Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 792
  • 373
  •   1
Отговори
# 150
Аз въобще не разбрах защо я захапахте, че той щял да плаща за нейното жилище.. newsm78
Какво толкова? Нали й е мъж?
Освен това тя не живее в Бг и той не е българин - там тези неща са нормални.
Не е въроса, че той щял да го плаща, а че тя не може да го понася, не иска да е с него, иска само ей така за пред хората да си има мъж, който да й направи дете/ца. Ужса заедно, уж семейство градят а тя продължава да дели всичко на мое и общо и да обяснява, че най-добре е при мама. Ми да си ходи с майка си да живее и майка й да и помага финансово, защо натоварва човека и го заблуждава, че са семейство /макар и неподписали/?

# 151
А защо пишеш анонимно?

П.С - аз не я усетих така.
И не е нужно да си лудо влюбен, за да искаш и имаш семейство .
Даже е по-здравословно да си здраво стъпил на земята.

# 152
Аз пък точно така я усетих - не спира да пише, че този мъж и досажда, задушава, че не може да го понася, че не го обича, не е влюбена, не иска да си прекава времето с него и т.н.

# 153
Аз пък точно така я усетих - не спира да пише, че този мъж и досажда, задушава, че не може да го понася, че не го обича, не е влюбена, не иска да си прекава времето с него и т.н.

И аз с такова впечатление останах.

# 154
А защо пишеш анонимно?

П.С - аз не я усетих така.
И не е нужно да си лудо влюбен, за да искаш и имаш семейство .
Даже е по-здравословно да си здраво стъпил на земята.

Абсолютно. Да не говорим, че и аз не я усетих така, нито пък е написала или намекнала, че не може да го понася.

# 155
Е то остава и да го пише в прав тест! Цялото ѝ творчество е посветено как не може да е само с един мъж обаче понеже ѝ е време, също как мъжът ѝ е стиснат, неспонтанен и не я разбира и бла-бла (да се абстрахираме от финансовата част).

# 156
Поствам в скрит текст, че много дълго стана. Толкова не може да го поняся, че от всички постове разбрах как само го харесвала и то само от време на време. Много бил стиснат иначе я издържа и и плаща и нейния имот и сметки освен общите.  ooooh! Мда голяма циция е.
Скрит текст:
Скрит текст:
А защо не споделиш с него притесненията си?
Аз си казвам винаги какво ми е и как се чувствам.
ми не знам какво да му кажа, ние не си споделяме много много  чувствата. 
Скрит текст:
мен ме притесняват някакви абстрактни неща, които не са се случили още и които не мога да вербализирам. какво да му кажа "притеснявам се, че сега, когато съм изцяло зависима от теб, да не се проявят някакви собственически/ командарски прояви в отношенията между нас".  Имаме си точки, по които сме  в опозиция, както всички, и не искам да се налага там, само защото има силата.
Скрит текст:
Но като ви четох мненията наистина спирам да се притеснявам. Засега сме в такава позиция, че той се налага да плаща две жилища (общото и моето) и какво ли още не.
Вие въобще семейство ли сте ? Как така уж сте женени , а пък живеете в отделни жилища ? Това двама съпрузи да спят в отделни стаи мога да го разбера , ама чак да живеете в отделни жилища ми идва в повече . Доколкото съм чел твои мнения , ти май живееше в Германия . Може там порядките да са по-различни , знам ли. За мен е непонятно защо трябва да плащате два наема ( и то по немски цени ) , при положение че сте семейство ?

не са наеми...
иначе живеем заедно в момента (през повечето време) и си спим заедно,
Скрит текст:
тенк ю вери мъч. Абе, с две думи, много разходи, намалени приходи, кой къде спял не е важно.
а, той си е стиснат по природа, повярвай ми Simple Smile)) иначе ту го обичам, ту не го обичам, не са ми постоянни емоциите спрямо него, но аз съм си така по принцип.
еми не ми е пречело, защото съм си имала напълно достатъчни свои пари. сега не ми пречи това, че е стиснат, а това, че

1. му нямам сто процентово доверие, а се чувствам уязвима, бидейки изцяло зависима от него
2. ми е леко кофти и непривично.
100% доверие съм имала единствено на родителите си, защото те ме обичат безусловно и винаги са се грижили именно за моя интерес и добруване.

