Вече знаем пола и празнуваме - за АПРИЛ ще пазаруваме

• 45 866
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Аз вече втора седмица съм болничен и се побърквам у нас, но и се чувствам много по-добре! Как ще издържа до края не знам, а ако се върна с цялата натрупана работа (никой не ме замества освен за на-смърт-спешните-неща) също не знам. Имам тази седмица за размисъл - другата или трябва да ходя на ЛКК или да се връщам. Преуморена работохоличка не знае какво да прави...

# 346
  • София
При мен е същото. Естеството на работата ми е такова, че реално заместване няма. Трупат се нещата и ме чакат Rolling Eyes Трябва официално да изляза в продължителен болничен, за да имат правото да вземат друг човек на мое място. А аз честно казано малко ревнувам от това, че трябва да си оставя нещата. Грижа се за тях като за още едно дете, мисля си ги, работя си ги по нощите някой път и сега, ако дойде някой да ми ги разбута Sad Малко е - сърби, боли, драго ми е...Хем исках още едно дете, хем искам да го гледам дълго, като съм гледала братята му, хем ако може и на работа да си ходя Laughing Емиии - не става!

# 347
  • София
 Оооо аз от септември месец съм в болничен и хич не се побърквам!Мнооого ми е добре.Е не съм съвсем без работа,но си работя от вкъщи.
 Иначе винаги си намирам занимания и за миг не ми втръсва да си стоя вкъщи,правя неща,за които не съм имала време преди,а много ми се е искало.Искам и да се стегна и най-накрая да приключа и с магистратурата,която е малко тежка като материя за бременна жена ,но ... отложа ли втора година имам чувство че никога няма да я завърша
belinda и аз точно така се чувствах миналата година,когато си оставих за пръв път работата.Тази година  с лека ръка излезнах в болничен.
Bella_83 , тази малка сладурана веднага е намерила решение.

# 348
И аз сякаш искам почивка вече, много си обичам работата, но се чувствам ужасно тези дни. Цял ден ми се гади, а като се върна и повръщам. До сега не ми е било чак толкова зле. Болничен аг ли трябва да ми даде или лл?!

# 349
О да малката е голям бонбон, така ги завърта да са в нейна полза😂 Утре ми е именничка😘

# 350
Димитрина- ти и аз до колко си спомням вървим горе долу еднакви седмици ( аз съм 18г.с + 3 дни) пишеш че усещаш бебенце вече, а аз още нищо  newsm78.  Какво е я кажи да се ослушвам да очаквам, че няма търпение, чета  че и други мами вече със сигурност знаят че е от детенце ...

Ами аз бебчо не го усещам всеки ден.. последната седмица го уаещам по-добре и то вечер. Усещането е като гъделичкане и си се усеща леко движение вътре  Crazy
Скоро ще го усетиш, не се притеснявай! 💋 Crazy

# 351
  • Варна
И аз сякаш искам почивка вече, много си обичам работата, но се чувствам ужасно тези дни. Цял ден ми се гади, а като се върна и повръщам. До сега не ми е било чак толкова зле. Болничен аг ли трябва да ми даде или лл?!
Аз си ги взимам от аг-то, но ти не си при същия лекар, и не знам твоят лекар как процедира с болничните. На мен още в началото ми казаха, ако имам нужда от болнични да се обаждам без да се притеснявам. Много е гадно това с повръшането Sad трябва скоро да минава вече...

# 352
  • София
При мен е същото. Естеството на работата ми е такова, че реално заместване няма. Трупат се нещата и ме чакат Rolling Eyes Трябва официално да изляза в продължителен болничен, за да имат правото да вземат друг човек на мое място. А аз честно казано малко ревнувам от това, че трябва да си оставя нещата. Грижа се за тях като за още едно дете, мисля си ги, работя си ги по нощите някой път и сега, ако дойде някой да ми ги разбута Sad Малко е - сърби, боли, драго ми е...Хем исках още едно дете, хем искам да го гледам дълго, като съм гледала братята му, хем ако може и на работа да си ходя Laughing Емиии - не става!

И при мен така, belinda - хем сърби, хем боли... От една страна съзнавам, че не съм на 100% и е по-честно спрямо колегите ми да излезна постоянен болничен и да ми намерят заместник. От друга страна се чувствам все едно предавам фронта. При мен пък е много чакано първо дете и все си набивам, че то трябва да ми е номер 1 в листа с преоритетите, а не работата, но още ми е трудно да го осъзная. Освен това трябва  и малко да се подготвя за него, че идея си нямам как се гледа бебе и има ли то почва у нас Simple Smile Имам чувството, че ще бъда ужасна майка Grinning

# 353
Здравейте!
Днес пак не ми стигна денят, добре, че продължавам да съм болничен. Пазарувах за вкъщи, пазарувах за хобито си, пък и кафето сутринта не пропуснах, и денят почти замина... Ама приятелките на кафе няма да ги оставя, сърце не ми дава  Heart Eyes
Дайте ми идея как да намаля килограмите, много са ми, и въпреки, че и преди съм била толкова, тежко ми е. Не съм на предишните години най-малкото... Имам поне 8 кг вече качени, ама ако станат пак 25, няма да мога да се движа, ми се струва. Ама сериозно, не са лигавщини. Воля нямам почти никаква, сутрин си вземам някоя закуска,после се разхождам, по обед ям каквото е останало от предната вечер, с хляб /май да го спра... newsm78 /, май обяда ми е най-обилното хранене. Ама след него си почивам, хууууубаво да го усвоя  Close . После готвя и излизам за около час, но без особено много движение, спокойна разходка след градината. Вечерям каквото съм наготвила, и нещо за десерт, като понякога е плод, и качвам със скоростта на светлината  Cry Как да намаля малко каченото, и да намаля и качването на повече кг?!?
А пък и устата ме боли, небцето ми е като разранено, и бузите ми са някак подути, и редовно се прехапвам, не че това ми пречи да ям всичко де. Тези води за жабурене, които споменахте, дали ще помогнат? Или да уцеля с 1 куршум 2 заека - да спра да ям и да се храня само с течности?
Моля, дайте ми идеи или напътствия, че докторът ми последният път беше много зает и всъщност, преглед за мен нямах, само бебо видяхме, ама тези кг и моите неразположения нямаше как да ги споделя или обсъдя, не знам какво да правя.
kate_hecate, лоша майка, която се чуди дали е добра - ами няма. Или е лоша майка, която изоставя/бие/малтретира/неглижира детето си, или прави най-доброто и постоянно мисли, че е лоша. Изтрий съмненията  bouquet
Пожелавам ви гаденето, болестите и притесненията да отминат бързо, и само хубави новини да пишем и четем!
Аз съм първа:
Май започнах леко да усещам бебо...
Прегръдки! Hug

# 354
  • София
Бебчо ритка Heart Eyes Вече съм съвсем сигурна. Вчера чаках - нищо. Обаче ей сега пак го усетих, това е, няма грешка. Много съм щастлива Heart Eyes

Орион, аз мога да ти кажа как да спреш да пълнееш излишно, ама без воля няма да стане. То ако ставаше, и аз нямаше да съм толкова отгоре Mr. Green Че то на теория е едно, ама на практика Laughing

# 355
  • Бургас
Orion_G, сега да не ми се обидиш, ама ми се струва, че малко се моткаш  Mr. Green Странно ми е какво е да пиеш 2 часа кафе,  да пазаруваш 2 часа и гледаш филми, а да нямаш време за една манджа. Пазарувай например веднъж седмично повече продукти през уикенда /тъкмо мъжа ти ще мъкне торбите  Wink/, а текущите неща, които ти потрябват, си ги набавяй от кварталния магазин. Няма да ти отнеме повече от 10-15 минути. Днес например чаках приятелка за кафе и сложих един кекс във фурната и докато се печеше поошетах малко. Готвенето реално /ако не правиш някакви много трудоемки манджи/ не отнемат много време. Извинявай ако ти звуча поучително. Само ти споделям моя опит и мнение  Peace

# 356
Аз като безработна много обичам да готвя  Grinning Минава ми времето така, а и се разтоварвам.
Утре даже знам какво щв направя - ориз със зеленчуци (много ми се е дояло) и мъфинки  Whistling

# 357
да не чуя за готвене! 4 часа на крак, буквално!  #Crazy Ама поводи утре с лопата да ги ринеш, а аз съм офисна. Сега съм вирнала крака преди сън, дано малко ми минат петите, че болииии. Исках и още да пиша, но от тел е гадно. Лекаааа! И само приятни сънища, пък дори и шантави... Joy

