Половината път измина, МАРТенчета чакаме след тази зима! - тема 6

• 47 042
  • 719
  •   1
Отговори
# 135
Моя близка я бяха наплашили с тези кисти, и излезе, че след определена седмица се махали и били нужни за самото образуване на мозъка или нещо подобно. Второ мнение според мен поискай, иди и при друг лекар. Почвам да се чудя едно време като е нямало такива неща и не са ги плашили жените постоянно колко ли спокойно им е било и как пък са си раждали.

# 136
При мен също откриха 1 кистичка и лекарките ми казаха, че 90% от бебетата ги имат и се махат след известно време, те представляват някаква течност. Каза ми, че почти и аз съм имала, но никой не е знаел, така чр да не се стряскам . Laughing Laughing Laughing

# 137
Mrafka Информацията ти за цените във Варна е грешна. В АГ избор на екип е 530лв, престой след нормално раждане е 200лв, след секцио 500лв...Бременността ми се следи от практикуващ там доктор и таксите си ги дължа.
WhiteWabbit  От ДОПЕЛХЕРЦ-а по две таблетки ли вземаш на ден?
Днес и аз бях на ЖК. Принцесата е 625гр. Видях я на 4Д толкова се развълнувах , че сълзите ми потекоха- смучи пръстче, едни пухкави крачета..
Докторката ме предупреди да се запася с фраксипарин. Информирали я ,  че клексана и фраксипарина, ще го правят само по здравна каса , само за  болниците. Така, че момичета , които ги използвате закупете няколко кутии. Имам следния проблем , редувам фраксипарин 0.3  с 0.4 , бия ги в стомаха. Но когато си сложа 0.4 става една червена, твърда  подутина(бучка) и сърби ужасно,все едно ухапано от грамаден комар. Дори вечер се събуждам от сърбеж . Лекарството го вкарвам бавно, изкарвам въздуха.Др е въпроса , че корема ми е в синини, като "калинка" съм станала...
Док  ми каза, че това не е добре и да ги слагам в ръцете.Но там аз сама не мога , ММ когато ме види с инжекциите бяга. В краката не можело. Някоя от вас има ли същия проблем?

Последна редакция: ср, 09 ное 2016, 23:43 от dididg

# 138
Нямам такъв проблем,но баща ми си бие инжекции в корема сам и днес забелязах огромна синка,точно каквато я описваш.Явно просто е от инжекцията,но не си обяснявам защо така се получава.

# 139
Нямам такъв проблем,но баща ми си бие инжекции в корема сам и днес забелязах огромна синка,точно каквато я описваш.Явно просто е от инжекцията,но не си обяснявам защо така се получава.
Ох , ако е само синката е добре . Но от тези бучки , трудно пробождам кожата ,боли.С ужас ги слагам. Дори  беба се свива и получавам контракция. А от чесане рани стават.Странното е , че толкова месеци ги слагам , а това се появи от две - три седмици

# 140
Mrafka Информацията ти за цените във Варна е грешна. В АГ избор на екип е 530лв, престой след нормално раждане е 200лв, след секцио 500лв...Бременността ми се следи от практикуващ там доктор и таксите си ги дължа.
WhiteWabbit  От ДОПЕЛХЕРЦ-а по две таблетки ли вземаш на ден?
Днес и аз бях на ЖК. Принцесата е 625гр. Видях я на 4Д толкова се развълнувах , че сълзите ми потекоха- смучи пръстче, едни пухкави крачета..
Докторката ме предупреди да се запася с фраксипарин. Информирали я ,  че клексана и фраксипарина, ще го правят само по здравна каса , само за  болниците. Така, че момичета , които ги използвате закупете няколко кутии. Имам следния проблем , редувам фраксипарин 0.3  с 0.4 , бия ги в стомаха. Но когато си сложа 0.4 става една червена, твърда  подутина(бучка) и сърби ужасно,все едно ухапано от грамаден комар. Дори вечер се събуждам от сърбеж . Лекарството го вкарвам бавно, изкарвам въздуха.Др е въпроса , че корема ми е в синини, като "калинка" съм станала...
Док  ми каза, че това не е добре и да ги слагам в ръцете.Но там аз сама не мога , ММ когато ме види с инжекциите бяга. В краката не можело. Някоя от вас има ли същия проблем?
Не споря. Раждала съм веднъж, знам какво ще дължа и този път. Когато си в държавна болница и здравно осигурена не плащаш нищо освен, ако не избереш екип и вип стая. Изборът на екип в повечето случаи представлява уговорка с лекаря (лична). Иначе незнам каква е тая такса престой. Опитът ми е с Окръжна както споменах, но не мисля, че и в АГ е различно. В крайна сметка дори и да минеш по каналния ред и платиш за екип и стая, цената отново няма да е 2000 лв и нагоре, което всъщност провокира моето изумление.

