Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 203
  • 997
  •   1
Отговори
# 75
  • Куциндрел
Някои жени трябва да си попотрошат главите, за да започнат да имат самоуважение и достойнство. Не помагат нито личните примери, нито напоителните лекции.

Пълна луна, мисля, че си се пренавила. С толкова много ограничения да не вземе да постигнеш обратния ефект?

# 76
Напълно съм съгласна – проблемът не е от днес и днешните медии и клишетата им. Сега се рекламира образът на кифлата, за да може кифлата да се харесва на мъжете, преди се е рекламирал образът на домакинята, за да може домакинята да се харесва на мъжете. Не врат, ами шия. Това е днешният симптом на начин на мислене и манталитет от миналото. Не е нужно да се харесваш на мъжете или на баба Пенка, а на себе си. Тогава медийният образ на кифлата въобще няма да те интересува. Това възпитание трябва да се промени.
Именно.
Винаги са задавани някакви образи, в миналото дори са били съвсем ограничени, затова е било по-трудно. Или се вписваш в него, или не.
Сега са много по-разнообразни, дори е модерно да си различен. Затова смятам, че имаме късмет, че живеем във време, в което имаме избор.

# 77
Вече го писаха- за съжаление доста от свестните мъже изглеждат "смотани". Обаче взимаш готин и той се оказва не готин, а арогантен. Точно арогантните са ме научили да не ги понасям, направо да се гнуся. Някак по осмоза, като съм виждала как баба ми и майка ми са се погнусявали, като говорят за такива мъже.
И аз така. Може би и заради това не съм 'избирала' и 'попадала' на тези от най-гадния вид - пиещи, биещи и тем подобни нагълци.

# 78
'' А не правиш ли сметка, че и от жените не всяка "става"?
И сред тях има достатъчно безотговорни, пияници и каквито се сетиш.
Много едностранно гледаш на нещата. Тамън са си и от двете страни ''

Не се сърди, човече , забелязала съм, според мненията ти във форума, които съм чела , че според теб мъжете и жените са едва ли не еднакви. Аз не съм на същото мнение. Да така е, има жени алкохолички, наркоманки и играещи хазарт , но има ли жена пребила мъж до насиняване ? Има ли жена, която е изнасилила мъж, причинила разкъсвания и т.н ? И да има, сигурно са 1-2 случая. Колко мъже са изоставили децата си и колко жени са изоставили децата си?
Няма какво да се лъжем , не сме еднакви двата пола и това е. Иначе Бог, Вселената, Природата или Компютърната програма (кой в каквото вярва  Grinning) щеше да създаде само един пол.
И с това не искам да кажа, че жените са нещо по-несъвършено от мъжете, просто не сме еднакви - и като физика, и като психика.

# 79
Вече го писаха- за съжаление доста от свестните мъже изглеждат "смотани". Обаче взимаш готин и той се оказва не готин, а арогантен. Точно арогантните са ме научили да не ги понасям, направо да се гнуся. Някак по осмоза, като съм виждала как баба ми и майка ми са се погнусявали, като говорят за такива мъже.
И аз така. Може би и заради това не съм 'избирала' и 'попадала' на тези от най-гадния вид - пиещи, биещи и тем подобни нагълци.

Мда, и се познават по това, че пристъпват прекалено обиграно към жената. С увереност и нахаканост. А трябва да се търси тоя, дето е леко плах. Ясно защо- няма толкова опит, не приема нещата като игра, автентичен е.

# 80
Някои жени трябва да си попотрошат главите, за да започнат да имат самоуважение и достойнство. Не помагат нито личните примери, нито напоителните лекции.

Пълна луна, мисля, че си се пренавила. С толкова много ограничения да не вземе да постигнеш обратния ефект?
Колко, без плейстешън....Брех, колко много ограничения.
Ограничавам медии, да. Гледа се контролирано у нас - свалени филми .И на големия, и на малката, и за нас. Подбрани от мен и от баща им.
Аз познавам много хора, които нямат телевизори. Добре де, чак много не са, няколко.
Бояна, точно това е, медиите продават това, което се търси. Ама това, че 90% от Ганьовците търсят нещо си, значи ли че синът ми трябва и той да се взира там. Ми, не искам.

# 81
Sladka-rosichka, много мъже/татковци/ са подложени на психически тормоз от страна на жените, като оръжието е детето/децата, много са.

# 82
Брех, мъж, пребит и изнасилен от жена, ти да видиш как...  Laughing
На който маминка не го иска вкъщи с двете деца викаш - и му начуква на канчето - ти си си я избрал, ти ще я търпиш.....?
Хайде обърнете монетата и от другата страна ...

Последна редакция: пт, 28 окт 2016, 12:45 от Анонимен

# 83
Ами да , то това им остава на жените. Да използват детето като оръжие, което е доста тъжно.
Но пак сме прекалено уязвими спрямо мъжете.  Peace
Дори в държави като Германия и Австрия жените получават по-малко като заплащане в сравнение с мъжете и след раждането на 1-2 деца стават финансово зависими от мъжете си , а ако не са финансово зависими , то мъжът командва парада, защото печели повече. Прост факт.
Вървим по пътя на еманципацията, но не сме се еманципирали. Това ще стане само при равно заплащане, по-голяма финансова подкрепа на майките с малки деца, за да е минимален шанса някой тиранин да тормози жена си само защото носи парите и пишка и иска да се чувства велик.

