Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 688
  • 742
  •   1
Отговори
# 510
Ама Джони, Аря и Джон не са сестра / брат на Церсей. Тя има двама по-малки братя и пророчеството би трябвало да е за тях. Ако обхваща всички по-малки братя или сестри във Вестерос ще е доста безмислено - почти всички са такива на някого Grinning

# 511
E, как да няма Баратеон? Нали Джендри ще се завръща?

# 512
Книгата не можах да я прочета, даже и пет страници не можах да мина. Изобщо не ми допада.
За сметка на това сериала за мен е страхотен. Може би, защото не сравнявам с книгата Smiley

# 513
  • Вестерос
Taka това за Джайм докато вървяха по книгите. Говорим като цяло външно, за характери масата са различен тип от книжните. Неслучайно във фб и не само там са прекръстили екранните Джайм и Церсей на Лари и Керъл, за да се прави разлика Grinning

Джендри е копеле.

Руми, само губиш. Това тук ако ти се струва интересно, там е 100 пъти по- разгърнато, с повече герои, истории, линии и много логика Simple Smile Естествено всеки си решава сам за себе си. Познавам такива , които са решени да ги прочетат след края на сериала.

# 514
Ама Джони, Аря и Джон не са сестра / брат на Церсей. Тя има двама по-малки братя и пророчеството би трябвало да е за тях. Ако обхваща всички по-малки братя или сестри във Вестерос ще е доста безмислено - почти всички са такива на някого Grinning

пурпуетка валонкарът не е брат/сестра само на Церсей, а изобщо. Точно в това е смисълът, че тези предскзания, са ужасно мъгливи и могат са всекиго - например за Станис но също и за Джон (по-малък брат на Роб). Аря пъ ке по-малак сестра на Санса.

също така другото предсказание бе "царица ще си докато дойде друга по-млад от теб" коя е другата царица - Марждери, Денерис, Санса или някоя друга? Предсказанието став за всякоя.

ще използвам едно образно сравнение от една книга на Робин Хоб. там един герой казавше, че вижда във видение, ножица, игла и пареч плат. когато след двадесет години погледне назад във времето и види види готовия кафтан, си казва "ама да бе, то всичко бе ясно". но към онзи момент на предсказанието, то е много мъгляво.

Мелисандра видя  пристанището  на Мийрин, но го разтълкува в смисъл, че е Източен СТраж. - ето ти още едно мъгляво тълкувание. И така и така можеш да го въртиш.

# 515
  • Вестерос
Джон е по-малък брат на Егон, не на Роб, Бран е по-малкия на Роб Wink

# 516
 Тифани!  Спиш! Пурпулетка по-горе каза, че не е чела всичик книги!
въпросът бе да й се обясни образно, не издавай сюжета, че сега ще започанатпъров въпроси кой е Егон, а посел коментари защо пишем неща от книгите. Сравнил съм с Роб, защото във филма Роб е представен за брат на Джон (поне в началото) и пурпулетак може да ми разбере примера.

# 517
  • Вестерос
Джони, в сериала го дадоха.

# 518
Повечето неща на екран ги слагат с някаква цел. В много редки случай нещо е там случайно. Тази сцена може и да е намек, а може и да е ебавка с привърженицеите на тая теория.
Очаквам и сцента с Нимерия да е просто пълнеж и сложена е така за кеф на тези които го искаха. Не, че няма да е яко, но не е съществено.
Кинжала също го показаха пак, може и да го видим до края на сезона Simple Smile

Джони няма смисъл да споменваш герои от книгата които ги няма в сериала. Всички се чудим от къде ще извади 1000 кораба. Ама ей на извади ги. Няма да обяснят.  Сюжета го изисква, тярба да има нов антигерой и нещо което да се противопостави на Денерис, иначе Церсей сама е обречена. 

А под валонкар се има  предвид лично нейн по-малък брат. А не всеки такъв във Вестерос.
И точно щото тя си мисли, че това е Тирион, ще е обратното и Джаим ще я убие.
Относто предсказанието с по младата кралица. Точно в думите се крие смисъла. Церсей мислеше, че това е Марджери. Но, ще е Денерис. "Кралица ще си докато..." Церсей е кралица от скоро, преди тва не беше с пълни права... Simple Smile

# 519
 Какво са дали? Егон? доколкото си споням го прескочиха?  Варис направо заведе Тирион при Дани.
Дадоха, че Джон е Тарг, ама май не са дали, че има друг брат, който е жив? newsm78

Балерионе, ще съм ти много благодарен, да ми покажеш цитат (може на спойлер), откъде разбра, че валонкар е лично нейн брат. това че Церсей си мисли така, въобще не значи че е вярно.

# 520
  • Разпиляна във въображението
То пък оставаше външно актьорите да си приличат.  Laughing

# 521
  • Вестерос
Егон тук си е мъртъв , но това не променя, че Джон му е по-малък брат!

# 522
Джони, не е нужно да си чел всички книги от кора до кора, за да си запознат с родословното дърво, което ползват в сериала Wink Така че, да, знам кой е Егон Wink (И митологията ми е под ръка и си чета от там кой какъв е, от къде е и т.н.)
Обясних ти и моето тълкувание защо пророчеството е за лично неин брат (на Церсей). Ако е за който и да било по-малък брат/сестра това обхваща почти всички във Вестерос и няма никакъв съспенс в тази работа. Просто се обезмисля.

# 523
Ама направо нищо не ви разбирам от последната страница Mr. Green
Тифани, благодаря, може да си права, но на този етап не възнамерявам да се опитвам наново да ги чета. Наистина, след време, когато избледнее сериала, може и да пробвам пак Hug

# 524
Балерионе, все още не съм чул доказатлество, че валонкарът се отнася специално до по-малкият брат на Церсей., а не е всеки по-малък брат/ по-малка сестра по-принцип, просто Церсей се вкопчва в образа на Тирион.
Като и съм любопитен как определихте пола на валонкара.*

идеята на което и да е пророчестав е да е максимално мъгляво, така, че просто да може да се напасен към всеки човек и всяка ситуация. Ако пророциет правят точни пророчества от типа "утре ще умреш" има голяма вероятност да сбъркат, но ако направят предсказание от типа "ще умерш през еснета", без да ти казав през коя есен - тази, другата, по-другата.....все ще се уцели една есен перз която да умреш-.

който е ходил по врачки знае как работят.  Който е чел повеко пророчества във  фентъзито - също. четете предсказанията на Мартин - "сиво момиче на кон" - за колко хора може да бъде това! мелисандра даде точно определено име и оплеска нещата, защото  пророчествата не работят с имена и точно данни.!

*пурпулетке то съспенсе е именно в това, че на практика близо половината население на Вестерос мога да бъдат Валонкари, и докато Ц.си мисли за Тирион да я издебен да я удуши да речем Джон или да я клънце Аря....ето това е съспенса, че не знаеш кой е.

Последна редакция: вт, 18 юли 2017, 14:12 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт