Домашни в почивните дни

• 34 129
  • 408
  •   1
Отговори
# 375
Абсолютно съм съгласна с Андариел. За мен  толкова учене през ваканцията означава, че в училище не са затвърдили достатъчно материала.
А ученето на таблицата наизуст преди да има разбиране какъв е принципът го смятам за глупост. При нас в края на първи клас бяха започнали да обясняват умножението. Преди това още бяхме играли разни малки игри с пресмятане. По време на ваканцията, докато пътуваме или се разхождаме, съм я препитвала на таблицата до 5-6 макс. Пресмяташе наум някои, някои знаеше наизуст. Изцяло я научи в училище обаче.

# 376
  • Sofia
Отлично знаят какъв е принципът на таблицата. Но понеже не я знаят наизуст като ги питав 3х5 те смятат 5+5+5. Което за 3х5 върши работа, но на 8х9 увяхват. Таблица се учи наизуст.

# 377
Отлично знаят какъв е принципът на таблицата. Но понеже не я знаят наизуст като ги питав 3х5 те смятат 5+5+5. Което за 3х5 върши работа, но на 8х9 увяхват. Таблица се учи наизуст.
Именно.
 При нас е същото, но така ги учат и в у-ще с броене и с друг тип таблица с диагонали.

# 378
Учи се наизуст във втори клас след като достатъчно са упражнявали различни методи, а не лятото на първи. За какво всъщност е втори клас тогава? Не помня вече първият срок ли се вземаше цялата таблица, но ако ще я учат през лятот, да преминават направо към втория срок.

# 379
  • София
Не се връзвайте на глупостите на учителката. Когато станат второкласници, вече ще им е узряло в главите и ще я научат за дни. Не разбирам защо учителите като обобщено понятие, толкова много искат да дърпат тревата да расте. Какво печелят? Защо си го правят трудно като може да е лесно - просто трябва да изчакат нещата да си узреят като таблицата за умножение. Това, което едно дете в първи клас мъчи месеци, детето във втори го научава за седмици.

# 380
  • Sofia
Ама ние сме в края на втори клас.  Laughing

# 381
  • София
нали се говореше за лятото на първи клас, че учат таблицата? Мисля, че друга потребителка го каза.

# 382
Ама ние сме в края на втори клас.  Laughing
Blush
А ние сме в края на 3ти, но реално детето ще стане на 9 в края на месеца и в Б-я щеше да е във втори Simple Smile

# 383
  • Варна
нали се говореше за лятото на първи клас, че учат таблицата? Мисля, че друга потребителка го каза.

Аз,аз,но са спомени.Първи срещу втори я учихме таблицата.

# 384
  • София
И сега ги карат, а родителите се шашкат как, ако не накарат детето да я научи, значи другите вече ще са научини и само тяхното няма да я зннае. И... давай, юруш! Много се дразня от такива налудничави идеи. Ако на родителската среща поне няколко родители повдигнат въпроса, учителката няма да иска таблицата през лятото. Ама никой не смее.

# 385
  • Варна
Е то това е типична българска черта обичаме да хленчим на маса,но иначе  мълчим.

# 386
  • Sofia
Аааа ясно. Сега се сещам, че и нашата госпожа каза миналото лято да учим таблицата, ама тогава изобщо не й обърнах внимание.   Mr. Green Не съм фен на предварителното учене. После им е скучно и губят всякакъв интерес.

# 387
Втория срок се учи таблицата, но не разбирам какво пречи да се знае наизуст предварително? Според мен това може само да бъде от полза.
Аз се доверих на учителката и на системата. Тя изрично ни каза да не учим децата вкъщи на таблицата, те щели да я вземат по интересен и лесен начин в училище. Толкова интересно я взеха, че дъщеря ми изобщо не я научи. Цяло лято след втори клас се наложи да се занимаваме с таблица, само че тя вече не беше настроена положително и с любопитство да научи нещо ново, а с ужасен негативизъм, който преборих с триста хиляди зора.
Беше ми ужасно тежко, защото точно тогава бяха последните седмици на трудната ми втора бременност и вместо да се настройвам за бебето, аз се карах с каката ежедневно и я тормоазех да зубри проклетата таблица за умножение, а тя макар да повтаряше и повтаряше до откат, си беше затворила ума и всичко отскачаше с рикошет от него.
Аз съм с две ръце за предварителното учене.

# 388
  • София
защото повечето както я научат наизуст през лятото, така я забрявят, докато дойде време за втория срок.  Всеки е свободен да постъпи както намери за добре. На някои деца им идва бързо уенето на таблицата, не успяват да я автоматизират.

# 389
  • Ямбол
Учителите действат според материала(материал от хора, не от уроци), с който разполагат. За съжаление откривам много пропуски сред гимназистите, вероятно и техните родители така са си мислели, че не е необходимо толкова зор. Никога не съм обвинявала колегите, защото знам колко е леко до 4 клас, но факт е, че се намират и такива в гимназията, които да се затрудняват с таблицата и искат калкулатори.
Не съм привърженик на претоварването и лишаване от почивка, но като виждам отпочиналите деца колко са зле, някак си ми се струва, че са можели да поработят повече, когато е трябвало. Но това си е за тях. Ще пораснат и ще започнат да ги мамят и лъжат, защото в дадена ситуация трябва да се мисли и смята бързо, а това не всички са го усвоили навреме и майките им са им помогнали, като са се противопоставили на препоръката на учителя.

П.П. С моите деца таблицата я учехме предварително, но им обясних принципа. Нямаха проблеми с разбирането.

Общи условия

Активация на акаунт