Финансова зависимост и динамика в семейството

• 36 657
  • 373
  •   1
Отговори
# 15
  • София /Абсурдистан

един мъж трябва да е способен да издържа семейството си,независимо дали жената работи или не.

Много вярно. Иначе за какво ти е.

# 16
Боооже, през ум не ми е минавало, че харча чужди пари!  Щото парите на мъжа ми си ги чувствам много близки и нямам никакви тревоги, че ги харча.
Кой да ги харчи друг?

# 17
  • Русе
Че ако не харча парите на мъжа си на кого да харча? Никога е нямало у дома твое мое.  И никога не се е налагало да син"просим" пари един от друг. Всичко е общо. Даже гащите както обичаме да се шегуваме    Mr. Green

Ако от скоро сте семейство наистина можеш да го тестваш по този начин.

# 18
Здравейте, налага ми се за известен период  да съм изцяло финансово зависима от мъжа си. Много ми е неприятно от сега и ме притеснява да не се променят отношенията между нас.

Възможно ли е да ми се качи на главата или да почне да го играе "шеф" ? Много е неприятно самото осъзнаване, че не мога да си бия камшика, ако поискам, а и ми удря самочувствието.

Неудобно ми е за всичко, което купуваме за мен и все едно някой ме е подменил -- аз много обичам да харча пари.

Интересно ми е да чуя позитивни, а и негативни преживявания в такава ситуация и как сте се справили.

Имах такъв период. Аз също гледах да не натягам бюджета с искания, той пък ми предлагаше и каквото не ми е нужно, да не би да се притеснявам да си поискам. Перфектен лакмус за отношението.
Не се притеснявай да искаш това, което ти е наистина необходимо, може да не ти го предлага просто от несъобразителност, не от нежелание. Няма какво да ти е неудобно, нали затова сте двойка, пък и утре може да се обърне палачинката.

# 19
И грам притеснение не бих чувствала да съм финансово зависима от мъжа си (и съм била)! Никога не бих си помислила, че харча "чужди" пари, че кой да му ги харчи тогава?!  Laughing В момента имам доходи (майчинство + символични от работа от вкъщи), но неговите пак са 7 - 8 пъти по - големи от моите. Супер се чувствам ,хич не ми е неудобно.
Но ти си познаваш мъжа, друг няма как да знае как той ще приеме ситуацията и как ще се държи. За мен обаче това би било особено важно за бъдещето на отношенията ни.

# 20
От момента, в който заживяхме с мъжа ми имаме общ бюджет. Имало е период във връзката ни, когато аз съм имала значително по - високи доходи, когато сме имали еднакви доходи, а от няколко години той издържа семейството. Никога не ми е минавало през ума, че харча чужди пари. Нито пък на него.

# 21
Когато съм зависима от съпруга ми често пъти стават караници за това какво харча и за какво го харча. Той не обича да ми дава пари и когато неработя съм много ограничена финансово и психически подтисната.

# 22
Ох'Аман, първо се успокой, едва ли си стигнала състоянието на робиня на Ислямска държава.

Купуването на дребни неща с негови пари (да, и страшните дамски превръзки) не го броя за нищо - дребна услуга, особено ако доходите са доста по-високи от моите.

Майка ми от години е неработеща домакиня. Познай дали й "поръчват музика". Обаче като неработещ човек е незаменима- не само заради манджичките. Не на последно място, защото си пази нервите и здравето.

За мен е мега тъпо да се пънеш да изкарваш пари, да киснеш в някоя работа, само за да ги изхарчиш после за продукти и да се чувстваш значима. От един момент нататък човек трябва да се е наиграл финансово. Малко ми е странно как след 10+ години по света нямаш Fuck-You-Money, с които да си биеш камшика не само от мъж, но и от кофти работа.

Твоят не знам дали ще откаже да ти взима неща като билети за концерти, преживявания и други.

А ако е от тия, дето са решили да мачкат, ако ще и пари да изкарваш, пак ще намери начин да ти спихне гумите. Та- не е до парите, изобщо даже.

И пак- спокойно. Всички сме бачкатори. Никой не е истински "финансово независим".

Но от друга страна- в брака вече се харчи по друг начин. Между другото, добър повод човек да си преоцени някои токсични навици на пазаруване. Особено като почнеш да разчистваш и видиш колко глупости се трупат през годините. Същевременно забелязваш и някои доста мръсни трикове на търговците, които те карат да купуваш и купуваш неща, които са боклук с пудра-захар.

# 23
Охаман, ти не се ли оплакваше от мъжа ти, че изкарва по-малко пари от теб? хахахахах гледай сега как ще се завърти колелото  Joy

# 24
  • София
Напълно нормално. Ако те обича - няма да усетиш разликата. Нека припомним обаче, че ако беше мъж, пуснал подобна тема, щеше да бъдеш заклеймен като муньо още с първите 210 коментара!

# 25
Аз съм на мнението на Екскуизит, тъкмо ще лъсне кой какво и как. В такива периоди се вижда човек какъв е. Само че, ако си бременна, ще е малко късничко ...  Laughing
Бъзикам се, най-вероятно половинът ти ще се държи нормално, споко. Ти си млад, разумен човек, предполагам, че и той е такъв, не вярвам да има драма.

# 26
Ако трябва да съм откровена - имаше период, в който аз издържах семейството.
Тогава лъснаха у мен генералски и деспотични черти, както и неистово желание за гърч на другарчето.
Добре, че ги овладях овреме. Peace

# 27
С последната си бременност бях не само финансово зависима, а донякъде и физически зависима. Буквално не можех да ходя около месец и зависех да ме снабдяват с храна като бабка. Дори да ми я носят до дивана на моменти.

# 28
С последната си бременност бях не само финансово зависима, а донякъде и физически зависима. Буквално не можех да ходя около месец и зависех да ме снабдяват с храна като бабка. Дори да ми я носят до дивана на моменти.
Затова са семейството и близките- и в добро, и в зло. Днес единият ще даде едно рамо, утре- другият.

# 29
  • София
имам усещането, че мъжете са по-склонни да търпят финансово зависими жени, да ги издържат, без ад плямпат наляво-надясно с какви муни си имат работа. Обратно, новоизлюпената еманциПатка не е в състояние да полага такива грижи. Или бъркам?
Опровергайте ме!

Общи условия

Активация на акаунт