Модни тенденции в прическите и всичко за косата. Тема 9

• 71 844
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
С жълтък може да се замести измиване, но по рядко. Той е протеин и при честа употреба изсушава и косата и скалпа и има обратен ефект.
Аз също от години не реша косата си редовно, даже нямах нито четка, нито гребен, някой път и в банята не я реша. Спестих си много накъсване  Laughing
Напоследък съм с четката Тангъл и съм много доволна. Използвам я обаче, само когато съм с изправена коса.

# 91
  • Шотландия
А има ли някоя от вас, която е пробвала палео режима при косите? Изгледах сума клипчета за жени, които вече не ползват шампоани и съм се замисляла, но не ми стиска, защото най-мразя от всичко да ходя с мазна коса.. и си мисля, че миене само с вода ще доведе именно до това. Някой с опит?
Аз не съм гледала клипчета, но пък слушам много по радиото за разни хора, дето "от 20 г. не си били мили косите", обаче ги изплаквали с вода всеки ден. Честно да си призная, не виждам смисъла от това, поне за мен. Аз използвам стилизиращи продукти и няма никакъв шанс да ги измия само с вода. Според мен, без миене може да мине само жена, която не живее в голям град и нищо особено не слага на косата си и няма какво толкова да мие, освен замърсяванията от околната среда, които в нейния случай няма да са големи. Аз обичам да си правя прически, да опитвам различни неща, а и МНОГО обичам косата ми да мирише на нещо хубаво - само с вода няма как да стане.  Heart Eyes

Реша косата си само мокра, под душа, но пък я мия на всеки два, най-рядко три дена, понякога и всеки ден, зависи как я усещам - ако съм пържила кюфтета, например, задължително  Joy. След спорт също няма как да не я измия. Като бях малка, съм я ресала с четка по много пъти, но тогава косата ми беше по-дълга от сега, беше си и зор да я среша, но не мисля, че е ставала кой знае по-хубава от това. Вярно, че се разнася някаква естествена мазнина по косъма, който има такава, но пък и с балсамите същото става, без да се накъсва - хем мирише по-хубаво, хем е по-бързо. С жълтъци съм я мила от време на време, слагала съм и маски от кухненски продукти - понякога става хубава, друг път - отвратителна. С готовите продукти постигам желания резултат почти винаги и плюс това винаги после мириша добре. Тази миризма на яйце или на кисело мляко, която е остатъчна, може просто да ме влуди, мразя да мириша на манджа или кухня.

Който се чувства добре от палео подходи, естествени маски и т.н. - е добре да си ги прави, но моят избор е друг. Аз от естествените неща използвам само естествени масла, на мен това ми подхожда.

# 92
А мазането д газ и мас сваля ли боя, преди да се боядисвам ми се отразяваше добре и на косата и скалпа

# 93
А мазането д газ и мас сваля ли боя, преди да се боядисвам ми се отразяваше добре и на косата и скалпа
Сваля. Аз правя преди да се боядисам

# 94
Газта не трябва да се ползва при руса коса. Само това знам.
Всички масла и домашни маски свалят цвета.
Аз не мога да намеря баланса. Косата в крайищата ми е опърпана. Мажа масла,не получавам ефекта, който искам. Мажа професионални маски-същото. Не съм доволна, искам повече.
Мисля, че е защото обезцветих и изсветлих. Мисля си, че тако сложа една тъмна боя сега ще се променят нещата. Светлата боя изтощава и някак прави косата да изглежда по-суха, по-изтощена, докато тъмната има повече блясък, по-здрав вид, краищата изглеждат съвсем по-различно. Ей над това разсъждавам сега и си мисля, развивам си разни теории. Simple Smile
Мила, това за миенето само с вода всеки ден го намирам за безумие. Само, че не съм съгласна с едно-че жените в селата и малките градове не си правят косите. Да, тук е чист въздуха и косата се чувства много по-добре, мие се по-рядко, защото не се замърсява. Но това дали една жена се гласи, дали ходи с поддържана коса и прически определено не зависи дали е в големия град или не.
Или си суетен и си правиш прически, оформяш косата,грижисд се за нея, или не си-не й обръщаш внимание, решиш, връзваш една опашка и толкоз. Grinning Сега друго е ако предимно си стоиш в къщи-както съм аз сега и съвсем нищо не й правиш.

