Забременели след ин витро - тема 31

• 52 700
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, да ви питам за съвет: ъук в Германия задължително се прави около 22-25 седмица глюкозено натоварване. Когато бях на преглед при Сигридов преди седмица той.ми каза, че съдейки по плода нямам диабет. Препоръча ми да не правя изследването, защото натоварва много бебчо. Всички ли сте го правили и какво мислите по въпроса?

# 346
  • София
натоварването е все едно си изяла парче торта  Rolling Eyes

# 347
  • Пловдив
Има магнезий за мазане ли? newsm78
Има течен магнезий. В различни разфасофки е. Има и такива като спрей. Впръсква се и после се разтрива. Малко е неприятно в началото на кожата, защото щипе, но се търпи. Препоръчал ми го е масажист-рехабилитатор. При мен помага. Имах някакво схващане в областта на таза и мажех магнезий, облекчаваше ме.

# 348
Момичета, да ви питам за съвет: ъук в Германия задължително се прави около 22-25 седмица глюкозено натоварване. Когато бях на преглед при Сигридов преди седмица той.ми каза, че съдейки по плода нямам диабет. Препоръча ми да не правя изследването, защото натоварва много бебчо. Всички ли сте го правили и какво мислите по въпроса?

На мен миналия месец на ЖК ми казаха, че този месец ще ме пращат да го правя.

# 349
Зози, аз не съм го правила и се молех да не се наложи, че както почти не ям сладко... Познати са коментирали, че е гадно като усещане. Аз, както вече съм писала, задочно много го слушам Сигридов, та ако той казва НЕ, бих му повярвала. Аз съм слабичка, с малък корем, ниска глюкоза, доки не и хрумна да ме обременява Wink

# 350
  • София
Zozi,обременяването е едно от нещата за които не послушах Сигридов-направих си го и не съжалявам, защото иначе много щях да треперя дали пък нямам диабет, хеле както малчо върви напред с килограмите. От друга страна аз го направих защото съм с Инсулинова резистентност и кръвна захар около 5, малко под 5. Ако захарта ти е твърдо под 5 и не си имала диагноза преди бременността, можеш да си го спестиш спокойно, защото наиситна е неприятно.

# 351
На мен Панайотова(на ФМ) ми каза, че ще правим обременяване около 26 г.с.
Аз правих вече един път - 19-20 г.с. и се чудя не трябваше ли да мине повече време до следващото и трябва ли да правя пак при положение, че от първото бяха добри резултатите.
Ще питам и на ЖК какво мисли док и ще преценя.

Ще пробвам и магнезия дали пък няма да помогне и на мен.

# 352
Момичета, захванали сте мойта болезнена тема с мигрената и ошипяването...
Аз ходих няколко пъти на масажи, цъ, боли и боли...Взех от една приятелка ръчен масажор, но то вибрира мн силно и неприятно и мисля, че не става за бременни.
В аптеката ми казаха, че даже и обезболяващ спирт не може, а аз поне за него се бях наточила...
Чудя се за някаква хомеопатия, но никога не съм ползвала за мигрената и все си мисля, че ще е на вятъра.
Някой да има инфо за тези шуслеровите дали са ефикасни при силни болки, или за някакви други чудеса?

Иии да честитя мъниците на Кали, да сте здрави и много щастливи!  bouquet

# 353
  • Варна
Твърдо съм за натоварването с глюкоза. Ще кажа защо. До 32 седмица се следях в бг като паралелно с женската консултация, ходих и на 3 фетални морфологии в клиника Надежда. Бебето през цялото време вървеше напред, но никой не се усъмни, че може да става дума за гестационен диабет. Веднага щом дойдох в Германия в 32 седмица и посетих гинеколог, бях изпратена да си направя такова изследване и не съжалявам, защото наистина се оказах с диабет, който контролирах до края с диета. Ужасно трудно ми беше да издържа, но в името на детето и сладкото отказвам Simple Smile Самото "питие" - така да го нарека е червено и  много приятно на вкус. Малко го докарва на червено винце Simple Smile.Даже я бъзикнах тука лаборантката, но немците очевидно не ми разбират хумора Simple Smile Определено лекарството е различно от българското, защото досега не съм прочела на някой в бг да му е харесало, а аз може би защото бях настроена, че е гадно, останах приятно изненадана.  Единственото неприятно ми беше, че 3 часа не трябваше да мърдам, така, че моя съвет е да се изследваш.
Успех Simple Smile

# 354
Момичета, още едно питане: имам вечер от няколко дни една тъпа болка точно под дясната гърда (но не ме боли самата гърда). Чудя се какво ли може да е това, някой от вас имал ли е подобен проблем?

# 355
  • Варна
Да - аз Simple Smile
След като родих, вече не ме боли. Или е от жлъчката или бебчо притиска нещо.

# 356
Аз четох в интернет, за хелп синдром и усложнения и бая се стреснах, че може да е черния дроб.

# 357
Зози, спри да четеш!  Stop
И мен ме болеше под дясната гърда, както и много други от момичетата. Минава след раждането.
Аз не знам какво толкова се суетите с това глюкозно обременяване. Гълташ една чаша глюкоза, няма нищо кой знае какво неприятно и ви ппавят изследването. Просто 2 часа от живота ви. Изследването е хубаво да се направи, независимо как върви плода. Аз го направих, излезе висок инсулин и захар, дрън дрън. Беба се роди едно перфектно отгледано нехилаво бебе, което иначе през чялата ми бременност бе квалифирано като "едро, дори пълно бебе". Еми не е, да ви кажа. С манекенски пропорции си излезе.

# 358
Зози, и мен ме боли под дясната гърда. Беба натиска нещо. И АЛАТ ми се е вдигнал малко, та сигурно е притиснала доста там Sad Доки каза, че сега са нормални леки отклонения. И такъв тип болки. Относно обременяването с глюкоза, забелязвам, че се прави по-скоро на майки с малко по-висока захар и с по-големи бебчета. Моето като расте нормално, към долна граница и глюкозата ми е 4.20-4.30, докторката не ме е пращала. Все пак трябва да има предпоставки за изследването Simple Smile Пък най-добре е после да не се оправдаят  Hug

# 359
Благодаря ви момичета!
Ще ходя на преглед в четвъртък и ще питам гинеколога ми.

Общи условия

Активация на акаунт