Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 71 997
  • 997
  •   1
Отговори
# 615
Може да не следва никакъв модел, а да прави това, което работи в момента.

Впрочем предполагам, че е адски неприятно на една жена да й се създаде впечатление, че ще работи само леко и ако иска, но в един момент като стане криза, рязко да я пратят на тръстиката да издържа семейството, след като примерно са й загубили едни години да прави "уют".

Тоест хем да прави уют, хем да е готова в нисък старт да почне да вади значителни пари с добра работа.

# 616
  • София

Аз казвам само, че си една умерено тесногръда жена (с ударение на втората дума от словосъчетанието), за която съществува правилен модел - един на брой. (Няма да се спирам сега на отликите ти от Сирената, тя е малко по-друг вид.)
Не са мои, в края на краищата и конкретно по темата за жените, работата, децата и домакинството, неодобрителните изсумтявания за "хвърляне" на децата на ясла, нито поученията коя, и само тя, била ИСТИНСКАТА еманципация, нито обясненията как жената трябвало да работи толкова и толкова часа на ден за собствено развитие (след като детето стане на 3, разбира се), нито още в този дух.

Ще пиша бавно, защото трудно разбираш и ще е последен опит да ти обясня.

Писала съм кое ЗА МЕН е правилно, и да, разбира се че което смятам за неправилно, не го одобрявам.
То, оставаше и да е обратното. Mr. Green

Това, че ти се засягаш, че твоя начин на живот не се одобрява от някакъв ник във форум, си е твой проблем.
Но е доста досадно с години почти да нямаш пост, в който да не кълвеш "врага", въпреки внимателното ми избягване да контактувам с теб.
Толкова трудно ли е да не се занимаваш с мен?

# 617
Впрочем на мен ми светва червена лампа жената да я люлят така, че нищо да не знае за финансите на семейството, а мъжът да прави големите далавери. Така се копаят големи финансови дупки и се правят големи глупости.

# 618
Може да не следва никакъв модел, а да прави това, което работи в момента.

Впрочем предполагам, че е адски неприятно на една жена да й се създаде впечатление, че ще работи само леко и ако иска, но в един момент като стане криза, рязко да я пратят на тръстиката да издържа семейството, след като примерно са й загубили едни години да прави "уют".

Тоест хем да прави уют, хем да е готова в нисък старт да почне да вади значителни пари с добра работа.

Не разбира се..
Но той трябва да подбере жена с капацитета да го стори,е сега,ако се спре на кифла,която се плаши,че може да си повреди маникюра..Ами,със здраве да си я гледа:)
Но,Сирен,до всеки успял мъж,наистина стои по една качествена жена..
Ако видиш,че бизнесът му примерно се срива,или здравословно го закъса,тогава какво следва?
Изобщо не иде реч жената да стои в стартова позиция,а да има ресурса,ако се наложи, да управлява кораба дори и съвсен сама,за известен период,че инак всички се давят..

# 619
Капацитет е едно, реализиране е друго. Не може да вземеш правистка, тя 10 години да не практикува и да се успокояваш, че като излезе на пазара, веднага ще стане супер високоплатена от първия месец. А и ще е тегаво, ако дизайнът на кораба изисква жена-домакиня и изведнъж се окаже, че рязко трябва работеща жена и всичко, дето трябва домакиня да пипне, увисва.

Та има много нюанси до напълно непипващата кифла.

Щото в съседната тема ми обясняват как здрав и прав мъж без деца не мооожелооо да си вдигне доходите, а примерно домакиня на възраст с деца и задължения следва да скокне и да извади пари за целия семеен бит от първия ден.

# 620
Не, казахме, че не всеки здрав и прав мъж може да си вдигне тройно доходите. И това е факт, иначе само милионери щяха да са всички мъже.

# 621
Капацитет е едно, реализиране е друго. Не може да вземеш правистка, тя 10 години да не практикува и да се успокояваш, че като излезе на пазара, веднага ще стане супер високоплатена от първия месец. А и ще е тегаво, ако дизайнът на кораба изисква жена-домакиня и изведнъж се окаже, че рязко трябва работеща жена и всичко, дето трябва домакиня да пипне, увисва.

Та има много нюанси до напълно непипващата кифла.

Щото в съседната тема ми обясняват как здрав и прав мъж без деца не мооожелооо да си вдигне доходите, а примерно домакиня на възраст с деца и задължения следва да скокне и да извади пари за целия семеен бит от първия ден.
И понеже е завършила правистка,която няма стаж по специалността,не е способна на друга работа ли?
Това си е липса на капацитет от всякъде.