# 84
Не се сърди, човече , забелязала съм, според мненията ти във форума, които съм чела , че според теб мъжете и жените са едва ли не еднакви. Аз не съм на същото мнение. Да така е, има жени алкохолички, наркоманки и играещи хазарт , но има ли жена пребила мъж до насиняване ? Има ли жена, която е изнасилила мъж, причинила разкъсвания и т.н ? И да има, сигурно са 1-2 случая. Колко мъже са изоставили децата си и колко жени са изоставили децата си?
Няма какво да се лъжем , не сме еднакви двата пола и това е. Иначе Бог, Вселената, Природата или Компютърната програма (кой в каквото вярва  Grinning) щеше да създаде само един пол.
И с това не искам да кажа, че жените са нещо по-несъвършено от мъжете, просто не сме еднакви - и като физика, и като психика.
Ами явно живеем на различни планети.
Това че по физиологични причини повечето жени не могат да набият мъжете си, не значи, че не упражняват насилие по друг начин, включително психическо. Но и физическо не бих казала, че липсва. Има сума ти случаи на отрязани мъжки пениси, застреляни, убити по друг начин. Има канали с документални филми по истински случаи, погледай някой ден.

Скрит текст:
Ето нещо от това лято и то по нашите земи.

От преди 4 г.

И още.

И т.н.

За по-леките никой и не разбира. Нали се сещаш, че е голям срам мъж да каже, че жена му го бие?

# 85
Аз мисля, че нещата ще се подобрят и фактор за това ще бъдат миграционните процеси. Хората пътуват, всеки има роднини в Европа вече, вижда се как живее т.нар. Бял свят и лека полека се взаимства от там по нещо, няма да стане обаче за десет или двайсе години, уви.
НСЧ - даваш пак единични случаи, а не гледаш статистическите данни. Да, увеличава се броят на агресивните жени. Е да де, ама се увеличава и броя на агресивните мъже. Процентно, така че това на този етап не значи нищо. Агресията се увеличава и при двата пола просто.

# 86
  • n/a
Не споделям пълното ограничаване откъм медии за
достатъчно добър подход. То е като държиш под по-
хлупак, в барокамера. Рано или късно ще надзърне
детето в тях и няма да е подготвено, няма да има
имунитет срещу гадориите от тях. Дозирано - да,
без прекаляване, с коментари.
Степента на изолация, която се получава в следст-
вие на ограничаване на едно или друго нещо, кое-
то имат другите (било като вещи, било като достъп)
определено е твърде висока. Поне за моята дъщеря
се оказва такава. Затова предпочитам да я съпътст-
вам в едно или друго нещо, отколкото да я държа
умишлено в ограничение.

# 87
Дълго стоях с пръсти над клавиатурата, преди да пиша, а това е нещо нехарактерно за мен.
Жена, а и мъж, се възпитават в самоуважение и достойнство от родители, които се обичат и уважават.
Възпитават се чрез поощрение, а не чрез наказание.
Възпитават се да ценят своите способности, да намират в себе си добри, а не лоши черти.
Всъщност все едно пиша, че водата е мокра.
Съгласна съм с мненията на Кака Сийка и Lady Brin като цяло.
И още нещо - при възпитанието няма малки и големи неща, всяко нещо е важно и за всяко нещо трябва да се реагира на момента.

# 88
Пълна луна, от това, което съм видяла смятам, че %-тът на психически тормоз при доста мъже въобще не съществува в никакви официални данни.
Колко са реалните и при жените, и при мъжете никой не знае. Но да се каже, че 98% от жените са бижу е преувеличено. И въпреки че съм жена не мога да не съм обективна.
И да уточня - не защитавам насилието в нито една посока, под нито една форма.

# 89
  • София
Аз мисля, че нещата ще се подобрят и фактор за това ще бъдат миграционните процеси. Хората пътуват, всеки има роднини в Европа вече, вижда се как живее т.нар. Бял свят и лека полека се взаимства от там по нещо, няма да стане обаче за десет или двайсе години, уви.

И в така нар. бял свят не липсват случаи на домашно насилие, женско подчинение и липса на самоуважение. Даже такива ексцесии, каквито се срещат там (Фритцл, напр) са непознати за патриархалното ни полу-ориенталско общество. А според статистиките, северняците бият жените си повече от арабите. Тук вероятно и алкохола си казва думата.

Пълна луна, от това, което съм видяла смятам, че %-тът на психически тормоз при доста мъже въобще не съществува в никакви официални данни.
Колко са реалните и при жените, и при мъжете никой не знае. Но да се каже, че 98% от жените са бижу е преувеличено. И въпреки че съм жена не мога да не съм обективна.
И да уточня - не защитавам насилието в нито една посока, под нито една форма.

От това, което аз виждам - мъжете много по-често са обект на психически тормоз, жесток системен тормоз и издевателства, каквито не съм виждала мъж да упражнява спрямо жена.

Общи условия

Активация на акаунт