота на човека и го лишаваш от възможността да бъде обичан, вместо да му обясниш, че не ти пука за него, а те привлича само сексуално /ако и това е така изобщо/?

# 146
Аз въобще не разбрах защо я захапахте, че той щял да плаща за нейното жилище.. newsm78
Какво толкова? Нали й е мъж?
Освен това тя не живее в Бг и той не е българин - там тези неща са нормални.

# 147
Ааааа, моля-моля. Аз я "захапах" само за репликата и за смешните разходи за дете.
Редактирам-не авторката даже.
Всъщност, при наличие на възрастни индивиди, кой на кого какво плаща си е лично тяхна работа и избор.

# 148
Нещо се обърка - аз за авторката на темата имах предвид.

П.С - никът ти "кърти".. Rolling Eyes

# 149
Да, разбрах, обърках се аз. Peace

Общи условия

Активация на акаунт