Game of Thrones Teмa 25 - "He brings the storm."

• 82 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Deziderata, благодаря. Верно, че той беше. А чак пък да не мога да спя. Просто се присещам от време на време за разни отдавна прочетени моменти и ми бягат имената, връзките, местата. Нека да си върви сериала малко по-различно от книгите, аз проблеми нямам с това. Simple Smile Пък и както подмени невестата на Рамзи, за която Болтъните лъжеха, че била Аря със Санса. Нищо чудно и книжния Куентин да подменят с някой от живите в сериала. То сега ще има да и искат ръката... и драконите от всички страни.

# 676
не за всеки. за половината.
разбирам ги хората - пари са нямали. но пък при някои актори,  толкова са се отдалечили от литературниет им образи че не е истина. Едни лещи не можаха да намерят на Денерис?
виж - Джофри бе бриянтно попадение, Тивин също ими Марджери, но Кейтлин или Мелисандра?
ти като не си чела книгите, нямаш високи очаквания, обаче аз имах. като ще се прави филм по книга обичам всичок да е точно.
Ако екранизация на книга се правеше 1:1 с литературата, нямаше да има и един властелински фен, който да харесва филмите. Но всички болни фенове на Толкин, които познавам, си харесват и филмите Wink А познавам доста такива... Литературата е едно, киното и телевизията са нещо коренно различно.
И бъркаш - имам високи очаквания към сериала, независимо че не съм прочела всички книги.

# 677
 1 вият филм  за Толкин е почти еднотипен с книгата. Сега само дето се появява Лив Тайлър вместо Гролфиндел, ам как иначе да се отдели място за любовната исторя на АРвен-Арагорн. Вторият и Третият филм вече  от трилогията са с значими разлики. Третият филм рядко го гледам, доста е наблегнато на баталните сцени, нещо което не е така в Книгата.
Хобът пък е пълан изцепка, товае детска книга, а филма е нещо средно между Рамбо и Терминатор. Много усилия ми костваше да гледам третата част и се оказа, че съм сбъркал. Ето ти филми които са ако не едно близък с оригинал  -Време Разделно. А ако гледаш Мъртвата зона, освен името няма абослютно нищо общо. като ще се праив нещо, може да не е точно същото, но държа приликите да са повече от разликите а със всеки следващ сезон на ИГра на Тронове става обратното - разликите се увеличават. А не би трябвало да е така, нали знаят края. да натиснат Мартин да им каже какво пише във Ветровете!

ОТделно - имат 11 готови глави от ветровете Теон, Ерон, Баристан 1, Баристан 2....не разбирам защо не използваха този "суров" материал, а тотално решиха да променят всичко.

*аз познавам много фенове на Властелина,  и Хобит които опищяха света от разликите.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 16:27 от Джон Сняг

# 678
  • Вестерос
Хобитът е разочарование и за мен. Интересни неща от книгата ги нямаше и бяха натворили едни....

# 679
Да така е.
Скрит текст:
можеше да е по-комплициран
За Бьорн нможеше да има много повече и да не е такъв дзвер.
В оригинал Гандалф въобещ не е някакъв велик маг, а едва ли не най обикновен фокусник който метка
 който огън и  умее да говори с животни, както и с корема си.
Аркен въобще няма чак такива свойства като Пръстена - той просто е символика на Власт, а Торин никога не е бил добър човек. Отделно тежкият живот и вкопчването му в една мечта го превръщат донякъдев аналог на Визерис, но накрая героите си прощават злите думи, защото това е приказка.
Тук трябваше да видим как Аркен го покварява. и в същото време - колко е героичен.
А Идеята любов между джудже и елф, която да ни подготви за Властелинът и Леголас в стил "Рамбо" нямам думи. половината от ролиет можеха да ги окълцат, защото  бяха трсени роли за определени личности, а не личностите - за ролите.
Всичко можеше да се събеер в един филм и никой нямаше да усети.
И нямаше нужда драконът да си играе на гоненица с джджетата, за да не ги изкарат разбойници

В холивуд напоследък всичко е една мисъл - да съберем всички на едно място и да направим батална сцена.
В този смисъл изненадан съм, че "Троновете" не се развиват по този сценарий, явно няма пари за яки батални сцени кто при "Викингите"

# 680
Джони, приеми че екипът от сценаристи и продуценти на Троновете е преценил, че ако екранизират книгите 1:1 няма да се получи добър сценарий. В крайна сметка те работят заедно с Мартин, така че решението им явно почива на някаква логика.
Имайки предвид, че Мартин изостава много с книгите, няма никаква логика да продължават по текстовете му. Колко хора ще си купят книгите, след като вече са видяли 1:1 какво става в сериала? Затова изказах личното ми предположение, че тъй като са заявили че книгите и сериала ще свършат по един и също начин, последната книга ще излезе около последния сезон (малко преди това или едновременно). За да има пик на интереса и хората хем да си купят книгата, хем да гледат сериала. Намесени са ужасно много пари.
Във Властелина има цели реплики, които са разменени и приписани на коренно различни герои и други подобни промени на историята за написване на сценарий и това Питър Джаксън го е обяснявал многократно, ако не си гледал - има страхотни негови интервюта, в които разказва за процеса на писане на сценария. Хобит изобщо не съм коментирала. Фен на Властелина, недоволен от трилогията по Властелина не познавам.

# 681
  • Вестерос
Великанът с бродниците не е Вун Вун, той бе прострелян в дясното око, а не в лявото. На заден план се виждали още 2 великана.

# 682
  • Варна
Имало изрязана реплика от видението на Хрътката.
В епизода казва:
Цитат
Ice…a wall of ice. The Wall. It’s where the Wall meets…the sea. There’s a castle there. There’s a mountain. Looks like an arrowhead. The dead are marching past. Thousands of them.
В сценария първаночално е било:
Цитат
It’s where the Wall meets the sea. The waves are frozen...there’s a castle there.
Предполага се , че е изрязано защото е спойлер.

П.П. СПАМ
 Ужасни емотикони.. Направо ще ме откажат да ги използвам. Само това ми е любимо: Trollface

# 683
  • София
хубаво де, въпросът остава - как може да пее толкоз еднотипни мелодии? като се има предвид че Песен за Огън и Лед  се разправя за дракони, като чух мелодията, бях сигурен, че ще чуя "I see Fire" и Смог  дракона ще допълзи и той

Тази му е най-известната:

Хора, всичко чета, но не мога да ви смогна на темпото, страхотни сте! Тъй като нямам какво да добавя, само искам да споделя, че с тази песен Ед Шийрън стана известен в България, иначе отдавна си прави готини неща, познати навън. И понеже ми е много любим, споделям ви две по-малко познати, мисля, негови песни:

1. https://www.youtube.com/watch?v=XIJHg1XWR7o

2. https://www.youtube.com/watch?v=bvoA7fCOmf8

InnocentInnocentInnocent

# 684
  • Вестерос
Не бяхме ли обсъждали нещо за водата, че Другите не могат да виреят, не помня.

# 685
  • Варна
Тиф, Хексе... много добри вметки давате. Точно се замислих върху видението на Хрътката и още му се чудя. Сякаш вижда Източен страж. Ако дойде достатъчно люта зима и водите около замъка замръзнат, тия биха могли и по лед да заобиколят вала. Ще видим...

http://oyster.ignimgs.com/wordpress/stg.ign.com/2017/07/Game-of- … nes-Eastwatch.jpg

# 686
  • Вестерос
Точно , че водата ще замръзне и така ще минат сигурно. А планина дали не е за брат му Grinning ?

# 687
 Планината от лед  е Валът
пурпулетке, той в последните сезони Мартин почти не участва. (или участва с по един епизод)
а по отношение на това, че не познаваш фенове на Властелинът недоволни от филма - беден ти е кръгозорът.
Аз познавам много фенове, има и доволни има недоволни, свят шарен.

Тиф, то това е интересно. Може ли да замръзне водата около Стража или я пази магия?
Другата Версия бе, че Ще навали толкова сняг, че ще затрупа Стража и Другите ще мината отгоре
и разбира се да не забравяме възможността Валът да се срути.

Последна редакция: ср, 19 юли 2017, 20:40 от Джон Сняг

# 688
  • Варна
Точно , че водата ще замръзне и така ще минат сигурно. А планина дали не е за брат му Grinning ?
Не, не .. точно след това май дадоха същата крепост - Източен страж, тънка висока кула.
Човекът вижда всичко съвсем буквално.

# 689
  • Варна
Планината от лед  е Валът
пурпулетке, той в последните сезони Мартин почти не участва. (или участва с по един епизод)
а по отношение на това, че не познаваш фенове на Властелинът недоволни от филма - беден ти е кръгозорът.
Аз познавам много фенове, има и доволни има недоволни, свят шарен.

Тиф, то това е интересно. Може ли да замръзне водата около Стража или я пази магия?
Другата Версия бе, че Ще навали толкова сняг, че ще затрупа Стража и Другите ще мината отгоре
и разбира се да не забравяме възможността Валът да се срути.

Представяш ли като сцена как би изглеждало това срутване, че да остави без дъх и без критики капризните зрители. Те за едно куче с големината на пони бюджет нямат, Валът ще ми срутват. Шегувам се разбира се. Да си го измислят там, само хубав край да ми предложат. Иначе в книгите имаше на доста места споменаван някъв Рог, който уж го срутвал, ама не помня къде е скрит или кой го пазеше тоя рог.
За Толкин, за Междузвездни войни, за Троновете също и други подобни продукции, не спорете наистина. Всеки си е прав, толкова обширни и мащабни (хиляди епохи, хиляди раси, хиляди събития, военни и/или политически стратегии, главни или второстепенни роли, лични драми, сума ти материал обхващат, че са си направо като съвсем отделни светове и галактики) са творбите както като литературни така и като сценични, че няма смисъл. Аз поне съм се убедила с времето. Винаги ще се намери някой, на когото и една хилядна от цялото да не успее да го зарадва, както и такъв, на когото на 100% да му хареса абсолютно всичко. Дискутирайте си с кеф, аз между другото доста полезни неща изчетох от всички ви, дори и да не съм била съгласна изцяло с всяко едно мнение. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт