Боледуване на децата ни - тема 44

• 54 819
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
СУЕ се повишава и при бактериална, и при вирусна инфекция.
ЦРП и левкоцити се повишават при бактериална.

Обикновено при боледуване пускам само ПКК за да видя левкоцитите-ако са високи, сме за АБ. Ако са в норма-е вирусно.

За Дани се чудех, дали са пускали ПКК след появата на повръщането, за да видят дали е нов вирус..

# 46
  • На брега на реката
Обаче СУЕ-то спада бавно и не би било критерий за вторична инфекция. По-резонно ми звучи изследване на фецес, но и да покаже вирус, си се лекува симптоматично. Като прибавим и отслабения имунитет, приема на няколко вида АБ, съвсем нормално ми изглежда да е поддал организма на нова вирусна атака.
ЦРП само не пускам. От УНГ знам да върви с ДКК. СУЕ-то дори не го гледа толкова, защото скача и при леки възпаления и пада бавно.

# 47
Аз напоследък само левкоцитите гледам, за да съм сигурна за АБ или да го изключа.

СУЕ в болницата пускат първи и трети ден, поне при нас, та ще се хване, като се сравни с предишните стойности. Ако на третия ден е почнало да пада, пък на петия пак е нагоре, значи си е нова инфекция. Но то така или иначе е ясно де, че е нещо ново лепнато....та няма смисъл май.

# 48
Е не... пак ларингит, какво е това чудо не знам... На 15.10 ни приеха в болницата с тежък ларингит, лежахме 5 дена. И тогава, и сега от ни щото, без нищо друго, през нощта към 1 часа, докато си спеше и като почна с една лаеща и къртеща кашлица, ама ужасна, и винаги в събота през нощта. Сега пак... по същия начин.. отиваме и ни пратиха в болницата, същата лекарка и вика, аааа неее пак ли вие... Пита ме, дали искам пак да влезем,не е било много тежко положението, но все пак е с ларингит,  отказах. Биха един урбазон мускулно, изписа 4 пъти инхалации с физ. разтвор, фенистил 3 пъти по 15 капки, Калциев глюконат 3х5 мл. и Клацид - 2х3 мл. Не знам дали постъпих правилно... след изписването имаше разстройство, лепнат вирус от болницата каза педито. Тази вечер с ужас чакам.. чакам да стане 1 часа и се моля да не се случи пак същото... не знам вече, наистина не знам.. аз ли съм най-лошата майка на света, най неспособната да си отгледа правилно детето си, просто съм отчаяна...
Стискам палци всички болни дечица да оздравеят.

# 49
  • shumen
Тете,контролни ни пускаха онзи ден.Казаха,че са добре,но не ми дадоха да ги видя.               За сега овладяхме повръщането.От обяд не е поовръщал,но то реално и не е ял почти нищо.Кара на солети и бисквити днеска цял ден.Ако е добре утре или Понеделник ще ни изпишат.                                                         
Хати,ооф,мен сега като ни изпишат най ме е страх да не го повтори.

# 50
Hati   повярвай ми не си най-лошата майка. Този ларингит е като напаст. Като чуя моя да подкашля косата ми се изправя. Почти на 7 е. Не смея да го пусна да нощува с друг освен с нас с баща му. Пратих го за седмица на море с баба му. Първо разучих къде има денонощна клиника. В чужбина първият въпрос в хотела е:    Къде има денонощна здравна помощ Simple Smile
Само се чудя защо ви изписват АБ. 90% от ларингитите са вирусни. И се лекуват с инхалации / пулмикорт. И някакъв противовирусен препарат.

# 51
Да, повечето ларингити са вирусни. Ние сме карали такъв, педи ни изписа само ксизал, калциев глюконат, изопринозин...без АБ Peace Сироп за кашлица някакъв, не помня какъв беше, без инхалации Peace

# 52
  • Бургас
Обикновено при боледуване пускам само ПКК за да видя левкоцитите-ако са високи, сме за АБ. Ако са в норма-е вирусно.
Моят син е имал нормални левкоцити /около 7/ и високо ЦРП, съответно е бил за АБ. Така че само левкоцитите не винаги са ориентир, макар и в общия случай да значат много  Peace

# 53
Мон, може... Peace
Аз съм проверявала на моето дете - двата пъти, когато лежахме в болница с грип, левкоцитите си бяха в нормата, ЦРП-отрицателно. Само утайката беше висока.
Качат ли се дори малко над 10 - знам, че сме си за АБ. От опит говоря, макар и личен де..

# 54
Нашият лекар пък ми е казвал като е имал малкия ЦРП към 40 и нещо, че може да е вирусно при граница 8. С мъка и до 60 дори, но това зависи вече от това как ще протече болестта. При нас винаги си продължава да поддържа температура и се стига до АБ. Левкоцити обаче май не гледа понеже резултата излиза след 5 мин  Thinking
Някой може ли да опише ларингитната кашлица? Винаги ли се правят инхалации и винаги ли е през ноща?

# 55
Тук се води,че до 50 е неопределено.Границата е 8,но над  50 бактериално със сигурност,но ако след седмица от заболяването ЦРП е повишено,изписват АБ.Факт е,че Габи е имала ЦРП 35 с херп ангина.Мина си без АБ.Ние пак сме с обилна цветна хрема.

Последна редакция: сб, 05 ное 2016, 23:37 от umi zoomi

# 56
Тя херпангината е вирусна уж. И малкия имаше всички симптоми на херпангина обаче пък ЦРП беше 90 та изписаха АБ.  Това беше лятото. Сега се мъчи от седмица да се разболее, ту кихане, ту леки сополи, ту понакашля. В понеделник уж тръгва на градина, от един месец не е ходил, та да видим
За шуслеровите соли аз лично не съм доволна, давала съм ги със седмици

# 57
  • shumen
Ние да не дърпам дявола за опашката сме по добре за сега.От вчера на обяд не е повръщал.Оставиха ни и вчера да го следят и ако е добре днеска или утре ще ни изпишат.
Ние също сме лекували Ларингит без АБ.Но тука сега гледам масово ги лекуват с АБ,инхалации и Урбазон децата.

# 58
Лаеингитната кашлица е една гадна стържеща,кънтяща,като сякъш е позапушено гърлото.Моя таз сутрин я докарва нещо подобно...особено в началото като се събуди...Оф ако и вторник ми се събуди с тази кашлица пак няма да има училище...А правя пулмикорт...без него кой знае какво щеше да е.

# 59
Лино, ларингитната кашлица е доста характерна и разпознаваема - тенекиена, като кучешки лай, метална Peace

Общи условия

Активация на акаунт