Пациентки на АГ болница "Д-р Щерев" гр. София - Тема No 12

• 113 034
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, къде гледате графиците на докторите? Аз не мога да се ориентирам newsm78

Ое като влезеш в сайта има Запази час онлайн, и там като кликнеш на съответния доктор ти излизат свободните часове. Конкретно за др Коновалова стоят за юли часове за всички почти дни, но в средата две седмици са в сиво, явно тогава ще почива.

# 556
Благодаря  bouquet

# 557
Здравейте момичета,

На някоя препоръчвали ли са му/ правила ли е изследване за инсулинова резистентност?
според док. това може да е причината за непукане на фоликулите и липса на овулация.
Та има ли някоя от вас която е правила такова изследване?

Благодаря!

# 558
Аз съм правила, но преди доста години. Не е много приятно, но пък и не е болка за умиране. Просто си отделяш половин ден за лабораторията. Аз съм с ПКЯ и съм го правила поради тази причина.  Peace
Фоликулите ти не се пукат след Прегнил или по принцип?

# 559
Благодаря за отговора minimouse!
Не ти ли вземат просто кръв или е нещо по-специално?
Фоликулите ми не се пукат изобщо- било то на естествен цикъл или след 10000 единици Прегнил или 10000 Хориомон.

# 560
Купуваш си глюкоза на прах от аптеката.  В лабораторията ти я приготвят за пиене. Взима се кръв три пъти по спомен- веднъж преди да изпиеш глюкозата, и два пъти след това на определен интервал от време. Някъде 3-4 часа отнема и през това време не трябва да се движиш много, да ядеш и да пиеш. Това е в общи линии, но лекарят ще обясни по-подробно.

# 561
Ние след 1 година неуспешни опити с ММ, след консултация с д-р Яначкова (ендокринолог в Щерев) и двамата правихме миналата година изследване на кръвна захар и инсулин на гладно, беше категорично ясно, че имам ИР и до обременяване не се стигна.. Спазваме нисковъглехидратен режим, аз пиех 3х1 метфогама от 500мг, ММ 3х1 от 850мг. Свалихме по повече от 20кг, като включихме и спорт.. На третия месец изкарах една биохимична бременност, на 5-тия още една, но това само ни даде стимул да се борим още по-здраво. Година по-късно показателите бяха в норма и всички бяхме супер доволни. Спермограмата на ММ стана супер, всички показатели на черен дроб, пикочна киселина и тн също. Аз започнах да имам спонтанна и редовна овулация.. И дай Боже декември ще гушнем своята дългочакана рожба!!!

ИР е много подценявано нещо, хората си мислят, че задължително трябва да имаш някакви сериозни проблеми в полови хормини, щитовидни и тн, за неуспехите.. И я пренебрегват, а именно заради нея се влошават всички показатели на важните органи.

Упоритост и много постоянство са необходими, но всичко си заслужава!

УСПЕХ  bouquet

# 562
  • Italia
Някой правил ли е скоро разширена спермограма с Крюгер? Интересува ме още ли е 220 лева или са променили цената? Благодаря предварително

# 563
Някой може ли да ми разкаже повече за приемането за задържане на плода - колко е минималния или пък максималния престой като дни; поема ли се от Здравна каса или се плаща изцяло на частно (съответно колко струва един ден престой); самото "лежане" наистина ли е такова или трябва и да се движиш по малко, вливат ли ти нещо чрез система или се поставят само инжекции; в новия или стария корпус на сградата се лежи; имаш ли осигурена храна; може ли да идва посетител при теб... И каквото друго се сетите. Може и на лично съобщение.
Благодаря предварително  Simple Smile

# 564
По принцип се поема от ЗК, но при моите лични наблюдения все се оказваше че лимита на пътеките за месеца е свършил и т.н глупости, същевременно приемаха пациентки по същото време по ЗК, та това е тъмна Индия, явно зависи от лекаря ти и други фактори. Лежи се, на системи със спазмолитици и инжекции прегнил ако си в начална бременност, в по-късна системи с кормагнезин. Изтичат 2-3 системи дневно. Основно се лежи, зависи разбира се от г.с. и проблема - ако си в началото с отлепване и кръвоизлив трябва максимално да лежиш. Същото касае и контракции и скъсена шийка в по-късни г.с. Лежи се в стария корпус, имаш осигурена храна. Има часове за свиждане всеки ден, но практически всеки си идва когато иска, поне така беше. Хубавото е че правят каквото е възможно, пускат се изследвания, има ежедневен коментар с лекар, УЗ прегледи, при по-късните г.с. се следят тонове ит.н. Цената беше около 100 лв на ден без медикаментите, вече не помня точно. Престоя зависи от проблема, между 3 -10 и повече дни. Ако нещо друго те интересува кажи. Успех!

# 565
Vespers,
Благодаря!  bouquet
За по-изчерпателен отговор не съм и мечтала!  bouquet

# 566
Момичета, на регистратурата мога ли да получа някакви документи от минала ИКСИ процедура? Нали се прави някакъв анализ на материала, има ли го някъде описано и как мога да получа достъп до него? newsm78

# 567
  • София
На мен лично ми отказаха резултатите от фоликулометриите преди инсеминациите.

# 568
  • София
Искам да попитам - след като сте се обаждали на регситратурата и сте казвали с кой лекар искате да се чуете за консултация - обаждал ли Ви се е лекаря по телефона.
Вече 2-ри ден ден чакам Sad
От регистратурата все ми казват, че лекаря ще ми се обади, било му предадено.

# 569
Искам да попитам - след като сте се обаждали на регситратурата и сте казвали с кой лекар искате да се чуете за консултация - обаждал ли Ви се е лекаря по телефона.
Вече 2-ри ден ден чакам Sad
От регистратурата все ми казват, че лекаря ще ми се обади, било му предадено.

Винаги когато съм се обаждала са ми връщали обаждане, понякога са ме предупреждавали, че може да отнеме ден-два, според заетостта на лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт