Как се възпитава жена в самоуважение и достойнство?

• 72 008
  • 997
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Да, работата не трябва да е самоцел.

# 646
  • Наблизо
И за мен са изключения,а майка ти е от поколението "развод не може".И аз имам такива примери,даже на много близки - след сватбата жената спира да работи и си гледа децата.Мъжът много успеен в професията си и високо платен дори и през соца,че и с връзки.Само където успеха му се усладил и постоянно си имал любовници.Жената си търпи и го чака да се прибера,защото така трябва а и няма как да го напусне нито къде да иде.
Затова казах съвременни жени - аз такива неща не бих търпяла изобщо,затова и не се оставям зависима,но и не на всяка цена.Мисля,че вече си постлах да не е така.

# 647
Да, ама доходите за издръжка на цяло домакинство с деца не са "нормални", а ако трябва 1 човек да ги изкара, са високи до амбициозно високи.
Тънък момент..
За това другата мантра,която му набивам,е да създава толкова деца,колкото може да подсигури(не само материално,но и с време и отдаденост),а не "колко му душа сака"...
И обяснявам,че тези неща са от първостепенна важност,и следва да бъдат обсъдени отрано,а не щото ги е натиснал нагона и му се е усладил кревата,да взема прибързани решения.Ако той иска едно дете,а тя мечтае за многодетно семейство,редно е това да бъде изяснено предварително,не после да се изнудват емоционално или със трикове от сорта  "опа,станала беля"...  

И за мен са изключения,а майка ти е от поколението "развод не може".И аз имам такива примери,даже на много близки - след сватбата жената спира да работи и си гледа децата.Мъжът много успеен в професията си и високо платен дори и през соца,че и с връзки.Само където успеха му се усладил и постоянно си имал любовници.Жената си търпи и го чака да се прибера,защото така трябва а и няма как да го напусне нито къде да иде.
Затова казах съвременни жени - аз такива неща не бих търпяла изобщо,затова и не се оставям зависима,но и не на всяка цена.Мисля,че вече си постлах да не е така.

Глупавите жени остават в пълна зависимост..Ако е оправен един човек,ще се справи с трудностите..

Комшията е автомонтьор.Цял живот в масло и грес,но любовниците ги сменяше по-често от дрехите си..Пък никъв високоплатен и успешен индивид не е...Тенекеджия..

# 648
Ние май много наблягаме на частта, свързана с взаимоотношенията с мъжете, темата е за самоуважението и достойнсвото.
Например, бих се гордяла с дъщеря си ако си взима изпитите с учене, а не преписвайки или пък заради къса поличка, с която е отишла нарочно. Ако зашие един шамар на шефа си ако той я опипа по задника, ако заяви, че няма да прави кафе в офиса за някой клиент, просто щото е жена, а другите колеги мъже.
Ако съседката изкоментира колко е разхвърляно у тях, да не чувства вина, сякаш това е по нейна вина.
Ще се гордея ако може да смени сама гумата на колата си, въпреки че винаги е имало кой.
Ей такива неща, дребни.

# 649
Аз пък знам за случаи за жена, попаднала във фамилия, която смята, че жената НЕ трябва да работи. Да, ама на нея й се работи и се опитва да пробие...изненада - фамилията я саботира (буквално имат връзки и се обаждат да я уволняват). Накрая й казали - ти не разбра ли, че няма да работиш...та всякакви случаи има.

Обаче пак стигаме до конкретния въпрос, на който в ента поредна тема няма отговор: дали работещата жена печели достатъчно, та да замени мъжа си и да покрива всички семейни разходи без помощ. Или работи по-скоро символично...
Е,не...тва си е психарско..
Да не говорим,че подобни неща,се изясняват преди брака,а не след,и ако няма единомислие или постигане на компромис,относно моделите,всеки да си хваща пътя.Кво има да се тормозят в борби за надмощие?
Пък и..В днешно време не е ли по-лесно?
Всичко може да се опише в предбрачен договор и при неустойка да следва съответната компенсация..Simple Smile

# 650
To преди брака много неща могат да се изяснят, ама след това да започне бавна, неусетна и неумолима преса и пак да ти накривят пътя. Човек не е толкова силен, колкото си мисли. А за някои неща направо не му се вярва, че могат да се случат реално, но те пък се случват. И колкото и жената да се мисли за силна и устойчива, пак могат да я смачкат.