Виж,ако жената по принцип си търси професионална реализация,то е друго..
Аз говоря за това,да може в труден момент да му удари едно рамоза да може той да се изправи и отново да поеме кормилото..Дет се вика,ако трябва и миячка някъде ще поработи,срамна работа няма

# 622
  • Агент под прикритие
И понеже е завършила правистка,която няма стаж по специалността,не е способна на друга работа ли?
Това си е липса на капацитет от всякъде.

Виж,ако жената по принцип си търси професионална реализация,то е друго..
Аз говоря за това,да може в труден момент да му удари едно рамоза да може той да се изправи и отново да поеме кормилото..Дет се вика,ако трябва и миячка някъде ще поработи,срамна работа няма
Всичко това звучи много разумно, до момента, в който не видях моя прEятелка (в прекия смисъл на думата) да ми се оплаква, как била overqualified за дадена работа и не искали да я вземат поради тази причина. Е, какво да направи, няма как да изтриеш това нЯщо "Мениджър софтуерно развитие" (кой както го разбира, аз му викам senior developer) от трудовата си книжка... JoyJoyJoy
Иначе, дори да миеш чинии, не е под достойнството на човек.

# 623
Дет се вика,ако трябва и миячка някъде ще поработи,срамна работа няма

Иуу, ама това е супер гаден номер. Миличка, няма да работиш, аз ще те издържам...и миличката няма проф. развитие. И изведнъж - миличка, айде сега малко да миеш кенефи, че закъсахме за пари. Ми да беше поддържал нивото на жена си, да не става миячка. Това е пълна гадост.

Срамна работа няма, ама има силно неприятна такава, при това хем неприятна, хем нископлатена. Идиот е тоя мъж, дето оставя жена си да се деквалифицира до миячка.

# 624
Той и живота е гаден,и понякога мъжете умират,гадовете му с гадове..Хич не се съобразяват с обещанията които са дали на "миличката"..

Добре,ето хипотетична ситуация.
Мъжът заболява сериозно,и не само не е в състояние да подсигури всичко финанси за дома си,но и спестяванията заминават за лечението му.
Тогава "правистката" как следва да постъпи?
Да тропа с крачка,че ще работи само по специалността си,и макар да не намира позиция,да не не е склонна на компромис дори и в името на децата си?

# 625
Да не дава Господ такива изпитания на никого. Пък и защо говорим за тежки болести. Един обикновен развод стига, за да излезеш от релси и да трябва да се оправяш с всичко сама. Българските издръжки за дете не стигат за нищо.

# 626
Ами като за начало, дори да има деца, да не им посвети 10-20 години, като междувременно не гледа списания за перденца, ами чете правна литература или учи. Аз съм си стояла доста години у дома, но никога не съм приемала изцяло идеята, че ще съм десетилетия наред гледана, с пълно отвикване от специалността и способностите ми.

Мъжът ако има опасения, че няма да може да подсигурява, следва да държи жена си във форма, макар и не 100% да работи, не да се стига до миене на кенефи и някакви екстремни истории. И да не я лъже, че вечно ще е издържана, щото това става само с много големи застраховки плюс голямо наследство.

# 627
Да не дава Господ такива изпитания на никого. Пък и защо говорим за тежки болести. Един обикновен развод стига, за да излезеш от релси и да трябва да се оправяш с всичко сама. Българските издръжки за дете не стигат за нищо.
Защото .."В добро и в зло,в богатство и в бедност..."

Сирен,тук вече нещата си опират до самата жена.
Ако иска да се развива и да е в час с актуализациите в правото,никой не може да я спре..
Има жени,които завършват право,щото семейството ги е натиснало,а всъщност ги влекат дантелените перденца..

Инал,ако е видно,че нещата не са съвсем спокойни,жената сама би трябвало да има готовност да се включи,кво значи мъжът и да я държи във форма?
Тва да не е състезателен кон?

# 628
Интересно, примерно, Анита Мейзер, сега като излезе от затвора, вдовица, без образование, осъждана, какво ли ще работи...

# 629
Значи мъжът й да не я държи в неведение, да не я залъгва и да не си говорят красиви глупости за ролята на жената, домашното огнище и уюта, а изведнъж да се окаже грозна картинка.

Иначе доста жени биха се отказали от кариера, ако им предложат удобни условия.

Общи условия

Активация на акаунт