Забременели след ин витро - тема 31

• 52 723
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Цвете, честит и здрав да ти е Никола!

# 301
  • София
Цвете, жив и здрав да е малкия  bouquet Важното е, той да е добре, а с тези мерки - със сигурност  bouquet

Момичета 4сках да питам тези, които са родили секцио колко време си биехте фраксипарин след раждането.
Аз сега не бия, но секциото си е  отворена коремна операция и е важно да се разрежда кръвта след това. Та въпроса ми е колко време се слага. Аз след последната операция, която беше отворена коремна се бодох един месец след излизанено от болницата, там 10 дни също ми биеха и така значи около 40 дни.
Да знам да си потърся, че нали е кът напоследък.

При мен наближава времето и започвам малко повече да го мисля. Обаче, понеже съм много самоуверена дори не съм си оправила багажа за болницата. Дано не се налага срешно да го правя  Mr. Green

# 302
На мен ми биха само в болницата

# 303
Честито на мам цвете на венера:) да е жив и здрав Никола!
През бремеността не съм слагал фракси, но в болницата след секциото ми слагаха 5 дни, до края на престоя в болницата.

# 304
Редактирам си поста. Няма такива филми като безплатни Tranquility (NGS - new generation sequencing) тестове, т.е. ново поколение тестове за секвениране на ДНК-то.

Безплатно е БХС - биохимичният скрининг, който се прави в Света Марина, Варна и предполагам в другите университетски болници с генетична лаборатория в БГ.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 12:59 от Magdalena1978

# 305
Хм, къде се правят тези безплатни тестове?

# 306
Редакция и тук.

Писах си с момичето, което твърдеше, че е правило такъв тест като Tranquility безплатно - да, ама НЕ. Не били компютри, най ми би компоти. Безплатното е БХС.

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 13:01 от Magdalena1978

# 307
Честита рожба, Цвете, да сте живи и здрави всички и да се радвате много един на друг Simple Smile
Нормално ли роди?

# 308
  • От Луната
Цвете, честито и от мен! Много здраве и щастие от сега нататък! Hug bouquet

# 309
Цвете честито  Hug
Аз бих клексана около 40 дни след секциото по препоръка на съдов хирург. Трябваше и чорапи да нося, но не ги понесох. Страшни отоци имах.

# 310
Цвете, честит син  Heart Eyes Да расте живо и здраво момченце, а ти бързо да се възстановяваш  bouquet

Аз по препоръка на лекар, ще бия клексана 2 седмици, но и цяла бременност го слагам  Peace

Забравих какво др щях да пиша  hahaha hahaha

# 311
Магнолия, аз съм с тромбофилия, до средата на 7 месец слагах фраксипарин от 0,4 всеки ден, сега е през ден (средата на 8 м.). Препоръката ми от доц. Русев е спиране 7 дни преди секциото и веднага на другия ден най-малко 10-14 дни, всеки ден. Не съм се консултирала със съдов за сега.

Да поздравя и тук Цвтето!  Hug

# 312
  • София
Аз реално за разреждането на кръвта си мисля, че е добре следпвсяка операция да се прави поне 2 седмици, дори и да няма конкретен проблем. Все пак в корема е рязано и си тръгват съсиречета по кръвоносните съдове. Но пък само 4-5 дни ми се струва малко. Освен да си питам на място в болницата. Защото аз нямам проблем, по време на бременността не съм сложила и една инжекция фраксипарин, но на предходната операция помня много добре какво ми каза доктор Еленчев. "Операциите в корема са си рискови за отделяне на тромб и поне 30 дни бий инжекция". Тогава освен рязане на коремна стена имаше и други неща, които се рязаха, и предполагам затова толкова дълъг период от време ми е казал, та сега се чудех колко време да бия.  newsm78

Ш сега един смотан въпрос  Mr. Green Термина ми е другата неделя, а аз не съм си оправила багажа за болницата. Мислите ли , че е време или да се помотая и днес  hahaha hahaha hahaha

# 313
  • От Луната
На мен Лисичков ми каза, че на база изследвания се определя и колко време се бият инжекции. Максимален период бил два месеца. Не знам какво трябва да се изследва и в какви граници трябва да е, също ми каза че според зависи от вида раждане и вида анестезия, терапията е различна. Иска в 9ти месец да направим консултация и да ми изготви схема.

# 314
  • Варна
Цвете,честито бебче  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт