Любители на котки - Тема 109

• 43 910
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
При доктор Коко, но ни е преглеждал другият по-млад лекар работещ там. Била съм все пак последно преди 3 години. Не знам сега как са нещата. Доколкото помня, тук пловдивчанки даваха добри отзиви за Карагьозов.  Thinking

# 61
Като сме в Пловдив водя котката при Карагьозов, доволна съм.

# 62
При доктор Коко, но ни е преглеждал другият по-млад лекар работещ там. Била съм все пак последно преди 3 години. Не знам сега как са нещата. Доколкото помня, тук пловдивчанки даваха добри отзиви за Карагьозов.  Thinking

И двамата са ми далече, като Карагьозов повече го харесвам. На Шишков звънях, но не ми вдигна, водих я в кастрациония център като си платих. Те не вземат пари, а пуснах в касичката. Дадох и аналгин сега, яде малко топено сирене. 2 дена съм на работа не мога да я заведа, след това ако пак не яде и е така, ще видя за Карагьозов, мерси Hug Peace

# 63
Те работят до 8 вечерта. Peace

# 64
Те работят до 8 вечерта. Peace

Аз съм от 8 до 8 на работа Peace Ако не е лимфом, би трябвало да се лекува. Стана изведнъж, почти веднага я заведох, лекарката изобщо не я изгледа притеснено, а каза най просто с йодасепт, дори не питах за диагноза Rolling Eyes моя вина. С мазането излезнаха такива рани, но подутината спадна, не знам и аз.  newsm78

# 65
Аделинда, наблюдавай я, заведи я когато имаш възможност. Hug
Дано всичко е наред.

# 66
  • Козлодуй
Аделина не давай аналгин на котката човешки лекарства не се дават вътрешно на котка - вредят. Само външно могат да се ползват човешки мазила. Дано да намериш време да я заведеш на друг лекар за мнение.

# 67
Нашият доктор ми е казал да давам по половин аналгин , но за Чарли, при Грейси не е имало нужда до сега . newsm78

# 68
  • Козлодуй
На котка не се дава дори и аспирин - за нея е отровен http://forum.dog.bg/topic/4043-първа-помощ-при-котки/

# 69
  • София
В първи пост има линк към статия за отровните лекарства, но всичко зависи от дозата. И аспиринът е сред тях, но точно с него поддържахме Мъро почти цяла година. Но трябва да се има предвид, че едно хапче е предназначено за човек с тегло 50-80 кг, а котките са около 4.

п.п. Същата статия е и в първи пост. Wink

# 70
Разбира се, не бих си помислил да давам каквото и да било без да съм говорил с доктор , най-малкото защото не знам дозата, която би била подходяща .

# 71
Парацетамола е токсичен за котки, Аналгина не е. Повечето лекарства са еднакви, тези за животни са съобразени с теглото им./
Скрит текст:
тествани са върху животни за да се появят и пуснат на пазара, така че може да се смята, че са повече за животни/
Вет. ми е казвал че Аналгин мога да давам, щом аз го пия без рецепта, не виждам проблем за котето. Благодаря, че сте съпричастни с Шошиния проблем. Почистихме раните с кислородна вода, не изглеждат толкова зле. Ще пиша как се развива, хем ще е полезно за друг ако го сполетят същите неволи.  Hug Дозата Джаки е на килограм.

# 72
  • София
Я. Shocked Изписали сте цяла тема докато ме няма за 2-3 дни. Mr. Green Както и да е. Hug
Не мога да прочета всичко, но за последните постове:
- Аналгинът не е противопоказан за котки. Peace Желателно е да се слага подкожно.
-Парацетамолът е.
Макар и в една група от фармакопеята, те имат различен механизъм на действие при хората. При животните едва ли е изследван, но аз лично бих се доверила на ветеринарите с които съм говорила. Не еднократно и За съжаление. Peace

: _Jack_, къде се затри, бе човек? Хайде, добре дошъл пак!!! Hug

Последна редакция: ср, 02 ное 2016, 16:04 от MayyaI

# 73
MayyaI  Hug

Мис. Б много са ти хубави котаците!

У дома драмата с неяденото продължава, не знам какво и стана на тази котка. Тотално ми отказа гранулите, ще я обеся. Не е болна със сигурност.  Вчера много закъснях и не можах да направя сърца, а тя ми открадна доста голямо парче свинско от чинията. Изяде го като стой та гледай  Shocked Тази сутрин пак ме погледна с презрение като сипах гранули и и дадох още едно парче свинско, омете го. Довечера ще сваря сърца и пилешко. Колко често мога да давам сърца? А заешко мога ли да давам?
Дали ми отказва гранулите, защото вече сме на края на чувала? Добре затворен е и отсипвам в голяма кутия с капак седмичната доза, ама знам ли... Да не е изветряла... Да отворя новия чувал да я пробвам с него, ама ако не яде само ще съм го отворила и него... 

# 74
Мис Бингли моля те кажи как сте преборили гъбичките, че ние вече почти 2 месеца не можем да се справим. На всичкито отгоре на Дзаги му избиха и едни черни петна, като ранички на муцунката, при ушичките и 1-2 на крачето. Не знам какво му става. Мажа с йод и салицил

Общи условия

Активация на акаунт