# 95
Газта не трябва да се ползва при руса коса. Само това знам.
Всички масла и домашни маски свалят цвета.
Аз не мога да намеря баланса. Косата в крайищата ми е опърпана. Мажа масла,не получавам ефекта, който искам. Мажа професионални маски-същото. Не съм доволна, искам повече.
Мисля, че е защото обезцветих и изсветлих. Мисля си, че тако сложа една тъмна боя сега ще се променят нещата. Светлата боя изтощава и някак прави косата да изглежда по-суха, по-изтощена, докато тъмната има повече блясък, по-здрав вид, краищата изглеждат съвсем по-различно. Ей над това разсъждавам сега и си мисля, развивам си разни теории. Simple Smile
Мила, това за миенето само с вода всеки ден го намирам за безумие. Само, че не съм съгласна с едно-че жените в селата и малките градове не си правят косите. Да, тук е чист въздуха и косата се чувства много по-добре, мие се по-рядко, защото не се замърсява. Но това дали една жена се гласи, дали ходи с поддържана коса и прически определено не зависи дали е в големия град или не.
Или си суетен и си правиш прически, оформяш косата,грижисд се за нея, или не си-не й обръщаш внимание, решиш, връзваш една опашка и толкоз. Grinning Сега друго е ако предимно си стоиш в къщи-както съм аз сега и съвсем нищо не й правиш.

Моята беше по същия начин след обезцветяването. Каквото и да правех просто стоеше разпиляна в крайщата. С тъмна боя ми се реши проблема както и всичките ми амбиции някога да е светла. Бих лавирала между всякакви тъмни нюанси, но светло няма да се реша в скоро време, колкото и да ми се иска.

Да си мия косата само с вода няма как да стане, макар че не ползвам никакви проукти освен шампоан и периодично маска, понеже съм от жените, които си стоят вкъщи и наистина не искам да я товаря излишно с някакви проукти. Просто  седя и гледам децата  Laughing

# 96
Mother of PrincesS, много искам да ми е по-светла косата, но като виждам в какъв омагьосан кърг се въртя с това боядисване, лесно падане на света, избледнели и нацъфтели краища, поддържане, мазане, без резултати, пак боядисване-пак съсипване, еми не знам.... ooooh!
Оносно "седя и гледам децата" -това не никак малко  Crossing Arms

# 97
Последното изречение - факт. Но се усещам, че относно външния вид съм станала инертна, а съм си поставила 100% цел да е така. Имам такива ужасни примери пред мен, дето като се роди детето стават буквално пепеляшки, грозни коси, нокти, дрехи, косми, пъпки . Просто нищо общо с жените които са били преди. Иначе то е ясно, че няма как да си съвсем безупречна. Стила ми е различен, няма как да обуя токчетата да тичам до училище да прибера каката докато нося малкия, минавам да пазарувам и т.н. Общо взето равни обувки, удобни дрехи, ноктите държа в добър вид вкъщи, кожата е ок. Само косата съм занемарила, оставих я само боя веднъж месечно и шампоан и това е. Сега пък наближават празници, но след това съм решила да отделя пари и да си попълня рафта в банята  Laughing

Момичета, какво значи "анти - фриз" продукт?

# 98
Продукт, който заглажда фризитата, тоест тези стърчащите краища на косата, не съм ползвала и не знам дали греша, но не виждам смисъл от такъв продукт, заглаждащ е и прави косата по-подредена, гладка без тези стърчащи косми  Simple Smile

# 99
  • Шотландия
Само, че не съм съгласна с едно-че жените в селата и малките градове не си правят косите. Да, тук е чист въздуха и косата се чувства много по-добре, мие се по-рядко, защото не се замърсява.
Не само ти не си съгласна - и аз не съм  Flutter нещо не сме се разбрали  newsm78 - то и аз сега живея в малък град, макар че работя в голям. Писах така:
Цитат
Според мен, без миене може да мине само жена, която не живее в голям град и нищо особено не слага на косата си и няма какво толкова да мие, освен замърсяванията от околната среда, които в нейния случай няма да са големи.
АКО живее в малък град, в който няма замърсявания и АКО плюс това не слага стилизиращи продукти... тогава.  Hug С други думи - не подхожда на мен, защото аз може и да живея в малък град, ама слагам стилизиращи продукти и то всеки ден, пък и работя в голям град.

Mother of PrincesS, anti-frizz продуктите правят косата гладка и укротяват стърчилките. Аз слагам основно на накъдрената част на косата ми, защото иначе, скоро след като направя каквато и да е прическа, от влагата или от вятъра, косата се връща в първоначалното си състояние. И сутрин най-често е пак така, дори и да не съм я мила. Виж и тука илюстрации и прецени дали ти трябва.

# 100
Мила, разбхаме се, аз знам, че основно това имаше в предвид, но си помислих и друго.
Та реших, да спомена, че и в село и в град има жени, които се правят яко, и такива, които не.  Simple Smile Peace
Даже аз съм забелязала, че тук жените се глясят много повече, държат много повече на външния си вид, има един особен поглед, манталитет на нещата, защото тук всички се познават и някак си се подразбира, че много трябва да се гласиш когато излезеш. Mr. Green
Ох, както и да е...аз се чудя да не слагам ли една 3-ка, тъмна и наситена, това съм се замислила сега  Joy Joy Joy ех, то се очакваше  Blush

# 101
Момичета, дали сте ползвали гланц за коса и има ли ефект? И от коя марка?

# 102
Благодаря за обяснението за анти фриз продуктите.  bouquet Както винаги сте страхотни, дори не се почувствах тъпо, че не знам какво е това.

Мис, не мога да ти помогна Simple Smile За мен лъскавата коса е на първо място пред всякакви цветове,  така че аз ако съм на твое място (бях на твое място)  със сигурност бих мацнала една 3-4ка. Просто не изтърпях тия сухи крайща.

# 103
Най-вероятно това ще направя, но не знам дали ще е сега. Като си се знам, едва ли ще се стърпя още половин година такава. Момичета, ще си купувам нова маша за къдрици,че антиката у нас изгоря.
 Препоръчайте моля ви или кажете вашите какви са, какви къдрици правят.
Нямам представа какво да взема, и коя маша за какви къдрици е,по-дебела ли, по-тънка ли.
 Чудя се дали да не е някаква комбинирана, с различни приставки, но съм по-скоро скептична към тях.
Филипс и Ремингтон гледах досега. Изискване, да е до 100 лева и да е за хубави, спираловидни букли и да не е конус, че това въртене ми е досадно Simple Smile

# 104
Разрових се в снимки и от всички прически като че ли тази ми допада най много. Ето на степени е, но толкова плавно преляти. А дали отдоло ще е на черта или предните кичури ще са по къси, а отзад по дълга ми е все тая. Бретона е малко разчорлен, но тъкмо го пусках и беше на никакъв ред.

Скрит текст:

Мис, и аз си търся маша, но предвид, че нито имам време , нито повод да я използвам често си мислех за нещо доста по евтино. Със сменяващи глави не харесвам, все си мисля, че нещо не им е съвсем читаво, предпочитам една, но като хората. Някаква средна дебелина. Гледам основно тези:
http://www.technopolis.bg/bg/Curlers/Curler-BABYLISS-C319E/p/839782

http://www.technopolis.bg/bg/Curlers/Curler-ROWENTA-CF3352F0/p/831750

Общи условия

Активация на акаунт