# 358
  • Sofia
Добро утро Simple Smile Моите излязоха, мъжът ми излезе за работа и заведе детето на градина, а аз пия кафе и гледам сутрешния блок. То било голям рахатлък, ще вземе да ми хареса.  Mr. Green
Иначе по принцип съм решила да не ползвам болнични, даже мисля да не се възползвам от 45-дневния преди раждане. Но ще видим де, дано да имам тази възможност, че това са си малко сметки без кръчмар. Както се бях наплашила миналия месец, че трябва само да лежа. Иначе спрях терапията (но-шпа и утрогестан) и нямам проблем, много ме беше страх да не получа пак контракции като ги спра.
Manhamanha, благодаря за пожеланията.  Heart Eyes За картонена торта не мога да ти препоръчам. На мен ми я прави една жена от един цветарски магазин, изглеждаше много красива, но капачето беше с половин см по-тясно и не можеше да се залепи (или поне така, че да изглежда естетично).
А съм се объркала, утре съм на преглед. Добре че не тръгнах днес, да си почакам час и половина пред кабинета излишно. Не знам вие как сте, но аз много чакам за тази ЖК. Уж има часове, но не се спазват хич. Голяма мъка.

За готвенето   chef- откакто се роди малката, татко й се запали да готви. Преди това не можеше едни яйца да изпържи, но тогава не му се занимаваше с бебето и започна да готви, за да имам аз време за нея. Отдава му се и му харесва, а аз въобще не се опитвам да го изместя. Гледам да чистя след него, защото иначе в кухнята е погром.

Вие какво мислите за двуетажните легла? Обмисляхме да вземем такова, защото детската стая е малка. После го отхвърлихме като идея, главно таткото много се притесняваше дъщеричката му да не падне отгоре. Но същевременно споделих с учителките в градината и те започнаха да я слагат там на горния етаж. Тя е изключително щастлива и иска да ходи на градина, за да си спи там, да не би някой да й вземе горния етаж (цитирам).  Laughing

Приятен ден, момичета!

# 359
Добро утро Simple Smile Моите излязоха, мъжът ми излезе за работа и заведе детето на градина, а аз пия кафе и гледам сутрешния блок. То било голям рахатлък, ще вземе да ми хареса.  Mr. Green
Иначе по принцип съм решила да не ползвам болнични, даже мисля да не се възползвам от 45-дневния преди раждане. Но ще видим де, дано да имам тази възможност, че това са си малко сметки без кръчмар. Както се бях наплашила миналия месец, че трябва само да лежа. Иначе спрях терапията (но-шпа и утрогестан) и нямам проблем, много ме беше страх да не получа пак контракции като ги спра.
Manhamanha, благодаря за пожеланията.  Heart Eyes За картонена торта не мога да ти препоръчам. На мен ми я прави една жена от един цветарски магазин, изглеждаше много красива, но капачето беше с половин см по-тясно и не можеше да се залепи (или поне така, че да изглежда естетично).
А съм се объркала, утре съм на преглед. Добре че не тръгнах днес, да си почакам час и половина пред кабинета излишно. Не знам вие как сте, но аз много чакам за тази ЖК. Уж има часове, но не се спазват хич. Голяма мъка.

За готвенето   chef- откакто се роди малката, татко й се запали да готви. Преди това не можеше едни яйца да изпържи, но тогава не му се занимаваше с бебето и започна да готви, за да имам аз време за нея. Отдава му се и му харесва, а аз въобще не се опитвам да го изместя. Гледам да чистя след него, защото иначе в кухнята е погром.

Вие какво мислите за двуетажните легла? Обмисляхме да вземем такова, защото детската стая е малка. После го отхвърлихме като идея, главно таткото много се притесняваше дъщеричката му да не падне отгоре. Но същевременно споделих с учителките в градината и те започнаха да я слагат там на горния етаж. Тя е изключително щастлива и иска да ходи на градина, за да си спи там, да не би някой да й вземе горния етаж (цитирам).  Laughing

Приятен ден, момичета!

Ние сложихме в детската двуетажно, но го използваме за шкаф Laughing
малката е на 3 г и половина и все още много се върти и ме страх да я сложа. Преди 2 седмици дори ми се обадиха от градината, паднала от леглото ,добре че е ниско и не се е ударила.
Колко е голямо твоето дете?

Общи условия

Активация на акаунт