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 09:13 от Mrafka

# 141
Dididg аз след операцията си биех фроксипарин в ръката, не е по- трудно от корема. Не си ги биех в корема, че ми ставаше много син. ММ излизаше от стаята, че го страх от игли, а и аз предпочитам сама много леко си ги биех  Laughing
За кошмарите и аз много сънувам, в началото много се стресирах и се събуждах дори с плач, сега май посвикнах. Всякакви ужасии, няма да казвам че тръпки ме побиват.
За раждане най-вероятно МД. Мисля за избор на екип при доц. Димитров, защото той ми оперира миомата миналата година по това време. Иска ми се да огледа дали пак нямам миома. За вип стая много се чудя. Не мисля, че ще се справя с бебка при мен след секцио, особено ако има допълнително рязане. Като цяло ще си е трета операция на същото място, затова си мисля че е по- добре да има избор на екип. Много време има все пак.
Иииии вече съм в шести месец, а кг са 70 Embarassed Този и следващия месец трябва много да внимавам при миналата бременност през 6 и 7 месец качих 12кила, от общо 22-25. Лошото е че съм си гладна и прекалявам и си казвам утре няма, но не се получава #Crazy
Бебка е като конче, рита много силно чак корема доста се клати, каката в корема беше кротка, а навън зверче... ако бебка от сега така беснее после не ми се мисли.
Дадоха ми малки дрешки и от каката имам, леле колко са мънички Party  baby_neutral забравила съм какво е.

# 142
И аз съм 71 даже.Не знам докъде ще я докарам.Но каквото такова.Само всичко да е наред,друго не ме интересува.😊
Вярно е малкп стряскащо,че за 5 м.съм почти 10,кила отгоре,ама...така ще е.

# 143
От една седмица ми се появиха цепнатини от двете страни на устата,мажа с различни кремчета не минава,а пия Прегнакеар сироп и Биозин мама,най-вероятно е липса на някой витамин ,някоя от вас имала ли е подобен проблем.Иначе в понеделник съм на преглед и ще си пусна ПКК и ще питам какво още.

# 144
  • София
dididg Допелхерц пия 2х1 капс, както е указано на опаковката. Не ми се е случвало да имам цепнатини в ъглите на устата, но мисля че ако твоя лекар се съгласи да пиеш омегите с витамини Б би трябвало да не се появят повече. Май е по-добре лекар да каже с какво да се маже, освен пиенето...

И аз започнах да качвам килограми най-накрая, вече съм +4! Хемоглобинът ми все още е като на космонавт - 130, да видим до кога  Thinking Но преди изследванията  вечерях много късно пълна чиния с печени картофи и след това си хапнах и сладко и кр. ми захар е излязла 5.0, сега ще спра късното ядене и няма да ям  въглехидрати и пак ще отида да се боцна да видим колко е реално, без да съм натъпкана до уши със сладко Simple Smile

# 145
В МД на 7 етаж където не е ВИП беше адски кошмар преди 5 години. Тъй като имах наглостта да родя естествено петък ранен следобед след като доцента си беше изпонарязал неговите пациентки до обяд стая на 12 етаж нямаше- та мухъл, смрад, разруха и пикня ...............кошмар, на следващия ден с ред сълзи и сополи и едно име за парола взех първия освободил се единичен ВИП (там може и таткото да си спи дори, има канапенце) за 70 лв на вечер и се родих, 40 лв беше двоен ВИП, но честно казано пак бих си взела единичен, не ми се седи с друга майка в стая, предпочитам сама да си гушкам бебето и когато искам да има близки при мен

# 146
Здравейте, момичета. Гледам, че обсъждате ражданията. Аз много се чудих и бях много объркана къде да се насоча да раждам. Няколко пъти си смених мнението и накрая и аз си мислех да се запътвам за София. Но сега с тази докторка, която си избрах последно се разбрахме и ще раждам при нея. Болницата е частна. Но мойто секцио е по медицински причини. Дано остана доволна накрая. Но определено ми е доста по-спокойно като реших вече, защото преди само мислих какво да правя и къде е  най-добре да се насоча. Моя преглед е чак след 15 дни, така че тогава пак ще видя бебчо. Леко бременеене на всички.

# 147
Здравейте и от мен момичета, много пишете  Grinning не мога да ви смогна.
Аз искам да ви се оплача.. В неделя ме приеха в Шейново, с контракции и скъсена шийка..бях 24ч. на системи, и после хапчета. Днес ме изписаха,и уж всичко е наред. Шийката ми е с размер 36мм, а на предния преглед е била 46мм, а нали за скъсена се води под 25мм. newsm78

# 148
Здравей! И аз така съм чувала,но лекарите знаят най-добре и е хубаво,че да всеки случай са те лекували. До колкото съм чувала от познати приемат в болница и винаги,когато се появят чести контракции,за да са сигурни,че ще ги овладеят.

# 149
Контракциите бяха на 16-17мин. И на всичкото отгоре беба е надолу с главата.

Общи условия

Активация на акаунт