Как от мъж да очаквам същото, той нито ми е майка нито ми е баща. Дори да ме обича, там си има егоистични подбуди.
Имал си бил егоистични подбуди?!?!?!?! Лелей!
Скрит текст:
Моля ти се, бракът е сделка! А човекът трябва да е достатъчно приятен, че да се забавлявате в добавка на свършената работа.

абе не знам, има си наистина моменти на сближаване и напасване, спояване и срастване с човека. не мога да кажа, че чак е сделка,
но чак пък безусловна любов, 100% доверие ...аз такива чувства имам към майка си.

Просто аз съм много близка с моето семейство, той не е толкова с неговото. За него аз съм неговото семейство, а за мен моите кръвни роднини са моето семейство. Не знам дали разликата е мъж-жена или е въпрос на култура българи-немци. 

не знам за каква безусловна любов у мъжа можем да говорим. Любовта у мъжа и без това е функция на пениса до много голяма степен.
Скрит текст:
Ето вчера го питах ще ме обича ли ако съм 200 кила, и той каза, че не бил сигурен, можел да обещае до 100 кила. За какво говорим тогава? Grinning Laughing загуби ли се сексуалното привличане ходи я дири мъжката любов.

Скрит текст:
За мен въобще не са инфантилни разсъждения. Нормално е човек да си има корени, не да си изтрие изцяло влиянието на рода и кръвното семейство. Още повече пък да ползва за извинение "успешна кариера".

Човек може и за една година да стане финансово самостоятелен- това не значи, че ще стане и емоционално дозрял, за да е изцяло независим от семейството. Според мен, извън рамките на "колко съм млад, готин и различен", истинска независимост от предишното поколение се случва...около 50, когато сам заемеш позицията "старейшина". Преди това само чупиш стойки, че ги разбираш нещата, а всъщност повечето млади хора са в безтегловност, ако и да живеят лъскав живот с "кариера".
Айде бе!Не става дума да обърнеш тотален гръб на родителите си, а да се държиш адекватно и не за всяко нещо да плачеш на майка си.То затова темите за муньовците и свекървите са пълни, защото детето престава да е дете на 50 за някои!Постоянно се пише във форума как семейството са мъжа и детето/децата, а не мама и свеки.Дано ОХ,АМАН малко порасне като има дете, защото иначе горкото то.
защо мислиш, че за всяко нещо плача на майка си? много повече плача на мъжа си, нали затова ми е мъж, да ме търпи и утешава. Но естествено, че майка си обичам повече или поне много по-безусловно, на нея имам доверие, че именно моето добруване й е на първо място че никога не би злоупотребила в позиция на сила. Мъжа си не го обичам безусловно изобщо. Харесвам го, уважавам го, ценя го и  имам сексуално привличане  към него (харесва ми в леглото). поняога го харесвам повече, друг път по-малко. и така.

И естествено, че моите родители са ми по-близки от мъжа ми. тях даже и изобщо да не ги харесвам, ги обичам изключително много.

Аз ако тръгна да гледам тукашните критерии за встъпване в брак --- 100% доверие, пък сродни души, пък да го обичам повече от майка си  (?!!?), пък любов до гроб, вярност до второ пришествие...ми аз да си кукувам сама . Аз такива разни усещания, че сме "сродни души" съм имала само към разпасани мъже и "лоши момчета" и са били продиктувани от остро влюбване и падане на хормонално перде, а не от това, че са се докоснали душите ни.

Скрит текст:
Тия теми за свекървите са ми изключително злобни и според мен жени, които пишат такива неща, не обичат мъжете си, а искат контрол над тях (демек две жени се борят за контрола над мъж). Това не е любов, съжалявам. При всички положения, аз не съм мъж, майка ми не е свекърва и на мен такива порицания и манипулацийки не ми минават.
уф почва се....сега ми вика че трябва да прекарваме повече време заедно. казвам му, че не мога защото искам да се готвя и да ходя по интервюта през останалото време искам да съм в България и наистина не ми е до него. достатъчно време отделям в крайна сметка. не не било достатъчно.