И пак опираме до въпроса за парите - наистина ли жената е толкова независима, че във всеки момент да избяга с 200 и стандартът й да не мръдне и сантиметър надолу. Щото ако не може, си наляга парцалите и какво ти самоуважение на гол г§з.

# 651
Много важно е какъв гръб и база има жена, която е поставена в условия като описаните. Те ще й дадат силата, ако й се наложи.

Последна редакция: ср, 17 апр 2019, 18:35 от Iza_

# 652
Ох, то все жената трябва да се справя. И да лавира и комбинира как хем да задоволи критерия за домакиня, хем и да е във форма с адекватни доходи...и какво става, ако той е много омайващ и настоятелен Тя да не работи? Има и такива случаи. Може и до натиск да се стигне.
Промени някои дреболии и може спокойно да го каже мъж.
И да лавира и комбинира как хем да задоволи критерия за свестен мъж, който участва наравно в домакинството, хем и да осигурява основната издръжка на семейството...и какво става, ако тя е много омайваща и безпомощна
Тя милата искала да работи, ама за нея работа все не се намира, местата за принцеси са кът

# 653
Много важно е какъв гръб и база има жена, която е поставена в условия като описаните. Те ще й дадат силата, ако й се наложи.

Това е основна предпоставка, далеч не единствената, разбира се. Предполага се, че наличието на гръб и база са също част от възпитанието години преди ситуацията. Свят шарен обаче, не всеки има гръб, или база, не всеки дори с гръб или база има възможност и сили, ситуации и обстоятелства всякакви.

# 654

Това е основна предпоставка, далеч не единствената, разбира се. Предполага се, че наличието на гръб и база са също част от възпитанието години преди ситуацията. Свят шарен обаче, не всеки има гръб, или база, не всеки дори с гръб или база има възможност и сили, ситуации и обстоятелства всякакви.
Разбира се, но където ги няма другите неща, те са от огромна полза Simple Smile

# 655

И пак опираме до въпроса за парите - наистина ли жената е толкова независима, че във всеки момент да избяга с 200 и стандартът й да не мръдне и сантиметър надолу. Щото ако не може, си наляга парцалите и какво ти самоуважение на гол г§з.
Е, това са двете крайности, а има и разни варианти по средата. Например ние с мъжа ми купихме къща, отдалечена от работните ни места, значи две коли, деца училища, градина, скъпа поддръжка на двор, покриви, скъпо отопление ннкаквотоа пелети, каквото се сетиш. Но това е така, защото сме двама.
Ако съм сама с децата - малък апартамент в града, близо до училище и градина, работата ми е подходяща за водене, взимане  на децата, мога и без кола, която си е бирник, мога доста неща да огранича и да се справя без съпружието.
Той също може без мен, дори би задържал къщата.
Много хора са в същото положение, просто не искат до променят нещата, не им е проблема, че не могат сами да се справят.

# 656
Да де, за това говоря - жената уж независима, но без мъжа яко ще свие стандарта, до леко мизеруване. Никакъв междинен момент не е това, а си е точно "взимам пари, но не мога с тях да поддържам семейния стандарт."

# 657
Да де, за това говоря - жената уж независима, но без мъжа яко ще свие стандарта, до леко мизеруване. Никакъв междинен момент не е това, а си е точно "взимам пари, но не мога с тях да поддържам семейния стандарт."
Ако това, което ти "виждаш" е така, в моята среда жените нямат нужда от провайдър да поддържат стандарт, който им съответства.
В доста случаи дори жени сериозно са си повишили стандарта, освободили си от ненужен товар, с който е трябвало да се съобразяват.

# 658
  • София
Ами ако цени стандарта повече от душевния си мир - да си стои при мъжленцето, тъкмо са се намерили.
Ако е такъв мързел, че не може да се справи известно време сама с прическа, маникюр и готвене (давам пример за разходи, които могат да се избегнат), макар да не е свикнала - няма защо да се оплаква. А понякога като си на зор - се амбицираш и дърпаш напред.
Ако средата на мъжа ти има стандарти, защо са ти извън тази среда? Но за такава промяна трябват...топки, макар и преносни

# 659
Моите критерии за стандарт на живот не включват лъскавини, а по-скоро "скрито потребление". Потребяваш обикновени, не лъскави неща, но от тях само най-качествените варианти, а те са скъпи. Въобще не говоря за грим, прически, чантички и екскурзии, а за добра храна, спокойствие, подсигуряване, образование, възможности за децата. В сравнение с тия неща типично кифленският "стандарт" са дребни джобни.

Общи условия

Активация на акаунт