Любители на котки - Тема 109

• 43 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Да се оправят болните котенца.

Алечка, сърчица мисля, че може да даваш често, не е като черния дроб. Peace
И заешко можеш, моят не го яде, и той е претенция.
Аз не отсипвам гранули, меря ги за всяко хранене, директно от чувала.
Щом е затворен, не мисля да е изветрял.

# 76
adelinda, дано бързо се оправи котето!
Преди години имахме коте, на чиято гушка се появи едно топче, което се спука и така сълзеше известно време. Мазахме го с лекарство и мина, но не помня нито диагнозата, нито лекарството.

# 77
На нас ни излезе от една верижка за врата,зелена,гумена,за красота му я сложих.И след една седмица забелязахме,че се чеше.И като я свалихме,какво да видим петно голямо колкото 20 стотинки,плешиво.Започна да го чеше,стана рана,разшири се.Доктора го маза е едно зелено лекарство по два пъти на ден и Екзитамин сутрин и вечер за мазане.Мазах допълнително и с билката Демирбозан,баба ми имаше и ми свари.За две седмици всичко изчезна,раната образува коричка,козината порастна отново.Това миналата години.Тази година го загазихме пак,пак се чеше,пак на същото място.Този път плешивото петно беше още по-голямо,разчесваше до кръв.
Доктора започна лечение с антибиотик като намаза раната,и с една бяла пудра,за да спре да се чеше.Почисти му аналната жлеза и каза че редовно трябва да се чисти,бихме и през две седмици три броя инжекции за гъбички,някаква специална ваксина.Обезпаразитихме пак вътерешно и външно.Взехме и едни витамини за имунната система,по 15 капки в яденето на ден.Каза,че котката трябва да се подсили имунната й система.И никакви каишки повече,защото образуват алергии.За около месец отново се оправи и всичко изчезна,след като бихме и последната инжекция за светкавично време спря да са чеше,зарастна козината и се оправи.Мазах и с отвара от смрадлика когато се сетя,по няколко пъти на ден.Демирбозана и смрадликата съм сигурна,че много помогнаха,защото видях ефекта.За съжаление не мога да кажа имената на инжекциите и антибиотиците,а витамините бяха 12 лв,от ветеринаря.Само това помня.
Екзитамин обаче вземете и мажете два пъти дневно с тампон докато свърши шишето-от него зараства и изниква нова козина.
Лошото е,че както го намажех,той веднага се ближе,но имаше голям ефект от цялото лечение.
Но съм сигурна,че пак ще ни нападнат.И не знам откъде се появявят тези гъбички.
Много упорити.През половин година ни се случи два пъти,и все на едно и също място.В голямо приключение се видяхме.Задължително почиствайте редовно жлезата.
Надявям се да съм била полезна.

# 78
При нас за Чарли само антибиотик и инжекции помогнаха, без никакви мазила , защото мазилата ще ги оближе или той или Грейси и ще има  от тях по всички мебели, които стават за спане . Вероятно си зависи от самата имунна система на животинката . Ние вчера бихме втора инжекция , вече няма плешиви петна и почти не се чеше .Докторката изрично ме предупреди да не мажа с нищо , но може би защото едното петно беше на пишоната му , знам ли . newsm78

# 79
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Лекарството за мазане се казва "Екзематин С" и действително от него се възстановява окапалата козина. Аз затова чат-пат си намазвам и моя скалп, определено косопадът намалява. Wink

Сърчица могат да с ядат всеки ден. Peace

# 80
adelinda, дано бързо се оправи котето!
Преди години имахме коте, на чиято гушка се появи едно топче, което се спука и така сълзеше известно време. Мазахме го с лекарство и мина, но не помня нито диагнозата, нито лекарството.
Лимфа ли течеше или гной? Силно се надявам да е нещо безобидно и да мине без много проблеми.

# 81
Как е иначе котето?

# 82

Пие водичка. Взех пауч и се нахвърли, изяде половината, после го повърна. После пак яде малко. Дава да я чеша с памука с кислородна вода, явно я облекчава. Да не повръща от лекарството дето го ближе се чудя?

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 22:44 от adelinda

# 83
Възможно е.
Вода пие ли?

# 84
Пие, не е дехидратирана. На моменти изглежда много добре, сега е намазана и изгледжа много депресиращо, няма да ви плаша. Simple Smile) Hug

# 85
Радвам се. Дано се преборите и забравите. Praynig

# 86
...
дадох още едно парче свинско, омете го. Довечера ще сваря сърца и пилешко. Колко често мога да давам сърца? А заешко мога ли да давам?
...  
Мярката за сърцата може да бъде "докато втръснат" или "докато черните акита станат по-редки". Алечка, съставките може да бъдат балансирани на седмична база. Напр.: 4 части (800 гр.) мускулно месо (свинско, пилешко, заешко); 1-2 части сърца; 1 част дроб; три яйца/жълтъка; 30 мл. слънчогледово олио.

Понеже е по-добре дробът да бъде ограничаван, котето трябва да разполага с котешка трева за повече фолиева киселина.

Всички подобни комбинации трябва да бъдат обогатявани с подходящи количества добавки за калций, желязо, цинк и йод.

Аз ползвах до момента различни калциеви добавки, но вчера четох две статии за хранене на котки, които препоръчваха набавянето на калций с пилешко, смляно с костите. Сега пека няколко килограма свинско, смесено с един килограм смлени сурови фенери. Статиите: http://feline-nutrition.org/nutrition/making-raw-cat-food-for-do-it-yourselfers; http://www.catinfo.org/?link=makingcatfood#The_Ingredients

# 87
за животните, благодаря! Снощи пък нямаше сърца в магазина, та взех и аз фенери. Ако те бях прочела по-рано щях да ги смеля с костите, след като ги сварих. Тази сутрин и дадох - не близна. От гранулите чопва по съвсем малко. Не знам какво става, вече се притеснявам. Дано, все пак, гладът  е по-силен от тока.... Утре ще я заведа на вет за по-сигурно, но видимо нищо и няма - ходи до тоалетна, глези се, играе... Възможно ли е от 6 пауча Шеба (по един всяка сутрин) да ми отказва така храна? Почвам наистина да смятам, че ги блъскат с нещо пристрастяващо...

Иначе имам достъп до хубаво пилешко, та ако прояде, ще съм доволна. Майка работи в склад на ферма за пилета. Лично съм говорила с техния ветеринар и знам, че не ги тъпчат с антибиотици. То се и усеща де, аз пилешко не ям (освен домашно), защото ми е странно на вкус, но тяхното не е. Заешко и свинско имам домашно.

# 88
Не ги знам тези паучове Алечка.
Мисля, че котката се инати, Топчо така правеше с РК, много е гадно.

# 89
Инати се, остави я един ден само с тази храна, да видиш как ще прояде. С нашия така направихме.
Той обаче не е капризен и всичко яде.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт