Задачка май те затруднява, тук някой мигом я решава и добре я обяснява :)

• 77 923
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • гр. София
Dincho, МНОГО БЛАГОДАРЯ за решението! За второто условие доста се измъчихме  newsm78

# 241
  • гр. София
1. Скорост на първия V1. Скорост на втория V2= V1 + 20. Време на първия 9/60, на втория 6/60.
V1*0.15=(V1+20)*0.1
V1= 40 km/h
V2= 60 km/h
2. Първо се настигат след като са изминали и двамата 6 km т.е. две обиколки на пистата.
Следващото настигане ще е след още 9 минути на същото място - първият ще е направил още две обиколки общо 12 км, а вторият още три или общо 15 км
Dincho, всъщност какво излиза? Първият моторист прави една цяла обиколка на пистата за 4,5 минути, а вторият (който се движи с по-висока скорост) прави една обиколка на пистата за 3 минути...

# 242
При 3 км писта и тези скорости така излиза. Ако си го начертаете ще се онагледи.
Само че приравнете към 3 минути. След първата им среща тръгват от едно и също място - за първите три минути, вторият ще направи една обиколка, а първият ще е изминал 2 км. Когато първият направи още една обиколка от 3 км след три минути, първият ще е 1 км пред него. И така на 9 минута ще се срещнат.  

# 243
60t = 40t + 3
20t = 3
t = 3/20h= 9 min.

# 244
  • гр. София
Мами, една задача от работа за 7 клас Ви предоставям с молба за помощ:

Бригада косачи може да окоси една ливада за 7 часа, а друга бригада може за същото време да окоси ливада, с 40% по-голяма от първата. Първата бригада започнала работа в 8 часа, а втората - в 8 часа и 30 минути. В колко часа двете бригади са окосили една и съща площ?

# 245
Мама Мими, Ганис вече даде схемата на задачи за работа.
Първата бригада за един час 1/7. Втората същото умножено по 1.4 - 1.4/7.
Време на първата Т. Време на втората Т-1/2. Съставяте уравнение и излиза след час и 45 минути.

# 246
  • гр. София
Здравейте!
Моля за съвет дали правилно сме работили  Praynig.
Задачата е от работа за 7 клас.
Един стругар трябвало да произвежда по 15 машинни детайла дневно, за да изпълни определена поръчка в срок. Той увеличил производителността си с 100/3 % и в резултат на това два дни преди срока изработил 80 детайла повече от предвиденото. Намерете:
а) колко детайла е трябвало да произведе стругарят;
б) за колко дни.

Ние получихме:
а) 20 детайла дневно;
б) 24 дни.

# 247
Защо просто не събереш всички задачи в едно мнение, вместо да ги пускаш една по една?

# 248
  • Сф
Защо просто не събереш всички задачи в едно мнение, вместо да ги пускаш една по една?
То лошото че са аналогични и пак се пита.. ooooh!

# 249
То лошото че са аналогични и пак се пита.. ooooh!
Така е. И не само в тази тема.

# 250
  • Русе
  Mama Mimi, в първата подточка според мен въпросът е колко детайла трябва да произведе за дадения срок.
Аз бих умножила тез 24 дена * 15

# 251
  • гр. София
 Mama Mimi, в първата подточка според мен въпросът е колко детайла трябва да произведе за дадения срок.
Аз бих умножила тез 24 дена * 15
Амбърче, права си! И аз какво съм писала... Sick Получават се 360 машинни детайла.

# 252
Здравейте, да ви попитам за следната задача:
Представете в тригонометричен вид
-cos(п/7) + i*sin(п/7)
Благодаря предварително Simple Smile

# 253
  • София
-cos(п/7) + i*sin(п/7)

Александра, числото си е представено в тригонометричен вид.

# 254
  • София
-cos(п/7) + i*sin(п/7)

َЧе то даденото комплексно число си е в тригонометричен вид. Това да не е отговорът, а да ти е дадено в алгебричен вид, тоест z=a+bi, където а и b са съответно реалната и имагинерната част?

Общи условия

Активация на акаунт