Любители на котки - Тема 109

• 43 911
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 Party Party Party Докараха ми "внучката" и сега две седмици ще си я гледам аз.  Grinning
Щом изпълзи изпод леглото в детската, където се изнесе със светкавична скорост веднага щом я пуснах от клетката влизайки си у нас, ще й направя някоя фото сесия и ще платя с пресни данъци. Peace

# 91
Инати се, остави я един ден само с тази храна, да видиш как ще прояде. С нашия така направихме.
Той обаче не е капризен и всичко яде.  Simple Smile

Оставих я. В резултат открадна едно парче свинско от моята чиния, но не яде от нейните гранули... Ината работа...

# 92
Ами тарикатка е Grinning

# 93
  • гр.София
Здравейте  Hug
записвам се вече в тази прекрасна тема. Преди време се бях включила с въпроси как да си опазя дивана ако си взема коте  Mr. Green ама дивана вече е стар уж за смяна  Crazy и котето само ме намери, любов от пръв поглед беше моето  Laughing в понеделник взехме нашата Луси, страхотна е кротичка, добричка не драска. Естествене след стреса първия ден, на следващия открихме дивана  Mr. Green той предишния собственик ни предупреди, че си пада по-кожени дивани(добре, че нашия има само на подлакътниците кожа), та сега ще и правя кожена драскалка.
Луси е на 1год. не е кастрирана до сега май не се е разгонвала, предполагам, че ще свършим тази работа след НГ, има паспорт всички ваксинации, но ми се струва слабичка, ходих до ветеринара да се консултирам с него, ще я заведа да я погледне, препоръча ми хубава храна, но не запомних как се казва не е РК, изхвърлих опаковката, че е прехвърлих в кутия, дава се по 40гр. на 24 часа, струва ми се малко  Thinking иначе котето яде основно суха храна, предишните стопани ми дадоха и един буркан храна, но не я давам защото е някаква смесена в различни цветове, предполагам от насипната. Та така стига съм писала, че стана ферман  Mr. Green

ето я и нея:

# 94
Много симпатична котанка . А предишните собственици защо са се отървали от нея ? 40 гр. ми се струват много малко, може би е 400 гр ? или 40 гр на порция ?

# 95
Голяма 😁 Ама аз съм малко тип "Джоуи не дели храна, та ще си сменяме шапките...  Mr. Green

# 96
  • гр.София
 _Jack_ не на пакета пишеше 40гр. на 24 часа.

А предишните собственици са станали софиянци, от Бургас са и хазайката не им дава да има животни в апартамента.

# 97
На мен ми се струва твърде малко, но не претендирам ,че съм специалист .

# 98
Да се запиша и аз с малко закъснение. Данък по-късно.

# 99
На Аплауз пише, че се дават 75-85 гр. като целодневна дажба за котки на възраст 8-14 месеца. Това средно, разбира се, има и доста едри котки, на които може би и максималната доза не би им стигала. 40 гр. и на мен ми се виждат малко за котка на година.

Пури например яде сигурно максимума за неговата възрастова група, ако яде само котешка храна - слабичък е, но доста се издължи и на 2 месеца тежеше над килограм, при положение, че средното тегло на тази възраст било около 700-900 гр. Но аз пък и нямам кантарче да измеря колко храна точно му давам, приблизително слагам.

# 100
  • гр.София
Довечера след работа ще мина до магазина да видя какво пише на пакета, иначе и меря на кантарче, но все слагам по-някой грам отгоре  Mr. Green

# 101
  • Козлодуй
desivalko_ Луси ти е прекрасна, много красива Simple Smile Моя съвет е да разнообразявате храните за да не привиква с една храна и така ще се разяде и ще се закръгли Simple Smile

# 102
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
От качествените насипни храни се яде в по-малки грамажи. Т.е. една среден клас храна обикновено хранителната дажба за деня да речем е 65-70гр гранули разпределени на два приема, за висок клас количеството е по-малко, т.е. 45-50гр за деня, пак разпределено на два приема. Достатъчни са. За подрастващо коте, под една година, нужното количество естествено ще е по-малко. Но пък те са лакоми защото растат и тук в темата винаги сме се придържали към правилото, че не бива така сурово да ги ограничаваме. Докато растат им се дава "на корем", но без да се прекалява и да се стига до затлъстяване. Peace

# 103
Таня, благодарности за труда да имаме нова тема.
Детелинка, къде се изгуби? Липсваш ни. Simple Smile

Miss_Bingley, аз на моят персиец давам малцова паста. Питах един Вет.,(не е неговото "Джи-пи"), просто работи до мен,който не е много наясно как да давам пастата и той ми отговори , както искаш я давай. Можеш да си представиш колко е читав, та аз една седмица я давам всеки ден, следващата почива. Не знам дали е правилно, но така реших. Той повръща на 1-2 месеца по една топка косми.

Ние катерушка не ползваме, защото си имаме подвижна такава.

Тук се развлича Пухи

И тук

И още малко данък.

Скрит текст:
Скрит текст:

Бързо оздравяване на всички котенца.  Grinning

# 104
Ауу, какво дебело дупе има , само за мачкане  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт