Банята - 27-ма тема

• 130 023
  • 796
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря - доста се измъчихме, защото ремонтирахме цял етаж и правихме баня в помещение, където досега нямаше такава изобщо. На мен това ми е първи ремонт в живота, мъжът ми също нищо не разбира. Та учихме в движение. Имате ли идея дали могат да се боядисат плочки и ако да, как става номера? Подови плочки.

Kruhan в темата „Да преправим старите мебели с любов” беше показала снимки на банята си с боядисани плочки, но на стените. Със специална боя за плочки го прави. За под не знам колко ще е издържливо. Там се обсъждаха разни такива идеи. Най-добре там да питаш.

# 226
# 227
Много хубава баня, просторна и с прозорец!
Да не стане хлъзгаво с тази боя по пода?

# 228
  • Под Сините камъни
Да със специална боя за плочки е.Мисля че пода им не беше боядисан само стените.

# 229
Добро утро! Включвам се само да кажа, че вчера на черния петък имаше различни оферти на всякакви смесители и душуве на Grohe и Hansgrohe в немския амазон, цените бяха много разумни. Съжалявам, че вчера пропуснах да пиша, но на черен петък така или иначе промоциите обикалят всичките Амазони, а и се повтарят, така че съм сигурна, че ще изскочи пак офертата. Също непрекъснато има смесители и душове в Warehouse deals.

# 230
  • В полите на Витоша :)
Да споделя, красиви и сигурно струват мама и тати:

Дали ще се намери майстор, който да направи преливането на двата вида почки  newsm78

Скрит текст:

На мен ли така ми се струва, или няма врата тази тоалетна? Цветът на тъмните плочки е уникален!

# 231
Здравейте, ще се радвам да споделите мнението си или личен опит по следния въпрос: може ли според вас в тоалетна с размери 80 см на 172 см да се събере мивка? Вратата е 70 см и се отваря навътре (обръщането ще доведе до колизия с друга врата).

Благодаря  Grinning

# 232
  • Варна
Здравейте, ще се радвам да споделите мнението си или личен опит по следния въпрос: може ли според вас в тоалетна с размери 80 см на 172 см да се събере мивка? Вратата е 70 см и се отваря навътре (обръщането ще доведе до колизия с друга врата).

Благодаря  Grinning

Според мен може с малка мивка

Или с това Simple Smile

Или с ъглов моноблок

Последна редакция: чт, 17 ное 2016, 15:31 от Doris

# 233
И аз се чудя за нещо като първото (третото е за по-широко помещение според мен, а второто направо не си го представям как се ползва на практика, къде заставаш), обаче се чудя като се сложи мини мивка с дълбочина, да речем, 25-27 см, ще останат малко над 50 см - няма ли да е тясно, като проход към тоалетната? Ако някой има случайно мини мивка вкъщи, да сподели - става ли да се измие човек ръцете спокойно?

# 234
  • Варна
И аз се чудя за нещо като първото (третото е за по-широко помещение според мен, а второто направо не си го представям как се ползва на практика, къде заставаш), обаче се чудя като се сложи мини мивка с дълбочина, да речем, 25-27 см, ще останат малко над 50 см - няма ли да е тясно, като проход към тоалетната? Ако някой има случайно мини мивка вкъщи, да сподели - става ли да се измие човек ръцете спокойно?
третата снимка е с 20 см по широка от твоите размери, но моноблока е ъглов и по диагонал има повече място и според мен е най-удачен. Колкото за мивката 50 см няма да е най комфортното ползване, но пред избора след тоалет да отидеш в друго помещение да си измиеш ръцете може би е за предпочитане. Имах някъде снимки с ъглова мивка и ъглова тоалетна ще потърся... А стените тухла ли са? Е ли е възможно да се вгради казанчето в стената, а не пред нея?

Тази мивка отгоре на казанчето я постнах само така, и на мен не ми харесва, но щом ги произвеждат явно ги ползват.

# 235

Благодаря  Grinning

Че тя е направо голяма.  Laughing

Може и още как. Ще ти пусна на плана на нашата тоалетна. Размери - 120 на 85, при това има засечки, така че на част от помещението е 100 на 85. Побира се тоалетна, мивка с хигиенен душ, огледало, рафтче под огледалото, сапунерка, закачалка за кърпа за ръце, поставка за четка за зъби. Над тоалетната има и ПВЦ шкафче от Икеа.

Мъжът ми е заточен да ползва тази тоалетна за всичко освен за къпане, там си е подредил 10те бръснача, масла за бръснене и прочее чудеса, които не искам да ми се мотаят из гримовете. От естетична гледна точка, не е най-елегантното решение, но е твърде практично.

Скрит текст:

# 236
Дорис, Макарон, благодаря!
Стените са тухлени, вратата е срещу прозореца - на двете къси страни. Тръбите са в дъното вдясно.
Мислих да вградя казанче под прозореца, доколкото е възможно. Предпочитам конзолна тоалетна чиния, не бях мислила за моноблок newsm78
Макарон, благодаря за схемите - коя стена ти е 85 - тази с моноблока и мивката до нея ли? Как точно ти е разпределено мястото, от стената до началото на моноблока, от края на моноблока до мивката? А какъв модел е мивката, с какви размери?
Гледам произволна тоалетна чиния и широчината и е 36.5 см, което прави около 21.5 см от двете страни до стените и направо се чудя как на още 5 см разстояние са се събрали и тоалетна, и мивка.

# 237
Макарон, благодаря за схемите - коя стена ти е 85 - тази с моноблока и мивката до нея ли? Как точно ти е разпределено мястото, от стената до началото на моноблока, от края на моноблока до мивката? А какъв модел е мивката, с какви размери?

85 см е стената в дъното, където е казанчето на моноблока и където има ниша, в която всъщност влиза казанчето на моноблока.

Мивката е на Видима, модел Ulysse, моноблокът - също на Видима, модел Корона. Най-обикновени и твърде бюджетни, но компактни и налични навсякъде. Не съм намирала по-къс вариант от Корона за тоалетна, конзолните варианти бяха с поне 10 см по-издадени напред, а моноблокът ми дава възможност над него да сложа шкаф. 

Ето птичи поглед над тоалетната

# 238
Мда, с последната схема си го представих Hug Не мога да я намеря тази мивка, да й видя размерите?

# 239

Общи условия

Активация на акаунт