Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 165
  • 997
  •   1
Отговори
# 210

Демонстрацията води до демонстрация в отговор- това ми е наблюдението през всичките години, в които съм учила и работила.
За мен, когато имаш самочувствие, не се налага да го демонстрираш и да парадираш с него.
Точно тези, които мачкат, са силно комплексирани и избиват комплексите с демонстрация на прекалено самочувствие.
Стига да са в позицията да го направят.

Нещо бъркаш нещата много.... Тези които мачкат, нямат грам самочувствие. Имат само комплекси. Да мачкаш някого, който йерархически е по-слаб от теб, не е нужно нито сила, нито мозък, нито себеуважение или достойнство.
А колкото до демонстрацията, самочувствието се вижда без демонстрации. И бърка в здравето на завистници.

# 211
  • София
Нещо бъркаш нещата много.... Тези които мачкат, нямат грам самочувствие. Имат само комплекси. Да мачкаш някого, който йерархически е по-слаб от теб, не е нужно нито сила, нито мозък, нито себеуважение или достойнство.
А колкото до демонстрацията, самочувствието се вижда без демонстрации. И бърка в здравето на завистници.
Знам, че тези, които мачкат, нямат самочувствие, а избиват комплекси.
Но и тези, които демонстрират самочувствие, са от същата порода. Просто нямат възможностите да мачкат.
Мисля си, че в училище може да си завиждат децата едно на друго, но учителите- на учащите, няма начин.
Що се отнася до знанията, разбира се.
И който е възпитаван във вярата, че е едва ли не, е гений недооценен, го чакат много разочарования.

# 212
Знам, че тези, които мачкат, нямат самочувствие, а избиват комплекси.
Но и тези, които демонстрират самочувствие, са от същата порода. Просто нямат възможностите да мачкат.
Мисля си, че в училище може да си завиждат децата едно на друго, но учителите- на учащите, няма начин.
Що се отнася до знанията, разбира се.
И който е възпитаван във вярата, че е едва ли не, е гений недооценен, го чакат много разочарования.

Тези които нямат самочувствие мразят хората които имат. Това не е нищо друго освен завист. И твоят пост го демонстрира.
Знаеш ли, мен не се ме стигали никакви разочарования. Нито децата ми, които са възпитавани в убеждението че са много специални и най-добрите. Не обичам да говоря за породи, но ако има такива, то хората със самочувствие са от породата на успешните в живота. Дори да не са го постигнали още своя успех, те подсъзнателно знаят че им е писан.

# 213
  • София
Тези които нямат самочувствие мразят хората които имат. Това не е нищо друго освен завист. И твоят пост го демонстрира.
Знаеш ли, мен не се ме стигали никакви разочарования. Нито децата ми, които са възпитавани в убеждението че са много специални и най-добрите. Не обичам да говоря за породи, но ако има такива, то хората със самочувствие са от породата на успешните в живота. Дори да не са го постигнали още своя успех, те подсъзнателно знаят че им е писан.
Не си ме разбрала.
Да имаш самочувствие и да демонстрираш самочувствие, са две абсолютно различни неща.
Всеки човек е  специален, защото няма друг като него в света, та да се гордее с това, е излишно.
А, дали някой е от породата на " най- добрите", се вижда от постиженията му, а не от внушенията в тази посока, насадени му от родителите.
Накратко- самочувствието трябва да има покритие и тогава не се налага да се демонстрира.

# 214
Не си ме разбрала.
Да имаш самочувствие и да демонстрираш самочувствие, са две абсолютно различни неща.
Всеки човек е  специален, защото няма друг като него в света, та да се гордее с това, е излишно.
А, дали някой е от породата на " най- добрите", се вижда от постиженията му, а не от внушенията в тази посока, насадени му от родителите.
Накратко- самочувствието трябва да има покритие и тогава не се налага да се демонстрира.

Много добре съм те разбрала. Всички тези които се дразнят от чуждо самочувствие парадират с това че то се демонстрирало. Ами няма как да има самочувствие без да се проявява по някакъв начин и без да бъде забелязвано.  Така че...то винаги се демонстрира- харесва ли ти или не.
От внушенията на родителите в детска възраст следват постиженията в по-късна.
Няма ненаградено самочувствие.
Не всеки човек е специален, така както не всеки е умен или красив. Има си личности и има сива тълпа.

п.с. Завистниците се дразнят от чуждо самочувствие без значение има ли постижение или не. Ако става дума за успял човек, ще бъде заклеймен с "надут пуяк". Всякак е зле. Абе не може да се мисли за нещо повече от сивата маса и това е.

Последна редакция: нд, 30 окт 2016, 23:56 от Pollux

# 215
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Не е ли малко грубо към невъзпитано дори, така да обобщаваш хората като сива маса?!? Всеки е специален по един или друг начин. Всеки човек притежава качества, доста често и изключителни такива. А и за мен нещо, което не притежавам е изключително, съответно човекът отсреща, който притежава това, което аз нямам (като личностни качества, не в смисъла на материално притежание) за мен е изключителен.

Тъпо и плоско е да парадираш с каквото и да е - в целият диапазон от простотия до интелект. Самият акт на навиране в очите на околните говори за наличието на дефицит другаде, който, когато не може да се запълни подобаващо, се компенсира с друго. Но просто е твърде очеизвадно, че нещо не е на място в съответната личност. Рядкост са балансираните хора, от които лъха спокойствие и увереност.

Peace

# 216
Рядкост са балансираните хора, от които лъха спокойствие и увереност.
Ако повечето, всички, са такива, какъв ли ще е светът?

# 217
Не е ли малко грубо към невъзпитано дори, така да обобщаваш хората като сива маса?!? Всеки е специален по един или друг начин. Всеки човек притежава качества, доста често и изключителни такива. А и за мен нещо, което не притежавам е изключително, съответно човекът отсреща, който притежава това, което аз нямам (като личностни качества, не в смисъла на материално притежание) за мен е изключителен.

Тъпо и плоско е да парадираш с каквото и да е - в целият диапазон от простотия до интелект. Самият акт на навиране в очите на околните говори за наличието на дефицит другаде, който, когато не може да се запълни подобаващо, се компенсира с друго. Но просто е твърде очеизвадно, че нещо не е на място в съответната личност. Рядкост са балансираните хора, от които лъха спокойствие и увереност.

Peace

"Меншинството е съвкупност от лица наделени с особени качества, а масата- ненаделени с нищо" (Хосе Ортега-и-Гасет)

"Масата е послушно стадо, което не е способно да живее без господар. Тя има такава жажда за подчинение, че инстинктивно се подчинява на всеки който се нарече неин властелин." (Зигмунд Фройд)

Както и да се криеш от истината, както и да я наричаш с други имена, тя от това не се променя.
Глупаво и наивно е да смяташ, че лидерът е също толкова изключителен,  като и онзи, който го слуша и му се подчинява.

# 218
  • Пловдив
Не е ли малко грубо към невъзпитано дори, така да обобщаваш хората като сива маса?!?
Peace
Ааа, ама възпитано ти спести тоя път, че са също гърбави, бедни и болни!  Sunglasses

Цитат на: Pollux
... децата ми, които са възпитавани в убеждението че са много специални и най-добрите.
...
От внушенията на родителите в детска възраст следват постиженията в по-късна.
Няма ненаградено самочувствие.
`Земе се окаже, че не са специални и най-добрите (при децата на Полукс, разбира се, това не е възможно, говоря общо), но дори тогава внушенията на родителите ще им помогнат да станат такива, няма начин. Wink
И аз познавам един-двама такива, дето са съвършени и ако някой каже нещо лошо за тях, то е от завист (за прекрасната им външност, уменията им, интелекта им, хубавото им семейство и прочие), ама такова арогантно нещо като тук рядко се среща.
Пишело като студент... личи си, все още пише така - все пак студентите не са нещо оригинално, в края на краищата, и те са сива маса като всички нас, простосмъртните, съответно пишат сиви клишета като тея, които четем тук от авторката.
И в една друга тема ми беше направила впечатление извън сивата маса - точно със зора да покаже на въпросната маса самочувствие и непукизъм. Тя тогава и самата тема беше лекичко идиотска, но това не пречи.

# 219
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Peace

"Меншинството е съвкупност от лица наделени с особени качества, а масата- ненаделени с нищо" (Хосе Ортега-и-Гасет)

"Масата е послушно стадо, което не е способно да живее без господар. Тя има такава жажда за подчинение, че инстинктивно се подчинява на всеки който се нарече неин властелин." (Зигмунд Фройд)

Както и да се криеш от истината, както и да я наричаш с други имена, тя от това не се променя.
Глупаво и наивно е да смяташ, че лидерът е също толкова изключителен,  като и онзи, който го слуша и му се подчинява.
А я сега си представи, ако го няма сивият индивид от масата, лидерът кого ще управлява?!? Как ще стане лидер, ако няма на какво?!?

Нещата се двустранни, както и да ги облечеш във фрази на други хора, станали известни и уважавани по някакъв начин. Peace

Магдена, искрено се забавлявам на изкусният ти начин на изразяване!!! Съвсем искрено го казвам/пиша. Харесвам хора с усет за сарказъм Wink

# 220
  • Бургас
Сега виждам темата. Честно казано и на мен ми идеше да пусна такава след абсурдните примери на тотална липса на самоуважение сред някои жени в този форум. Мислила съм много защо се получава така при някои хора /не само жени/ и нямам отговор. Аз мисля, че е по-скоро до човек и личностни качества. Понякога и семейната среда може да ти е червена лампа какво трябва да /не/ търсиш в партньора си и какво да не търпиш. Даже си мисля, че жени, израснали в кофти семейства, са по-склонни да се пазят и да не търпят идиоти, защото вече са събрали тази попара благодарение на родителите си. И пак това не е гаранция, защото някои попиват лошия модел на поведение.
Ще се постарая да говоря и обяснявам от ранна възраст на детето си кое е неприемливо и към кои неща трябва да сме безкомпромисни. Не искам да стане жертва на някой емоционален потисник.

# 221
Ще ви разкажа при мен понеже сигурно сте чели и моите теми. Израстнала в малък град, семейството ми никога не е било сплотено, баща ми и майка ми са имали много скандали. Преди да се родя мама го е и напуснала, напук на всички тогавашни норми. След време се събрали и ето ме мен... Когато бях в 8клас тя отново искаше да се разделят, но аз я помолих да не го прави... Цялото си възпитание дължа на нея. Никога не сме водили някакви разговори какво е нормално в отношенията и какво не. Но пък израснах с идеята, че не е нормално да има постоянни скандали или бой. Когато първото ми гадже ми удари шамар не го осъзнах... Но след няколко случаи последва раздяла и се усетих, че сякаш съм била толгова погълната от тази връзка и изобщо не съм осъзнавала какво правя.
Сега за бившия ми съпруг - винаги съм знаела, че няма да простя и изневеря. Е, може би ако е било нещо мимолетно и човека се разкайва бих помислила повече, но разни такива връзки и унижения няма как. Никой от близките и приятелите ми не ме подкрепяше за развода, дори ми казваха да изчакам, да помисля, да му дам шанс ( какъвто той не искаше )... Решението си взех окончателно след като  се бях виждала и с друг мъж, не че нещо излезе, но ми отвори очите, че все още има мъже, които знаят как да се държат с една жена. Осъзнах, че заслужавам внимание, любов, грижи и някой да си освибождава времето за да е с мен. А не да слушам само обвинения и оправдания.
Дано повечето момичета и жени да осъзнаят същото и да не се примиряват с такива "индивиди".

# 222
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н

# 223
Виолет, точно така се създават жертвите.. Rolling Eyes
П.С - и да се омъжи за първият срещнат, който й изглежда добър..и после да го слуша и търпи цял живот.. ooooh!

# 224
  • Бургас
Ако имам дъщеря, след 12 годишна възраст бих говорила с нея за бъдещия и партньор. Мисля, че момичето трябва да се омъжи девствено и ще и помогна да разбере, че трябва да пази честта си и да няма безразборни полови отношения. Ще я науча, че мъжът трябва да е възпитан, с добро сърце, да се грижи за нея и да бъде мил. Съветите ми към нея ще бъдат да бъде добра домакиня, да е мила и кротка, да работи, да е честна, да вярва в Бог, да се гордее със себе си, да поддържа външния си вид и хигиена, да учи през целия си живот, да обича и уважава хората до себе си и т.н
По-добре пропусни този разговор  Crazy Laughing

Общи условия

Активация на акаунт