Това винаги ни е бил конфликтен момент. Сега особено, защото искам да съм си с наште повече и искам да се готвя. Това и имам предвид. за родителите м винаги АЗ съм на първо място винаг ще проявят разбиране. Мъжете са егоистични и искат да те притежават, държат ти сметка, по им е важно те да са добре, да им "обръщаш внимание" от това ТИ да си добре, да си видиш родителите, да се готвиш. Това ме дразни. А и аз съм екстроверт не мога само с него да излизам нонстоп. Ето това винги си е създавало напрежение, но никога не се е налагал, сега усещам наистина друг тон. Това имам предвид винаги си има неразбирателства, но хората се съобразяват до момента, в който силата не е на страната на някого.

Скрит текст:
Аз съм имала гадже от което трябваше да се КРИЯ, когато имам сесия за да мога да си уча на спокойствие, и той обикаляше около блока за да провери дали наистина съм на море.
Но все пак се поздравявам за здравия разум, защото този по който бях луднала миналата година, съвсем е залитнал по изкуството и си поства голи снимки в социалните медии. Макар и направени по артистичен начин, пак нещо не ми е по вкуса.
Та може да не е идеално, но можеше да е далеч по-зле . представям си се бременна, безработна, безпарична, с болен близък с мъж "артистичен женкар"  Laughing

# 157
Къде "там" тия неща (плащане на жилияето на партньора) са напълно нормални? Тука (Северна Германия) съм ставала на свидетел как партньори си разделят парите за почивката до последното евро, превеждат си в началото на месеца пари за храна и излизания на сметката на единия и ако единия купи на другия списание се брои за подарък. Какви апартаменти, какви чудеса.

# 158
Наблюденията са ми преки от германци.
Вярно е, че повечето живеят в БГ, но плащат всичко на жената.

# 159
  • София
Значи, в белите държави мъж да изплаща жилището на жена си - забрави, там отдавна дамите са се еманципирали, ама в истинския смисъл на думата, не само в правата, но и в Задълженията.

# 160
На приятелката ми мъжът й плаща за ремонта на къщата на майка й. Където ще идват да гостуват 1-2 пъти годишно в София. Иначе с във Франкфурт.
За ММ също нямам съмнения, че би го направил.
Имам и други немски примери край мен.
Но не това е темата и драмата.

# 161
  • Sofia
Значи, в белите държави мъж да изплаща жилището на жена си - забрави, там отдавна дамите са се еманципирали, ама в истинския смисъл на думата, не само в правата, но и в Задълженията.

За Европа специално съм много съгласна с това, цитираното. По отношение на САЩ нещата стоят малко по-близко до нашата действителност, т.е. мъжът по-често е водещата фигура във финансово отношение (лични наблюдения от първа ръка). Но за Германия или Скандинавските държави и аз смятам, че е химера мъжът изцяло да издържа жената.

# 162

За Европа специално съм много съгласна с това, цитираното. По отношение на САЩ нещата стоят малко по-близко до нашата действителност, т.е. мъжът по-често е водещата фигура във финансово отношение (лични наблюдения от първа ръка). Но за Германия или Скандинавските държави и аз смятам, че е химера мъжът изцяло да издържа жената.

На мен също личните ми впечатления конкретно за германци, от познати българки, омъжени за тях, са подобни. Поне тези, които си търсят целенасочено източноевропейки, искат хем да работи жената, хем децата и къщата да върти, без да ги занимава, защото германките това нещо не го допускат - вкъщи да си стоят деца да гледат, пак мъжът, като се прибере от работа, е длъжен да се включва.

Но щом пък на съфорумките познатите германци не само издържат изцяло жените си, но и са склонни да изплащат недвижими имоти, собственост на шуренайките, сигурно не познавам точните немци.

# 163
Аз познавам немско семейство, в което жената гради кариера и издържа мъжа, а той си стои с децата.  Mr. Green

# 164
Чакай ся... Ти какво искаш да ми кажеш? Че се справяш с тези разходи сама? Добре ако е така. А защо ми подскачаш? Наясно ли си, че огромен процент от жените успяват да покрият малък процент от изброеното от теб?
Или искаш да ми кажеш, че няма такива момичета и жени?

Защото е смешно да наричаш разходите по едно дете смешни.
Само че... аз казвам не че разходите са дребни по принцип, а че има жени, които успяват да помагат само с дребна част от тях. И мъжете приемат своя жребий. Не винаги, защото искат. Понякога жените ги поставят в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт